Afgelopen vrijdag gingen wij een dagje uit met ons gezin. Nu Luca nog niet leerplichtig is kan dat eigenlijk best makkelijk. Helaas nog maar een ruim half jaar en dan zitten ook wij gebonden aan de tijden van school (en werk van Mark). Maar nu konden we gezellig met onze kinderen naar Oberhausen om daar bij Legoland en Sealife te gaan kijken. Bereid je voor op veel foto’s! Ook geef ik 4 tips voor als je een dagje uit gaat.

Onze tips voor een fijn dagje uit

  1. Ga je naar Duitsland en ga je dan ook de snelweg af? Denk er dan aan om zo’n mooie groene sticker op je voorruit te plakken. Als je niet zo’n sticker hebt en ze pakken je dan is de boete 80 euro. De sticker kun je heel makkelijk online aanvragen en heb je binnen 2 werkdagen in huis.
  2. In de winter naar Duitsland? Winterbanden zijn verplicht! En ook wel een stuk makkelijker en fijner rijden met dit koude weer.
  3. Neem wat broodjes, snoepjes en drinken mee voor onderweg. Wij hebben het meeste gewoon in de auto gegeten. Bij alle stops konden we ook voldoende kopen, maar om op ons budget te letten hebben we dat niet gedaan.
  4. Geniet! Want de dag is zo weer voorbij.

Legoland in Oberhausen

Op iets meer dan een uur rijden ligt CentrO in Duitsland. Je kunt daar gratis parkeren. Het is wel even zoeken welke parkeerplaats je nodig hebt als je naar Legoland wilt. Wij hadden dan ook niet de goede, maar uiteindelijk was het helemaal niet ver lopen. Er is nu ook een super leuke kerstmarkt buiten CentrO, leuk om overheen te wandelen. Eenmaal in Legoland mocht Luca helpen met het maken van een duplo blokje. Alles werd in het Duits uitgelegd (zijn Engels was niet zo goed) maar we kregen genoeg tijd om het te vertalen en zelfs wij snapten wat hij bedoelde en zei. Uiteindelijk kreeg hij een blokje (en Nola ook) en Luca mocht hem zelfs laten graveren met zijn naam.

legoland blokje maken legoland eigen blokje

Spelen, spelen en nog meer spelen

De rest was het gewoon spelen, spelen en nog meer spelen. Een tentoonstelling met miniatuurversies van o.a. een stadion en vliegveld van lego werd interactief gemaakt door knopjes waar je op kon drukken. Dan reed er een auto of er steeg een ballon op. Dan door naar de grote speelhal. Het lijkt wel een binnenspeeltuin. Er was duplo, een autoracebaan en lego friends. Een tentoonstelling van Starwars en nog een soort achtbaan waar we in konden. Wat vonden de kinderen het leuk. Nola was eigenlijk nog iets te jong, maar ook zij had het naar haar zin. We willen hier zeker nog een keer naar terug.

legoland legoland legoland legoland legoland legoland

Door naar sealife

Naast Legoland ligt sealife. Het schijnt de grootste te zijn in Duitsland. Nu vinden de kinderen de onderwaterwereld in de dierentuin altijd geweldig dus ik dacht dat zij dit wel heel leuk zouden vinden. Dat bleek iets minder het geval. Ik gok dat dat kwam door alles wat ze konden in Legoland en dat ze nu alleen konden kijken. We hebben één keer een medewerker gezien die wat vertelde over de vissen. Hij praatte alleen voor ons te snel en onduidelijk dat ook wij hem niet begrepen. Jammer! Maar dat doet niet af aan dat het er wel erg mooi uit zag. Er is wel wat minder te doen voor kinderen had ik het idee. Dus toen Nola het niet meer trok en echt te moe werd zijn we maar naar huis gegaan. Misschien als ze een stukje ouder zijn dat dit dan leuker is.

legoland en sealife legoland en sealife legoland en sealife legoland en sealife legoland en sealife

Wil je ook graag over de kerstmarkt lopen? Ga dan voor de kerst nog langs. Het is echt erg leuk opgezet! Vanwege het slechte weer heb ik daar alleen geen foto’s van kunnen maken. Zijn jullie wel eens in Legoland geweest bij CentrO?

liefs Minke

1 thought on “Naar legoland en sealife + 4 tips voor een dagje uit!

  1. Wij gaan ook elk jaar maar dan niet naar legoland of sealife maar echt voor de gezelligheid op de markt en binnen. Jaarlijks familie uitje. Toevallig morgen weer gepland staan! Super leuk dat je naar legoland mocht! Ziet er leuk uit! -x- Mama van Dijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: