Waar gaat dit nou weer over zul je vast denken. Nou, het kwam eigenlijk door iemand op twitter. Het ging over samenwerkingen van bloggers. Dat het dus helemaal niet zo leuk is om te lezen als volgers van een blog. En mij gaat het dan voornamelijk om wat jullie leuk vinden om te lezen. Maar goed, mijn blog onderhouden is ook niet gratis dus wat doe ik dan? 

Meer tijd is meer samenwerkingen

Wat ik de laatste maanden gemerkt heb  is dat er meer samenwerkingen komen als je er meer tijd in steekt. Ik steek veel tijd en energie in mijn blog. Ik vind het erg leuk om voor jullie te schrijven, dingen te testen of ergens heen te gaan. Maar dat is ook niet allemaal gratis helaas. Ik krijg niet alles thuis gestuurd. Mijn hosting moet ik ook gewoon betalen en zo zijn er meer ‘kosten’. Ja, elke hobby kost geld dat weet ik. Maar het is toch fijn om iets terug te kunnen verdienen. Zeker ook voor de tijd die ik er in steek.

Een goede balans?

De laatste weken gaat de balans misschien niet helemaal goed. Ik hoop niet dat jullie er veel last van hebben, want ik doe samenwerkingen eigenlijk alleen als ik er voor jullie echt wat leuks over kan schrijven. Het moet wel bij mij en mijn blog passen. Over overhemden zul je hier dus ook niet snel iets lezen. Mark heeft ze niet eens op zijn werkoverhemden na. Goed, terug naar die samenwerkingen. Want wat valt daar onder?

Verschillende soorten samenwerkingen

Er zijn een aantal samenwerkingen te noemen. Een samenwerking waar ik een product voor krijg, een samenwerking waarvoor ik betaald krijg (meestal een link plaatsen) en een samenwerkingen waarbij ik uitgenodigd wordt ergens heen te gaan. Dat laatste komt niet heel vaak voor eigenlijk, pas ben ik voor het eerst met ons gezin ergens heen geweest. Ik zal altijd eerlijk vertellen wat wij er van vinden. Hoe het op ons over kwam en of wij het product zouden gebruiken. Is het product niet goed of is het niet leuk waar we heen gingen dan zal ik dat ook zeggen.

Saskia schreef toevallig op haar blog ook over samenwerkingen. Zij krijgt ook wel eens negatieve reacties op haar samenwerkingen. Dat heb ik gelukkig nog nooit gehad. Want wat zij ook zegt, met een product krijg ik geen brood op de plank. Ik kan niet naar de ah of bakker gaan en zeggen ‘als ik nou deze boodschappen krijg dan schrijf ik voor jullie een blog erover of krijgen jullie van mij een speelgoed indianentent‘.

 

Wat vinden jullie?

Ik hoop dat jullie het gewoon leuk vinden mijn blogs te lezen. Ik hoop zeker dat ik jullie tips kan geven door ergens heen te gaan of producten te reviewen. En in de betaalde blogs hoop ik jullie toch ook wat mee te kunnen geven. Maar hoe ervaren jullie dat? En wat zouden jullie doen? Laat het vooral weten in een reactie. Dat waardeer ik erg! Ik zal kijken of ik daar wat mee kan doen zodat mijn blog nog leuker wordt voor jullie.

liefs Minke

Uitgelichte afbeelding is van Shutterstock

3 thoughts on “Samenwerkingen op mijn blog zijn leuk of niet?!

 1. Whaa minke je doet het hartstikke goed. Mischien kun je inderdaad de balans creeeren door een bepaalde dag te kiezen voor het plaatsen van samenwerkingen maar zoals je zegt. Het is naast hobby ook een beetje je werk geworden met alle liefde en aandacht die je erin steekt. Ik zie mijn blog nu ook echt als mijn werk naast de zorg voor de kindjes. Dan is het leuk als het word beloond! Ga zo door. -x- Mama van Dijk

 2. Hi Minke,
  Ik heb nooit beseft dat lezers en volgers blogs over samenwerkingen niet leuk konden vinden!
  Zelf heb ik ook een blog en nu je het zegt, mijn artikel over een uitnodiging bij een opening van een nieuw restaurant werd inderdaad niet veel gelezen!

  Ik denk dat echte fans het juist leuk vinden om te lezen wat je nou weer hebt meegemaakt/bijgewoond. Dus ik zou zeggen: gewoon doorgaan, doe ik ook!

  Succes,
  Cynthia.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: