Kidsproof recepten en lekkere hapjes voor tussendoor zijn altijd handig. Nola wil op elk moment van de dag wel snoep eten en bij Luca is de afkeer van groente nog niet verdwenen. Dan zijn recepten voor gezonde snoepjes, verstopte groenten of een heerlijk avondmaal ideaal. Sinds kort deelt Geertje op haar blog naast de gewone recepten ook kidsproof recepten. Maar er zijn meer bloggers die heerlijke recepten hebben bedacht. 

Geef het een spannende naam voor kidsproof recepten

Het klinkt heel simpel, maar avondpannenkoeken is natuurlijk een stuk aantrekkelijker dan wraps (bedacht door de dochter van Marieke). En een piratenboot is ook een stuk spannender dan witlof met ham en kaas uit de oven. Is je kind gek op kaas? Dan is macaronie kaas een goed idee, maar die kaas is eigenlijk een saus van pompoen en kaas. Ach, zolang het maar lekker is toch?!

Snoep en koek is hoe het moet

Als ik mijn kinderen moet geloven dan. Want als mama vind ik dat natuurlijk geen goed idee om 7 uur in de ochtend. Ik maakte zelf al eens snoepjes. Maar ook Xenia maakte eens Yoghurt snoepjes.  Rosanne maakte een leuk en lekker taartje voor de eerste (of volgende) verjaardag van je kind. Fijn als dat niet direct een zoete overdaad wordt.

Ontbijten blijf ook een ding

Eigenlijk gaat hier de lunch nog wel het beste qua eten. Ze mogen kiezen wat op brood gaat en ze hebben trek omdat ze naar school zijn geweest. Ontbijt is ook zo’n dingetje, ik wil dat ze eten omdat ze naar school moeten maar echt trek hebben ze niet. Rosanne geeft je 10 tips voor havermoutpap voor je kindje. Of probeer eens deze zomerse dadel smoothie van Laura. Heb je wat meer tijd dan zijn deze wafels van Xenia misschien een optie, wafels vallen hier vaak wel in de smaak. Ik gebruik vaak een recept uit het kookboek 100% (op)voeden.

Dinner is ready!

Het avond eten blijft toch ook wel het slechts gegeten moment van de dag. En daar kreeg ik dan ook de meeste recepten voor bij mijn oproep op facebook. Ik lust zelf geen sushi, maar misschien moet ik deze kidsproof variant eens proberen. Wraps doen het hier ook vaak goed, net als bij Laura die dit recept plaatste. Ik vind spruiten erg lekker, maar Mark is geen fan. Ik ga toch eens dit recept proberen van Linda. De kinderen en mama, papa en oma lusten het, terwijl mama, papa en oma geen fan van spruiten zijn. Zelf plaatste ik al eens een blog met een aantal recepten uitgeprobeerd. Regenboog pizza klinkt alleen al te leuk om niet eens een keer te proberen.

Dit waren niet alle recepten die ik kreeg op mijn oproep op facebook. Degene die ik niet genoemd heb nu laten we natuurlijk niet zomaar daar staan. Dus ik ga nog even bedenken hoe ik dat vorm kan gaan geven. Voor nu deze recepten voor jou om hopelijk te kunnen genieten van heerlijke maaltijden samen met je kind(eren). Wat is jullie favoriete kidsproof recept?

Uitgelichte afbeelding van SeventyFour op Shutterstock

kidsproof recepten voor alle maaltijden verzameld in deze blog. Zo wordt eten een feestje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: