Toen ik de vraag kreeg of ik met mijn gezin naar KidZcity wilde komen twijfelde ik geen moment. Super leuk! Zeker zo midden in de verbouwing is het fijn iets leuks te doen samen. Voor mij en de jongste is het de tweede keer dat we er zijn. Voor mijn man en de oudste de eerste keer. We vertellen graag onze ervaring bij deze grote binnenspeeltuin.

Samen met de ‘uitgerekend in november’ club

De eerste keer dat ik hier kwam was met het clubje moeders die allemaal in november uitgerekend waren in 2015. Samen met de kinderen hebben we toen hier afgesproken omdat dit in het midden lag van iedereen. Toen vonden we het al heel leuk. En dit is al jaren terug. Wat me van toen is bijgebleven was de hulp die ik kreeg. De jongste had zich verstopt en we konden haar niet vinden. Ze hebben toen helpen zoeken en haar omgeroepen. Bleek ze stiekem zelf naar de wc te zijn gegaan (ze was toen net 3) want ze moest plassen. Tja super goed natuurlijk. Behalve dat ik het niet wist.

aquarium met eigen vissen

Wat kun je in KidZcity doen?

Terug naar nu. Wat kun je hier allemaal doen. Naast de ballenbak, een peutergedeelte en een timekeeper (schieten met zachte ballen, was alleen veel dat het niet deed zei de oudste) is er veel leuks. Zo kun je lasergamen, in de ballonnenride, van de familie glijbaan, spelen in het circus (grote legoblokjes en een tv) of bij het kasteel, met de trein een rondje rijden, in de paarden carrousel of de botsauto’s. Ook voor de grotere kinderen is er wat leuks te doen dus. Daarnaast kunnen ze ook gewoon rustig kleuren. Er zijn kleurplaten van vissen die ze mogen inkleuren. Deze kun je dan scannen en dan komen ze op het scherm in het aquarium. Hoe tof!

lasergame

De prijzen in KidZcity

Maar hoe zit het dan met de prijzen? In tijden dat veel duur wordt vind ik dat wel belangrijk. Eerlijk, de entreeprijs van 14 euro p.p. vond ik vrij hoog. Maar ik zie beneden, bij de attracties, veel mensen met big shoppers vol eten. Je mag dus je eigen eten meenemen. Dit mag je alleen niet in het eetgedeelte opeten (boven). Dan snap ik de entreeprijs zeker wel. Wij hebben hier zelf een lunch gekocht. Voor ons 4 waren we nog geen 24 euro kwijt met 2 kids menus met snack, een portie friet speciaal, 2 pistoletjes frikandel, een cola en een cola zero. Zeer schappelijk vonden we dat. En we kregen ook echt normale porties en de kinderen een fullsize snack.

kidzcity - pinterest afbeelding

Wat vinden wij ervan?

Om te beginnen vonden wij het super leuk. We hadden gereserveerd van 11 tot 15 uur. De kinderen hebben zich heel goed vermaakt. Er zijn leuke dingen te doen, ook voor de grotere kinderen. Wel is 10 a 11 jaar wel echt de bovengrens denken wij. Hoewel ze het dan met jongere broertjes/zusjes vast ook leuk hebben. Voor ouders, die stil zitten, is het wel wat fris. Logisch want de rennende kinderen hebben het al snel heel warm. Maar wel iets om rekening mee te houden wanneer je hier naar toe gaat. Of zelf gezellig meespelen. Dat kan ook heel goed. Let op dat de tafeltjes niet garanderen dat er plek is om te zitten. Toen we kwamen was er ruim voldoende plek maar rond 13 uur waren de meeste tafeltjes wel bezet. Wel kwamen er extra klapstoeltjes tevoorschijn.

balonnenride kidzcity

Wat vonden wij het leukste?

Persoonlijk vind ik de lasergame wel echt heel leuk. Als volwassene mag je ook mee doen. De kinderen waren veel bij de ballonnenride, familieglijbaan en lasergame te vinden. Ook het kasteel vonden ze erg leuk om in te klimmen. Het klimdoolhof vonden ze ook wel leuk, maar minder. Waarschijnlijk omdat ze dit al meer gedaan hebben natuurlijk. De andere dingen waren nieuw voor hun. Wat ook fijn is, is dat de wifi goed is. Als ouders zit je toch vaak stil en te wachten. Zo kun je nog even een beetje surfen, mijn artikelen lezen bijvoorbeeld, zonder dat al je data op gaat. Het vissen tekenen werd ook heel graag gedaan.

klim kasteel kidzcity

Parkeren in KidZcity

We kwamen natuurlijk met de auto naar Utrecht. Ik had het verkeerde nummer ingevoerd maar wist na al die jaren nog de weg dat laatste stukje. Best bijzonder want ik vergeet altijd de weg als we ergens heen rijden. Ze hebben een parkeerterrein naast de speelhal, maar deze is niet heel groot. Rond 11 uur, toen we kwamen, waren er nog maar enkele plekken vrij. Toen we weggingen was er nog 1 plekje vrij. Langs de weg zijn ook wat parkeervakken maar dat is ook snel vol. Dus woon je in de buurt? Kom dan op de fiets. Net zo makkelijk.

We hebben het heel leuk gehad. Bedankt dat we mochten komen KidZcity.* Wij vinden het een aanrader om af en toe eens te doen. De oudste is wel wat sneller uitgekeken dan de jongste. Maar het heeft, zoals je hier boven kunt lezen, wel echt wat extra’s t.o.v. de veel bekende binnenspeeltuinen. De kinderen hebben zich echt goed vermaakt, zeker de jongste van bijna 7.

*de entree en een kopje koffie/thee en 1 ijsje per kind hebben we gekregen. De overige dingen hebben we zelf betaald. De meeste foto’s zijn in de ochtend gemaakt toen het rustig was. Dat is te zien. Dit hebben wij bewust gedaan, zodat we geen andere kinderen ongevraagd online zetten.

kidzcity - pinterest afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: