Persoonlijk lees ik eigenlijk nooit het nieuws, ik kijk het nooit en houdt me er ook helemaal niet mee bezig. Het belangrijkste hoor ik toch wel via andere kanalen. Meestal wordt ik toch maar verdrietig van al het slechte nieuws wat ik te lezen of te zien krijg. Elk jaar weer gaan gezinnen met 1 inkomen er op achteruit. En elk jaar voel ik me dan toch schuldig. Dat ik door mijn ziekte niet kan werken én voor de kinderen zorgen doet er dus niet toe. We hebben bijna geen vrije keus meer. Gelukkig zag ik nu eens goed nieuws voorbij komen. De kinderbijslag gaat in 2019 omhoog!

Hoeveel gaat de kinderbijslag in 2019 omhoog?

De groep van 0 tot 6 jarige gaat het minst omhoog. Blijkbaar kosten deze kinderen het minst (ik weet niet of iemand daar wel eens elke maand luiers heeft gehaald, maar dat kost toch behoorlijk wat). Maar goed, er komt zo’n 62 euro per kind bij per jaar. Voor de groep 6 tot 12 jarigen is dat 75 euro per jaar en voor de groep 12 tot 18 jarigen is dat 89 euro per jaar.

Hoeveel kinderbijslag krijg je per kwartaal

Het komt er op neer dat je vanaf 2019 per kwartaal voor 0 tot 6 jarige 217 euro krijgt per kind. Dat is 72,33 euro per maand. Daar kun je gelukkig wel goed luiers van halen (ik betaald 5,99 voor 1 pak luiers en daar doe ik ongeveer 1,5 week mee). Voor 6 tot 12 jarige krijg je per kind 264 euro. Dat is 88 euro per maand. Nu heb ik wel gemerkt dat kleding wat duurder wordt naar mate je kinderen groter worden. Maar verder zie ik hier vooral een toename in wat je krijgt en een afname in wat je betaald. Maar dat komt wellicht omdat mijn kinderen nog te jong zijn. Voor 12 tot 18 jarige krijg je 311 euro per kwartaal, dat is 103,67 per maand. Daar kun je mooi van sparen. Kinderen willen toch vaak kleedgeld krijgen en dat zou bij mij geen 100 euro per maand zijn.

Lees ook wat ik zou doen met een miljoen

Waarschijnlijk ook kindgebondenbudget omhoog

Er komt waarschijnlijk nog een fijne meevaller. Het kindgebondenbudget gaat ook omhoog. Hoeveel en wanneer is allemaal nog een beetje onduidelijk. Maar het zou dus zo zijn dat er meer midden inkomens gebruik kunnen maken van deze regeling. Wij krijgen nu al een klein deel kindgebondenbudget. Dit zou aanzienlijk om hoog kunnen gaan. Dat zou voor ons wel erg fijn zijn, we sparen veel voor de kinderen zodat we ze later ook kunnen helpen met het bekostigen van bijvoorbeeld hun studie. Ik hoop dan ook dat ze dit door zetten zodat dit voor meer ouders mogelijk wordt.

Update: ik kreeg net de brief voorlopige toeslagen 2019 van de belastingdienst en ons kindgebonden budget is inderdaad hoger dan van afgelopen jaar. Nu maar hopen dat het ook goed berekend is door de belastingdienst.

Betaaldagen in 2019 voor kinderbijslag

De betaaldatums in 2019 voor de kinderbijslag zijn 2 januari, 1 april (geen grapje hoop ik!), 1 juli en 1 oktober. Let op dat de eerste betaling nog van 2018 is en dus niet het verhoogde bedrag zal zijn. Het nadeel aan per kwartaal achteraf betaald krijgen. Het laatste kwartaal van 2019 zal dan ook in januari 2020 betaald worden.

Heb jij al bedacht wat je met het geld gaat doen van de kinderbijslag?

Kijk voor meer informatie op de website van de SVB (kinderbijslag) en de belastingdienst (kindgebondenbudget).

De kinderbijslag gaat in 2019 omhoog. Er gaan ook geruchten dat het kindgebondenbudget omhoog gaat. Voor gezinnen betekend dit meer geld.

Uitgelichte afbeelding shutterstock  door Alena Ozerova

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: