Als je aan ouders vraagt wat ze graag voor hun kinderen hopen in de toekomst is het antwoord meestal: ‘Ik hoop dat ze gelukkig worden’. Wat hun kinderen gaan doen maakt ouders vaak niet eens uit. Mij ook niet. Als ze gelukkig worden als advocaat ben ik net zo blij voor ze als wanneer ze gelukkig worden als putjesschepper. Voor ons staat een carrière niet direct voor gelukt. Je werkt om (leuk) te kunnen leven, je leeft niet om te kunnen werken. Maar geluk, wat is dat dan eigenlijk? Is dat niet te hoog gegrepen?

kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk? voorkantNadeel van je kinderen geluk toe wensen

Is er een nadeel aan geluk toewensen aan je kinderen? Je wilt toch gewoon het beste voor je kinderen? En met dat laatste is natuurlijk niets mis. Maar kinderen die horen dat ze gelukkig moeten zijn, dat ouders dat als aller belangrijkste voor hun wensen. Die kunnen nog wel eens in de knoop komen. Want het leven is niet altijd leuk en fantastisch. Je bent gewoon niet altijd gelukkig. Daar is niets mis mee, maar belangrijk om wel mee te geven aan je kinderen.

Opzoek naar een kookboek? Lees mijn recensie van het boek van kleine spruit tot toffe peer

kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk? inhoudt voor

Norara zoekt geluk

Dit leuke prentenboek geeft je een kijkje in de wereld van een kind opzoek naar geluk. Er komen verschillende theorieën naar voren. Geluk vind je in de lucht, in eten of in de natuurlijk. Maar uiteindelijk blijkt Norara daar het geluk niet te vinden. Net als de andere die ze tegen komt. Ze komen aan bij wijsgeit te heeft verteld dat geluk in jezelf zit. Maar wanneer ze in de mond van Norara zoeken vinden ze alleen de taart en koekjes die ze gegeten heeft. Waar is het geluk nou?

kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk? inhoudt midden

Geluk kun je niet zien, het zit gewoon in je

Norara komt er achter dat ze geluk niet kan vinden, maar wel kan voelen. Zo van binnen. En dat is precies waar geluk om draait. Natuurlijk mogen we hopen dat onze kinderen gelukkig zijn, worden en blijven. Maar dat ze niet altijd, 24 uur per dag gelukkig kunnen zijn mag ook gezegd worden. Geluk zit in jezelf, en je bent nou eenmaal niet altijd blij. Er gebeuren wel eens dingen, een oma die overlijdt bijvoorbeeld, waardoor je niet gelukkig bent. Maar ook dan geldt dat je daarna het geluk wel weer kunt vinden.

kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk? inhoudt einde

Is het een leuk prentenboek voor kinderen?

Ik vind het zelf een erg leuk prentenboek. Er staan een aantal dik gedrukte woorden in, waardoor je het leuk kunt lezen met kinderen die net leren lezen. Of zoals Luca graag willen lezen maar hele zinnen te veel vinden. Hij leest de dik gedrukte woorden en ik de rest. Ook vind ik het goed om dit onderwerp eens met de kinderen te bespreken. Want wat is geluk nou eigenlijk en waar kunnen mijn kinderen het vinden? Een leerzaam boek met mooie tekeningen erin. De kinderen zijn wat minder enthousiast helaas. Waardoor het komt kan ik niet goed aangeven, maar ze vinden het niet heel leuk om te lezen. Liever kiezen ze een ander boek.

kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk? kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk? kinderboekenrecensie Norara.... waar is geluk?

Ik heb dit boek gekregen. Dat beïnvloed mijn mening niet. Lees hier meer over samenwerkingen. Deze blog bevat een affiliate link.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: