Vanaf afgelopen maandag is het sinterklaasjournaal weer begonnen. Luca wist het ons te vertellen toen we terug kwamen uit Londen. Jammer, ik kon het niet nog even uitstellen. ‘Mama, mogen we dan ook weer de schoen zetten?’. De vraag die onvermijdelijk is. Nou, nog even wachten tot sinterklaas in Nederland is. Maar hoe vaak mogen ze hun schoen zetten?

Cadeautjes tijdens de feestdagen

Omdat Nola in november jarig is wordt het met de feestdagen al snel een overkill aan cadeautjes en nieuw speelgoed. Natuurlijk willen ook onze kinderen het liefst de hele speelgoedwinkel bij ons thuis. Dat gaat natuurlijk niet en dat wil ik ook echt niet. We proberen het dan ook een beetje in de hand te houden. Bijvoorbeeld niet elke dag de schoen zetten en met kerst geen cadeautjes.

Lees ook de sinterklaas mommy tag

Hoe vaak mogen ze dan een schoen zetten?

Een aantal jaar terug kwam Mark met het idee om elke zaterdag de schoen te zetten. Ik weet nog dat dat vorig jaar resulteerde in 4 schoencadeautjes. Dit jaar mogen ze weer elke zaterdag hun schoen zetten. Dat zijn er nu 3. Sinterklaas komt altijd na 11 november aan en dan is het aantal zaterdagen wisselend. Voor nu een meevaller dus in het aantal keren dat de schoen gezet wordt.

Krijgen mama en papa ook een cadeautje?

Toen bedacht ik me dat wij natuurlijk niet achter kunnen blijven. Sinterklaas haalt natuurlijk cadeautjes voor iedereen. Ach, een aantal praktische cadeautjes is ook prima. Ik ben nog op zoek naar een zak om speelgoed in op te bergen. Een leuk cadeautjes voor in mijn schoen zaterdag. En wie weet kunnen we bij Mark een zak pepernoten of een zak vaatwasblokjes erin doen. Hij zet altijd de vaatwasser aan, dus die laatste is wel heel toepasselijk. Dan is het voor de kinderen leuk omdat wij ook een cadeautje krijgen en het kost niets extra omdat we de spullen toch al nodig hebben.

Houten speelgoed tips voor sinterklaas

Hoe vaak mogen jullie kinderen de schoen zetten? Zetten jullie als ouders ook zelf de schoen en krijgen jullie dan een cadeautjes?

Sinterklaas is weer bijna in Nederland. Hoe vaak mag jou kind zijn of haar schoen zetten? Dit is hoe wij het aanpakken.

Uitgelichte afbeelding van shutterstock door Ivonne Wierink

1 thought on “Hoe vaak mogen ze hun schoen zetten met sinterklaas?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: