Ik hou van deze periode. Samen lezen over het feest van Sinterklaas. De kinderen die zich verkleden. De lekkernijen die er weer zijn (oke, ik vind eind augustus wel een beetje te vroeg voor pepernoten). Samen binnen, lekker warm en knus. Heerlijk. In de schoen komt dan ook weer een boek om onze collectie uit te breiden. Het boek ‘de mooiste Sinterklaasverhalen’.

Waarom een boek in de schoen?

De periode rond Sinterklaas draait voor kinderen om gezelligheid, samenzijn en leuke dingen doen/krijgen. Tenminste, bij ons wel. Het gaat niet zo zeer om de hoeveelheid cadeautjes die ze krijgen (behalve als je het samen met anderen viert en daar een kindje veel meer krijgt natuurlijk). Een boek geeft voor mij die gezelligheid. Samen (voor)lezen, toeleven naar Sinterklaas. Lekker warme chocolademelk erbij met of zonder slagroom. Warm onder een dekentje. Ik zie het helemaal voor me. Een boek is in mijn ogen perfect.

4 verhalen in het boek de mooiste Sinterklaasverhalen

In dit boek met de mooiste Sinterklaasverhalen zit niet 1 verhaal en ook niet 2 of 3, maar 4 verhalen. De verhalen zijn zo’n 7 tot 10 bladzijden. Met mooie plaatjes erbij (in kleur). Dat maakt het ook heel leuk om voor te lezen. Leuke verhalen, niet te lang en totaal verschillend ook. Een leuke manier om toe te leven naar Sinterklaas.

Sinterklaas verhalen Sint en Piet

Een inclusief kinderfeest.

Wij zijn altijd voor inclusiviteit geweest. Ja, we moesten wennen aan de roetveegpieten. Maar inmiddels denk ik dat dit een goede ontwikkeling is. De roetveeg dan, de andere kleuren ben ik echt geen voorstander van, sorry! Dit boek is naar mijn mening ook voor alle kinderen. Er zijn namelijk enkel roetveegpieten te zien. De kinderen op de plaatjes hebben ook verschillende nationaliteiten. Ook dat vind ik erg mooi, een afspiegeling van de samenleving.

De mooiste Sinterklaasverhalen voor iedereen

Een mooi boek, qua tekst en afbeeldingen. Een boek dat gaat voor inclusiviteit voor alle kinderen. Een mooi cadeau voor tijdens Sinterklaas. In de schoen of in de zak van Sinterklaas. Of gewoon omdat het leuk is om te geven. Met 4 verhalen kunnen we even vooruit. Daarbij houden kinderen van herhaling, dus we zullen hem zeker vaker lezen in deze periode. Niet alleen voor mijn kinderen, maar alle kinderen van welke nationaliteit dan ook. Een sinterklaastijd die voor iedereen leuk is. Om samen naar toe te leven.

Sinterklaas verhalen aankomst Nederland

Echt geloof me, kinderen vinden dit fantastisch. Kinderen zien geen huidskleur of dat de pieten niet helemaal zwart zijn. Ik spreek uit ervaring van andere boeken die we lezen met roetveegpieten en pieten in allerlei kleuren. Het is goed zo. Voor alle kinderen.

ISBN: 9789044762082
Prijs: 12,50 euro
Uitgeverij: Deltas
Verkrijgbaar online via deze link (zo help je mij ook, bedankt!) of via de plaatselijke boekhandel.

De mooiste Sinterklaas verhalen - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: