We krijgen er allemaal mee te maken. Kerst op school en kerst thuis. Hoe het bij jullie zit weet ik niet, maar mijn kinderen kunnen niet goed lang aan tafel zitten. Zonder te drammen en jemmelen dan. Dus daar houden wij gewoon rekening mee. Op school is het iets anders, iedereen maakt iets lekkers klaar. Alleen moet dat bij de peuterspeelzaal dit jaar gezond zijn. Dus in plaats van lekkere appel kaneel cake wordt het een gezond alternatief. Volgens Luca een heel lekker alternatief.

Bladerdeeghapjes
Heel simpel te maken maar erg lekker. Hapjes van bladerdeeg. En wist je dat je hier alle kanten mee op kunt. Ik leg het je even uit, al hoeft dat eigenlijk niet eens.
Je hebt nodig:

  • bladerdeeg
  • koekjesuitstekers
  • vulling
  • oven
Het enige wat hoeft te doen is de bladerdeeg uit te halen. Even laten ontdooien en in de tussentijd bedenken wat je als vulling wilt. Je kunt bijvoorbeeld ham en kaas pakken. Of aardbeienjam, pesto of appel met kaneel. Als de bladerdeeg ontdooit is kun je met de koekjes uitstekers (in kerstvormen) figuurtjes maken. Ik koos voor sterren en een kerstboom. in het midden leg ik de vulling. Dan de andere plak erop en met een gebakvorkje de randjes aan elkaar plakken. Als ze op de bakplaat (bekleed met bakpapier) liggen even wat water erover wrijven en ze kunnen de oven in. Let wel even op de tijd, zo’n 20 minuten is wel genoeg. Dit kan wel per oven verschillen.

Luca kiest voor school
Luca heeft er heerlijk van gegeten. Al had hij wel zijn voorkeur. Ik had gekozen voor aardbeienjam, appel met kaneel en ham/kaas. Luca vond ham/kaas het lekkerste gevolgd door appel met kaneel. De aardbeienjam heeft hij niet aangeraakt. Voor school koos Luca voor de ham/kaas hapjes. Lekker makkelijk en super leuk om mee te nemen. Ik ben benieuwd wat de andere kinderen er van vinden.

Andere hapjes en extra tips
Voor de afwisseling kun je er ook andere hapjes bij zetten. Denk aan groente, fruit en vlees. Een soort verjaardagshapjes, maar dan anders. Ik koos voor worst, banaan en komkommer. Ik gebruikte een steruitsteker van mijn bento lunchbox en maakte zo leuke sterren die ik in een cupcakevormpje erbij zette. 


Ben je nog steeds op zoek naar tips? Dan kun je hier kijken voor leuke recepten voor kerst op school. Of maak voor je eigen kerstdiner een simpele kerstcocktail voor kinderen. 

Aftellen naar kerst

Fleur bedacht deze super leuke kerstbloghop. Samen met 23 andere bloggers tellen we af naar kerst. Vanaf 1 december komt er elke dag een leuke blog online geïnspireerd door kerst, sinterklaas en winter. Gister kon je bij Josan lezen over leuke kerstmuziek. Mijn all time favorite is wel ‘All I want for christmas is you’. Morgen kun je bij Nicole lezen over het inpakken van cadeautjes. Hopelijk heeft ze handige tips, want dat inpakken is niet zo mijn ding. Hieronder kun je alle blogs zien die mee doen met deze kerstbloghop.

An InLinkz Link-up

1 thought on “Kinderkerstdiner – aftellen naar kerst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: