Het is toch vaak wel een momentje wanneer je kleine kindje van ledikant naar peuterbed gaat. En de omstandigheden van jouw gezin maken dat het moment soms eerder komt dan dat je graag zou willen. Luca ging bijvoorbeeld al voor zijn 2e verjaardag over naar een meegroeibed. Dat kwam omdat hij uit het ledikant begon te klimmen en eigenlijk toch over zou moeten omdat Nola op komst was. Hoe we het met Nola hebben aangepakt lees je vandaag.

Nola is 3 en ligt nog in een ledikant

Toen Nola 3 werd lag ze nog in haar ledikant. Of eigenlijk is dat niet helemaal waar. We hebben al eerder een aantal spijlen uit haar bed gehaald zodat ze er zelf in en uit kon. Beter dat dan dat ook zij uit bed zou klimmen. En zij deed het nog veel erger dan dat Luca dat deed. Toch blijft het een ledikant en had ze veel bescherming. Ze kwam er enkel uit in de ochtend als het meisje wakker is. Dus dat was wel een goede oefening.

Begin december dan toch over naar een peuterbed

Als het een drukke maand is met veel feesten en prikkels, plak je er toch gewoon een extra prikkel bij. Het nieuwe bed van Luca (en een nieuwe kast) werden bezorgd op 5 december. Dankzij opa en oom had Luca die avond een nieuw bed en daardoor Nola ook. Ze kon in het peuterbed van Luca slapen. We hadden nog een dekbed en bij de action haalden we zo een nieuw overtrek met Minnie Mouse erop (voor 12 euro!). Appeltje eitje toch?

Toch wel anders dan verwacht

Dat vond Nola toch niet helemaal. Ze heeft die eerste nacht heel slecht geslapen in het peuterbed. En dat geeft niet, ik ga met liefde naar haar toe. Al brak het wel even op hoor. Het is ook vreemd. Het kleine vertrouwde van haar ledikant was ineens verdwenen en ze lag in een groot meegroeibed (staat op stand 2). Iets groter dan een peuterbed. Maar na deze eerste nacht was ze gewend en kon het fijne slapen beginnen. Helaas voor ons is ze wel gewoon op haar normale tijd wakker, uitslapen zit er nog niet bij.

Lees hier hoe het met Luca ging toen hij van ledikant naar peuterbed ging

Waar koop je een peuterbed?

Als ik nu moet kiezen zou ik liever een echt peuterbed kopen ipv zo’n tussending. Als je naar een groot bed gaat kun je kiezen voor extra opbergruimte erbij. Voor nu gaat het vooral om lekker slapen en wennen aan een bed ipv ledikant. Bij The Perfect Homeshop kun je hele leuke bedden vinden. Ze hebben verschillende peuterbedden waar je uit kunt kiezen. Hoogslapers, maar ook een peuterbed met Thomas de trein bijvoorbeeld. Dat had Luca vast geweldig gevonden.

Nog een paar tips voor als je over wilt naar een peuterbed

  • Laat het ledikant nog even staan. Zo is er een alternatief wanneer je kindje niet in zijn of haar nieuwe bed wil slapen.
  • Wacht er mee totdat je kind aan geeft dat het tijd is voor een peuterbed (lees gaat klimmen en klauteren).
  • Ga in winkels eens kijken wat je kind leuk vindt en zoek dan online. Bij The Perfect Homeshop hebben ze bijvoorbeeld leuke aanbiedingen.
  • Wacht op de gang de eerste (en volgende?) avond. De kans dat ze er uit komen is vrij groot.
  • Laat je kind schrikken (en troost het daarna ook!), dan is het uit bed stappen terwijl hij of zij moet slapen snel over.

Maar vooral, geniet van deze nieuwe fase samen met je kind. Hebben jullie ook gekozen voor een peuterbed als opvolger van het ledikant?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock door Pablo Scapinachis.

Van ledikant naar peuterbed, een aantal tips. uitgelichte afbeelding

Dit is een samenwerking.

 

3 thoughts on “*Van ledikant naar peuterbed – met een aantal tips voor jou mama!

  1. Meen je dat laten schrikken als tip of grapje haha!?
    als ik dat hier zou doen savonds dan zorgt dat voor een trauma en gaan ze zeker weten niet meer slapen. Hier gaan zulke nieuwe dingen in rust. Toevallig schreef ik er ook over. Onze peuter gaat sinds enkele maanden al in dr peuterbed. Het doet haar erg goed. Klom overal uit en op. oops…

    1. Werkt hier prima. Dat schrikken dan hoor. Dus echt een tip als het met andere manieren niet lukt. En natuurlijk niet echt bang maken. Bij Nola ben ik op haar kamer blijven staan ipv weg te gaan. Dat had ze niet door, klom weer uit bed en ik deed direct de lamp aan. Ze schrok ervan en is daarna nooit weer haar bed uit gekomen. Dus schrikken werkt echt, bij mijn kinderen. Bij Luca heeft Mark het gedaan dus hoe dat precies ging weet ik niet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: