Het oude testament staat vol met prachtige verhalen. Toch is het een deel uit de Bijbel dat niet vaak gelezen wordt. Tenminste door ons niet. Natuurlijk wel de bekende verhalen van David en Mozes. Maar er is zo vele meer over te leren. In dit zoekboek kun je meer dan 450 dingen zoeken en tellen. En vooral dat laatste sprak me aan. We beginnen deze kinderboekenweek met een prachtige zoekbijbel voor jonge kinderen.

De zoekbijbel

Leren tellen in de zoekbijbel

Het was het begin van de zomervakantie. We kregen nog een berichtje van de juf van onze jongste. Als we dat willen konden we met Nola wel het tellen blijven oefenen in de vakantie. We kregen de afbeeldingen toegestuurd die zij op school ook gebruiken. Toevallig was ik al bezig geweest met een telspel, maar verder was ik nog niet gekomen. Toen kwam ik de zoekbijbel tegen. Daarin kun je ook tellen. Tot 10 gaat het in het boek. Perfect, dat was voor ons het belangrijkste.

Zoekboek het begin

Hoe werkt de zoekbijbel – verhalen uit het Oude Testament

Al eerste een verhaal over het boek. Met ‘uitleg’ over verschillende zoekopdrachten. Voor in het boek staan er per verhaal een aantal, maar ook naast het verhaal zelf. Bij die laatste staan ook afbeeldingen van wat je precies zoekt. Het aantal te zoeken dieren/voorwerpen loopt op van 1 tot 10. Zo leert je kind dus ook tellen met dit boek. Ook staat er een musje op alle pagina’s die de kinderen dan kunnen zoeken. Een combinatie van een gezamenlijke zoekopdracht voor alle verhalen, specifieke zoekopdrachten en een verhaal lezen dus.

detail zoekbijbel

Hoe ziet de zoekbijbel eruit?

De ene illustratie is nog mooier dan de ander. De tekeningen zijn ‘simpel’ gehouden en daardoor heel herkenbaar voor de kinderen. Niet heel gedetailleerd een uitgebloeide paardenbloem tekenen, maar gewoon een wit rondje met 2 streepjes erin. Het volstaat en de kinderen weten direct wat het is. Er worden lichte (en soms wat fellere) kleuren gebruikt zodat de afbeeldingen echt sprekend zijn. Zelfs het verhaal van Daniel in de leeuwenkuil is ondanks de donkere kleuren (het in tenslotte avond) erg sprekend geworden door de details.

verhaal zoekbijbel

Wat vinden de kinderen ervan?

Gaan we weer, spelend leren is wel een terug komend thema op mijn blog volgens mij. Als je mij langer volgt dan heb je dat misschien wel door. Ik vind dat dan ook erg belangrijk. De kinderen vinden het leuk om de plaatjes te zoeken én te tellen. Ook de oudste vind dit boek leuk, ondanks dat het een kartonnen boek is en daardoor eigenlijk wat meer gericht is op de jongere kinderen. Maar ja, zoekboeken. Die doen het gewoon altijd goed. Al blijft de jongste het tellen een dingetje vinden. Ze kan het wel, maar doet het niet. Ach, het komt vanzelf. We blijven het gewoon spelenderwijs zo met dit boekje aanbieden.

Hoe help jij je kind leren tellen?

ISBN: 9789026 623714
de uitgeverij: kokboekencentrum
Prijs: 12,99 euro, je kunt hem hier bestellen

Aanvulling: inmiddels telt ze graag en lukt het ook tot 15 heel goed. Daarna raakt ze soms nog in de war. Maar dit boek heeft echt geholpen om tot de 10 goed te leren tellen.

zoekbijbel pinterest afbeelding

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: