Buitenspelen is in mijn ogen heel belangrijk voor kinderen. Lekker in de buitenlucht bezig zijn samen met hun vriendjes en vriendinnetjes. Dit mooie houten spel, les Papattes, is daar ideaal voor. Niet te moeilijk om te spelen dus ze kunnen zelf aan de gang. Het spel is ook genomineerd voor speelgoed van het jaar publieksprijs! Lees snel verder wat het voor spel is én hoe je kunt stemmen.

Les Papattes

Ik heb geprobeerd dit te vertalen vanuit het Frans. Maar een goede vertaling is er niet. Dus houden we het op pootafdrukken. Want daar gaat het in dit nooit houten spel om. Wat krijg je allemaal? Een rivier, 2 krokodillen afdrukken op ronde schijven die aan elkaar verbonden zijn door een touw. 4 verschillende pootafdrukken, van een zebra, een olifant, een leeuw en een Gazelle. En schijven met bananen, die vertegenwoordigen de apen. Alles zit mooi opgeborgen in een houten kist. Makkelijk om mee te nemen als je naar de speeltuin, op vakantie of naar het strand gaat.

les papattes spel opruimen

Hoe gaat het spel?

Les Papattes is niet heel moeilijk om te spelen. Je maakt met het touw een rivier. Dan ga je 7 meter verderop staan, makkelijk uit te meten door grote stappen te zetten. Heb je veel jonge kinderen? Maak de afstand dan korter. Veel oudere kinderen? Maak de afstand dan langer. Zo pas je het aan aan de leeftijd van de kinderen. Het spel speel je met minimaal 2 en maximaal 4 spelers. Iedereen krijgt een set van 4 pootafdrukken en een banaan. Het spel bestaat uit meerdere rondes. Je gooit je pootafdrukken zo dicht mogelijk bij de rivier. Maar niet op of in de rivier dan is hij ongeldig en wordt aan de krokodillen gevoerd. Met de banaan kun je een worp van een tegenstander ongeldig maken. Wie het eerst 25 punten heeft wint.

Zo speel je les Papattes

Wat vind ik van het spel?

Les Papattes is van hele goede kwaliteit hout gemaakt. Heel fijn, we zijn toch vaak voorzichtig met hout na vele splinters verwijderd te hebben. Het is ook makkelijk te begrijpen en aan de leeftijd van kinderen aan te passen. Leuk om dit samen in de zomer te doen voor het slapen gaan. Of in de winter wanneer het mooi weer is lekker buiten mee te spelen. Je hebt wel gras nodig, dat speelt het fijnst. Al kan het uiteraard ook op stenen. We moeten zelf een stukje lopen naar een grasveld, maar door de fijne kist waar het in zit is dat geen probleem. Een heel leuk cadeau voor kinderen om ze lekker buiten te laten spelen. De spelregels zijn niet moeilijk dus ze kunnen dit spelen zonder al te veel inmenging van mij als ouder. Ik kan zelf mee doen maar ook een boekje lezen in de zon wanneer zij bezig zijn samen.

geldig en ongeldig les papattes

Stemmen op speelgoed van het jaar

De winnaars van de vakjury van speelgoed van het jaar zijn inmiddels bekend. Dit spel is ook genomineerd voor de publieksprijs. Tot en met 28 oktober kunnen stemmen op jouw favoriete speelgoed. In elke categorie kun je jouw favoriet kiezen en stemmen (je bent niet verplicht in alle categorieën te stemmen). Daarmee maak je kans op een heel tof prijzenpakket. Ga snel naar de website van speelgoed van het jaar en breng je stem uit!

Wil je dit spel cadeau geven? Via deze link bestel je hem direct voor 48.89 euro. Dit is een affiliate link. Daar merk jij niets van maar je helpt mij enorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: