Het is vandaag een feestelijke dag. Op 8 augustus is de verjaardag van mijn oma. En andere jaren was dat ook echt zo. Ik belde mijn oma altijd op haar verjaardag. En als ik het vergat dan hoorde ik dat ook echt wel. Als ik wel belde ook trouwens. ‘Ja hallo! Ja ik dacht wel dat je nog zou bellen vandaag!’ Ze vierde het zelfs bij een binnenspeeltuin zodat de kinderen ook mee konden komen. Mijn lieve oma! Vandaag vieren we ook een feestje, maar dan zonder mijn oma.

I miss you more and more and more…..

Degene die zegt dat het met de tijd makkelijker wordt steekt vast zijn hoofd in het zand. Echt, ik vind het helemaal niet makkelijker worden. Ik mis mijn oma juist steeds meer. Op de slaapdag van Mark ging ik vaak naar haar toe met de kinderen. En nu in de vakantie zou ik daar juist veel de tijd voor hebben. Toen Luca naar de basisschool ging, ging het wat lastiger. En juist nu is mijn oma er niet. Met regelmaat loop ik door het huis te dwalen en te bedenken wat ik kan doen om vervolgens bij mij oma uit te komen.

dagboek bloemen bij oma

Ergens anders heen?

Juist omdat ik altijd op die dagen naar mijn oma ging heb ik geen idee wat ik dan moet doen. Klinkt vast een beetje gek en zielig, maar ik loop vast of iets. Maar om nou bij een graf te gaan zitten in de snik hete zon waar niemand wat terug zegt. Nee, geen goed plan. Zeker niet voor een hele dag. Ook de kinderen vragen nog wel eens naar omi. Ze missen haar op hun manier ook. Zo bijzonder vind ik dat. Dus ik probeer wat andere dingen te doen met de kinderen. Boodschappen, naar mijn moeder of een combinatie daarvan. Nee, het is niet hetzelfde als bij oma, maar toch is het fijn.

En nu is oma jarig

Haar eerste verjaardag in de Hemel. Bij mij opa en op de beste plek waar je kan wezen. ‘Better is one day in Your house than a thousend elsewhere.’ Ik hoop en bid dat zij vandaag ook een feestje viert op die plek. Met bowl, langevingertaart en bij mijn opa (iets wat niet kon ontbreken op de verjaardag). Dan doen wij dat hier ook. Het zal niet de leukste verjaardag zijn, dat komt hopelijk wel weer een beetje. Zo’n eerste keer is toch altijd een beetje, nou ja dat snap je wel.

Lieve oma, fijne verjaardag daar op die mooie plek!

2 thoughts on “Lieve oma, een feestje zonder jou – I miss you more and more

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: