Het is zaterdagmiddag, Mark heeft een slaapdag vanwege nachtdiensten en Luca is met opa mee. Nola en ik zijn thuis en gaan lunchen. Vanwege mijn plan om fitter te worden besluit ik te lunchen met een omelet met groenten. Ik pak de koekenpan en zet hem op het vuur. Op het moment dat ik er een beetje boter bij doe komt er ineens een steekvlam uit. Ik schrik me rot! What happend? En staat er ook echt iets in brand nu? Ineens komen allemaal zorgen bij me naar boven.

De overdenking wat er gebeurde

Wat was dat een ervaring zeg. Ik had echt nog nooit een vlam in de pan gehad. Nu snap ik waarom we een blusdeken én brandblusser in de keuken hebben hangen. De schrik zat er goed in. Alles trok even aan me voorbij, de zorgen over wat er gebeurd was maar ook wat er had kunnen gebeuren. Ik stond vlak naast de pan. Na de zwangerschap heb ik nog van die leuke springerige babyhaartjes. Het had zomaar vlam kunnen vatten. Mijn jurk die ik aan had. Het had zo maar kunnen gebeuren.

Meer over mijn geloof lezen? Lees dan eens; mijn oma is thuis bij onze Vader.

Dank God elke dag voor alles!

Nadat de schrik weg was, en ik Nola toch zeer nadrukkelijk gebood de keuken niet meer in de komen terwijl ik toch even mijn omelet maakte. Dankte ik mijn Vader en sprak mijn zorgen naar Hem uit. Want Hij zorgt voor mij. Elke dag is Hij weer bij me. Wat was ik dankbaar dat er verder niets vlam had gevat. Dat ik de afzuigkap nog niet aan had gezet (ik vergeet dat dus altijd aan te doen, gelukkig dit keer!). Ik dankte Hem dat het bij een vlam in de pan was gebleven en het direct weer gedoofd was.

Mag Hij ook voor jou zorgen?

In de bijbel staat het ook. In Psalm 37: 5 om precies te zijn.

Vertrouw je hele leven aan de Hem toe. Dan zal Hij in alles voor je zorgen. – Basisbijbel

Vertrouw jij je hele leven aan Hem toe? Mag Hij in jou leven zijn om voor alles te zorgen. Je leest het goed. Voor ALLES. Hij weet al wat er gaat gebeuren en Hij zorgt er voor. Voor jou en je familie. Psalm 121:3 zegt het eigenlijk nog mooier.

Hij zal ervoor zorgen dat je niets overkomt. Je Beschermer slaapt nooit.- Basisbijbel

Niet alleen overdag zorgt Hij voor jou. Ook in de nacht en alle uren van de dag die komen. Hij zal niet slapen. Zijn zicht wijkt geen moment af. Nog beter dan wij onze kinderen in de gaten houden. Wij hebben geen ogen in onze rug. En toch houden we als ouders onze kinderen nauwlettend in de gaten. Maar wanneer ons oog even afwijkt, we even knipperen tegen de zon. Dan nog kijkt Hij met ons mee en zal voor ons zorgen.

Hoe ik me als mama soms zo alleen voel staan, terwijl er altijd iemand bij me is.

Betekend dat dan dat we nooit narigheid mee maken?

Helaas is dat niet zo. Wat zou dat mooi zijn. En wat zouden er dan ineens veel meer mensen tot geloof komen. Maar zo werkt het niet. Door de gebrokenheid van deze wereld maken wij ook nare dingen mee. Ongelukken, overlijden, ziekte. Het gaat ons huisje niet voorbij. Het is niet zo als bij het volk van Israël die hun deurpost insmeerden met bloed en zij zo beschermd werden. Maar Hij is wel bij ons wanneer dat gebeurd. Hij zal ons optillen en meenemen totdat we zelf weer kunnen lopen. Hij is altijd bij ons en laat ons niet alleen!

Mag Hij voor jou en jouw gezin zorgen lieve mama?

Mag Hij voor je zorgen lieve mama? Voor jou en jouw gezin? Na een vlam was ik zo ontzettend dankbaar.

Stock Photos door Nomad_Sou/Shutterstock

1 thought on “Mag Hij voor je zorgen? Dankbaar na een vlam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: