Soms zou ik willen dat we ergens anders wonen. Een hutje op de hei ofzo. Je hebt je buren niet voor het kiezen. Wat je buren doen heb je al helemaal niets over te zeggen. De huizen waar wij wonen zijn best wel gehorig en dat is niet altijd even prettig. Soms slaapt je kind net en dan wil je graag dat het rustig blijft. Vandaag heb ik voor jullie 6 geluiden die je niet wilt horen van je buren.

  1. Met stip op nummer 1 staat de geluiden van je buren als ze ‘gezellig’ bezig zijn. Dat ze daadwerkelijk met de ‘daad’ bezig zijn. Echt, keep it to yourself!
  2. Klussen is prima hoor. Lekker bezig zijn en iets maken ook. Maar dan wel voor dat het donker is. En al helemaal voor 12 uur ophouden alsjeblief.
  3. Sinds wij nieuwe buren hebben is er nog iets waar we van mee kunnen genieten. Een toilletbezoek. Als onze bieren gaan plassen dan horen we dat. Niet als we tv kijken of radio luisteren. Maar als het bij ons in huis rustig is dan horen we dat luid en duidelijk. Op onze slaapkamer en in de woonkamer. Niet heel fijn.
  4. Ruziemakers. Ja dat kunnen onze nieuwe buren ook. De vorige buurvrouw trouwens ook. Haar hoorden we nogal een stegen haar kinderen schreeuwen. Niet echt prettig. Zij had ook een echte harde stem van zichzelf dus je kunt je wel voorstellen hoe dat klinkt.
  5. Kerkelijke bijeenkomst. De vorige bewoonster had elke woensdagavond iets van een kerkelijke bijeenkomst bij haar thuis. Helemaal geen probleem, fijn dat ze een plek hebben waar ze samen kunnen komen. Alleen dat hoeven wij echt niet van mee te genieten. Hun geloof was anders als dat wij dat beleven. En dat we dat dan kunnen horen terwijl we gewoon tv aan het kijken zijn is best wel irritant.
  6. Als je kindje net slaapt en de buren gaan weer aan de klus. Ik snap best als je hier nieuw komt wonen dat je je huis en tuin wilt maken zoals je zelf wilt. Onze buren hielden er alleen een iets ander klusschema op na dan dat wij doen. Beginnen na half 11 ’s ochtends voor een uurtje. Dan precies om kwart over 12 weer beginnen met klussen. Juist precies onder het slaapje van Nola. Ik heb ruim 3 weken met mijn dochter van hot naar her gesleept zodat zij maar kon slapen. Dat is niet fijn en zou ik zelf persoonlijk ook niet zo doen. Als ik ga klussen dan wil ik dat zo min mogelijk mensen er last van hebben en ook zo kort mogelijk. Dus even doorbikkelen. Gelukkig zijn ze, zoals het lijkt, nu klaar met klussen. Lekker rustig. 

Hebben jullie geluiden die je van je buren liever niet hoort?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: