Woensdag 19 oktober was het zo ver. Ik had bedacht dat ik graag een cake smash wilde doen met Nola en die zou dan plaatsvinden. Eigenlijk de dag ervoor al maar vanwege ziekte hebben we hem een dagje verschoven. Geen cake smash zoals de meeste. Vanwege een beperkt budget hebben wij gewoon zelf een cake smash georganiseerd. Hoe we dat hebben gedaan lees je vandaag. 

De taart
Een cakesmash gaat normaal gesproken met een giant cupcake besmeerd met botercrème. Nu heb ik geen grote cupcakebakvorm. Om deze helemaal te kopen wilde ik eigenlijk ook niet. Ook had ik niet het juiste beslag. Ik besloot om gewoon een eigen vorm te maken. Ik maakte een cake, gewoon van het albert heijn merk. Normaal maak ik wel zelf, maar nu even makkelijk. Deze deed ik in een bakvorm in de vorm van een hart. In de oven en bakken maak. 

Toen de cake afgekoeld was heb ik hem door midden gesneden. Op de onderstehelft smeerde ik wat botercrème. Achteraf had dit wel wat meer mogen zijn, maar het was de eerste keer dat ik zoiets maakte. Ook smeerde ik de taart af, een dun laagje botercrème bovenop en langs de zijkant. Bovenop spoot ik nog 2 lagen botercrème zodat Nola daar lekker in kon slaan. De botercrème versierde ik met wat roze muisjes. 

Even alles goed doen bij mama.


De locatie en aankleding
Wij deden de cakesmash gewoon bij mijn zwager en schoonzusje thuis in de woonkamer. Zij hadden een witte muur, die we achteraf niet gebruikten. We hebben een wit laken over een kast gehangen zodat deze mooi afgedekt was. Op de grond hadden we een roze kleed neergelegd. Makkelijk schoon te maken en het zag er super leuk uit. Als versiering had ik een slinger gemaakt met ‘Hoera 1 jaar’. Deze hing ik samen met 2 roze ballonnen op het witte kleed met washitape. Op de grond zette ik nog een roze knuffeltje met een feestmuts. De taart had ik op een lege bus kunstvoeding gezet. De wikkel had ik verwijderd en ik had een mooi papier eromheen geplakt. 

De foto’s
Zoals jullie misschien weten heb ik een nieuwe camera en deze maakt erg mooie foto’s. Zelfs ik kan het, dat wil wat zeggen. Nu maakte mijn schoonzusje de foto’s zodat ik Nola wat kon sturen en zij heeft iets meer ervaring daarmee. Het voordeel van het gebruik van mijn camera was, dat ik de foto’s direct al zelf had. Wij hoefden dus niet te wachten en konden gewoon de mooiste kiezen uit alle foto’s. Het zijn dan wel niet professionele foto’s, maar wel hele mooie pure foto’s van mijn dochter. Dan zijn ze altijd mooi. 

Resultaat


Zoals jullie kunnen zien hield Nola het allemaal zeer netjes. Het echte smashen kwam er niet van. Zelfs niet na wat voordoen van mijn kant. Ze vond het allemaal wel erg lekker om op te eten. Dat deed ze dan ook veelvuldig. Alles verdween netjes haar mondje in. Ach, het scheelt weer opruimen en we hebben veel lol gehad samen. 

Hebben jullie een cakesmash gedaan? Zouden jullie het een keer zelf willen organiseren? 

1 thought on “Nola's d.i.y. cake smash!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: