Een spel waarbij je lol, creativiteit en tijd combineert. Dat is make me up. Een spel voor creatievelingen, al is dat echt geen vereiste. Met schmink tover je iedereen om tot waar kunstwerk. Of toch niet? Raad jij wat er getekend is? Dan verdien je de punten. Je hebt lol, je bent lekker bezig samen en je kunt al je creativiteit kwijt. Zonder scherm, deze mama is blij! Ben jij al benieuwd naar make me up? Lees snel het hele artikel voor onze review.

make me up - uitgelichte afbeelding

Make me up

Een spel voor echte creatievelingen. Het gezicht van je buurman/vrouw is jouw canvas en je maakt zelf de mooiste creaties. Plezier staat voorop. Hoewel je ook punten kunt verdienen door te raden wat er getekend is. Maar wees snel, want je hebt maar 1 minuut om jouw tekening op het canvas te krijgen. Voor perfectionisme is geen ruimte. Beter iets getekend dan niets, want anders kunnen de andere spelers het niet raden. Al levert dat wel de leukste antwoorden op.

inhoud van de doos

Het spel is makkelijk te spelen. Schud de kaartjes, pak de schmink en draai de zandloper om. Jouw tijd is begonnen en probeer nu in 1 minuut jouw tekening op het canvas (gezicht) te tekenen. Heb je niet genoeg aan 1 minuut? Dan mag je hem nogmaals omdraaien, maar let op dit kost je een punt. Het raden begint, degene die het raad krijgt 2 punten (tenzij 2 minuten gebruikt zijn om te tekenen dan 1 punt). Je kunt dit invullen op het scorevel. Degene met de meeste punten wint. Maar het draait vooral om het roepen van alles wat in je op komt en samen veel plezier hebben. Je hebt minimaal 4 en maximaal 6 spelers nodig. Maar met ons drietjes was het ook erg leuk en gezellig.

kaartjes

Hoog gevoelig, schmink & make me up

Voor degene met hoog gevoelige kinderen wellicht herkenbaar. Voor andere niet en dan is het goed om dit in de gaten te houden wanneer het spel met vriendjes wordt gespeeld. Hoog gevoelige kinderen kunnen anders reageren op schminken dan je gewent bent. Prikkels komen harder binnen. Ook de dag (hoe deze verlopen is) kan een rol spelen. Het is dan ook slim om na een lange schooldag dit spel even niet te pakken (dat hebben wij gedaan en dit kwam echt even te hard binnen). Hoe leuk ook, maar dit kan tot overprikkeling leiden en is voor niemand leuk. Op een rustige dag, in het weekend of de vakantie bijvoorbeeld, is het leuk om te spelen. Maar ook hier geldt, let goed op de signalen van overprikkeling.

kleuren schmink

Voor welke leeftijd bedoeld

Make me up kan al gespeeld worden met kinderen vanaf 5 jaar. De Schmink geeft snel/makkelijk af dus het is niet moeilijk om te tekenen. De woorden worden ook uitgebeeld op het kaartje, dus lezen is ook geen vereiste om te kunnen tekenen. Wanneer et raden start is het wel handig om zeker te weten dat het goed is wat er gezegd wordt. Dan is lezen dus wel een vereiste (want je kunt iets een kat vinden terwijl het een tijger is bijvoorbeeld. Hier zit dus wel een beetje leeswerk bij. Maar met jonge kinderen zou je ook in teams kunnen spelen of 1 van de volwassenen raad niet mee en lees voor de jonge speler.

eenhoorn

Afschminken geblazen

Voor mij een belangrijk punt. De schmink van je gezicht halen. Het beste gaat dit tot nu toe met de charcoal bar soap van Young living. Die gebruik ik sowieso voor alles wat ze op hun lichaam hebben geschminkt, geplakt en getekend. Ik heb het ook met snoetenpoetsers van de AH geprobeerd en dit werkt ook goed. Alleen wordt de huid wel wat droog en trekkerig na meerdere malen schoonmaken en tekenen. Ook moet je wat harder boenen, zeker bij de zwarte kleur.

Wil je ook de Charcoal bar soap van Young Living? Via deze link bestel je direct de soap & een heerlijk masker voor wat extra verzorging.

Wanneer speel je make me up

Moet je nog de deur uit dan is het een goed idee om nog even te wachten met spelen. Hoewel je het best makkelijk en goed van je gezicht krijgt, is de zwarte schmink soms wel lastig te verwijderen. Zeker wanneer er veel zwart gebruikt is. Daarnaast lijkt het me een fantastisch spel voor tijdens een kinderfeestje. Let wel even op of er een hoog gevoelig kind tussen zit. Dan houdt je het best de overprikkeling in de gaten. Ben jij net als wij Christen? Dan is mummie misschien niet je favoriete kaart. Maar verder is het zeer goed te spelen en zie ik geen reden waarom dat niet bij het geloof zou passen.

spin

Niet lopen maar rennen

Dit spel is echt een aanrader om in de kast te hebben staan. Niet lopen, maar rennen naar de winkel (of onderstaande affiliate link gebruiken). Wij hebben veel plezier gehad met het testen van dit spel. Dat gun ik echt iedereen. Natuurlijk raakt de schmink op maar die kun je bijvullen. En misschien is het zelfs leuk om extra kaartjes te maken wanneer het te makkelijk wordt. Of wanneer je het spel met volwassenen wilt spelen. Het kind in de mens moet je nooit verliezen.

make me up - acherkant

Make me up | Bordspel | Asmodee | minimaal 4 maximaal 6 spelers | 5 -99 jaar | 17,95 euro | koop in je plaatselijke speelgoedwinkel of via deze affiliate link bij bol.com

make me up - pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: