Wij hebben een creatieve dochter en echt ik hou er van. Ze kan helemaal opgaan in haar knutselwerkje en het dan uiteindelijk helemaal verkreukelen omdat het toch niet is geworden wat ze er van had verwacht. Kleuren, lijmen, papier, potloden en stiften. Het is allemaal aan haar besteed. Wij zijn dus altijd opzoek naar leuke, creatieve cadeaus. Deze deel ik graag met je, zodat je ook ideeën hebt voor jouw creatieve zoon of dochter. Het is niet direct op volgorde hoor, maar als het iets van Disney is dan vind ze dat wel echt een pré haha. Op naar onze lijst met de leukste cadeaus voor creatieve kinderen!

de leukste creatieve cadeaus voor kinderen

De leukste cadeaus voor creatieve kinderen

Waar kijken wij naar bij het uitzoeken van cadeaus voor onze creatieve dochter? Allereerst vind ik het belangrijk dat ze het zelf kan maken. We hebben wel eens een diamont painting gekocht voor 3+ waarbij de steentjes ook heel klein waren (zoals bij normale diamont painting). Dat is dus een no go voor ons. Daarnaast vind ik het als moeder fijn wanneer het ook weer makkelijk op te ruimen is. Een kleurboek met potloden of stiften is natuurlijk wel sneller opgeruimd dan wanneer ze gaat strijkkralen en er een halve doos op de tafel is gevallen. Zo kijken we naar wat er in huis komt, maar ook niet altijd. Want het is ook belangrijk dat ze krijgt wat ze graag wil en dat ze het zelf leuk vind. Ook als dat meer troep betekend.

Kleuren op nummer van Disney

Kleuren op nummer had ik wel gezien voor volwassenen, maar nog niet voor kinderen. Het grote voordeel: de allerkleinste vakjes zijn al ingekleurd. Zo hoeft ze niet te prutsen. Dat maakt dit zeer geschikt voor de lijst met de leukste cadeaus voor creatieve kinderen. Met een grote doos kleurpotloden van de action ben je er al snel qua kleuren. Onderaan de pagina staat welke kleuren je nodig hebt en wel nummer bij de kleur hoort. Zo kunnen ze dit al vrij snel zelf doen. Wellicht nog een klein beetje begeleiding bij het kiezen van de kleuren, zeker wanneer er meerdere tinten van eenzelfde kleur inzitten, maar verder is het goed zelf te doen.

scheurlijn kleurplaat

Op de tekeningen komen al je favoriete Disney karakters voorbij. Van Aladin tot Sneeuwwitje en van Bambi tot de Lion King. Een aantal karakters zal je vaker zien, maar met een andere tekening, maar de meeste komen er 1 keer in voor. Dat betekend extra veel karakters om te kleuren. Wanneer de kleurplaat af is kun je hem er bij de scheurlijn uitscheuren. Geen kans op scheuren van de tekening. Enorm blij mee. Zo gaan ze uit het blok en zit de kleurplaat die je kleurt steeds vooraan. En geen gescheurde tekeningen meer die ze net ingekleurd hebben. Top!

welke kleuren nodig

Schetboek top tip in leukste cadeaus voor creatieve kinderen

Wat wij ook super leuk vinden is een schetsboek. Die van creachick is hier wel favoriet, maar voor een kleiner budget is er ook een schetsboek bij de action te koop. Hierin kun je je fantasie de vrije loop laten. Niets is te gek en je kunt zelf weten wat je maakt. Mixed media, echt schetsboek met tekeningen of een plakboek met foto’s die je versiert. Het is helemaal aan jou. Het papier in het schetsboek van creachick is wel super fijn. Te gebruiken om te kleuren, schetsen, scrapbook en verven. Echt, je kunt er alles mee. Daarom ook een plekje in onze lijst met leukste cadeaus voor creatieve kinderen.

Creachick schetsboek

Aquabeats

Wil je zoon of dochter graag met strijkkralen spelen, maar heb je geen strijkbout? Dan is aquabeats echt een super fijn alternatief. Wij zijn hiermee begonnen omdat wij toen geen strijkbout hadden. Het werkt met een soort kraaltjes die door middel van water aan elkaar plakken. Geen strijkbout voor nodig dus. Wel een sprayflesje, maar die zat bij ons in de starterset. Ze vroeg laatst toevallig waar het eigenlijk was gebleven na de verbouwing van vorig jaar. Juist, nog in een on aangeraakte verhuisdoos. Oeps…..

Papierblokken van de action

Waarbij je van washitape soms wel goed kunt merken dat de kwaliteit minder is (hoewel dit niet uit maakt, zeker niet bij kinderen) is dat met papier geen issue. De papierblokken zijn super leuk, je vind ze bij de volwassen creatieve spullen. Knippen, plakken en er een super leuke pagina of boekje van maken. We zijn zo samen uren zoet. Leuk te combineren met elkaar en met stickers bijvoorbeeld.

Topmodel of alternatief van de action

Iets waar ze ook helemaal fan van is. Topmodel. Gelukkig hebben ze ook producten voor leuke prijsje. Ze hebben kleurboeken, papierboek, pennen, maar ook make-up en mokken. Er is zo veel te krijgen. Het verlanglijstje van onze dochter staat er vol mee. Zelf vind ik het papierblok erg leuk en ook de ‘waterverf’ waarbij je alleen water nodig hebt. Lijkt me zo fijn, geen geknoei en troep om op te ruimen. Het loont wel om even te googlen waar dit het goedkoopst is. Soms is dat bij bol, maar soms ook niet. Bij de action heb je een soort gelijke lijn liggen, nog goedkoper maar ook net zo leuk.

Strijkkralen

Ik denk dat strijkkralen bij de meeste kinderen wel geliefd zijn. Helaas voor onze dochter ben ik geen vriendjes met de strijkkralen. Of ze plakken niet aan elkaar of ik krijg ze niet van het plankje. Het blijft een gedoe. Maar goed, we doen ons best. En zij is heerlijk bezig ermee en maakt de leukste creaties. Als mama dit nu eens goed kan strijken is het helemaal feest. Dit mag dus niet ontbreken bij de leukste cadeaus voor creatieve kinderen. Onze dochter kreeg vorig jaar een set met LOL strijkkralen. Super leuk, wel nog een beetje moeilijk. Maar leuk!

Dit waren onze tips voor de leukste cadeaus voor creatieve kinderen. Heb jij nog een leuke tip? Deel hem dan zeker hieronder.

de leukste creatieve cadeaus voor kinderen - Pinterest

Specificaties de leukste cadeaus voor creatieve kinderen

Uitgeverij: Deltas | Eerste uitgave: september 2023| ISBN: 9789044764666 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com | prijs: 9,95 euro

footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: