Wauw, je hebt een positieve zwangerschapstest in handen. Een hele nieuwe periode breekt aan. Of het nu je eerste kindje is of wanneer je al 1 of meer kindjes hebt. Elke zwangerschap, elke bevalling en elk kind is anders. En lieve mama, deze kindjes willen jou maar 1 ding vragen. Lieve mama, wil je voor mij zorgen? Wil je alles voor mij doen om mij zo goed en veilig mogelijk op te voeden en op te laten groeien? Wil je iets meer uitgeven voor minder speelgoed dan via aliexpress meer  kopen?

Niet heiliger dan de paus, ik kocht ook via aliexpress

Nee hoor, ik ben niet heiliger dan de paus. En doordat we op 1 inkomen leven ga ik ook de koopjes af. Krijgen de kinderen kleding die van andere zijn geweest en kocht ik ook wel eens via aliexpress speelgoed. Dat heb ik jullie al eens verteld en ik deze blog schreef ik over de gevaren van dat speelgoed, met name in die blog over de nep hubelino. Maar de laatste tijd zie ik ook steeds vaker dat alles van ali wordt gehaald. En dat vind ik toch wat zorgwekkend.

Lees ook mijn blog over de nep hubelino uit China

Meer betalen voor handgemaakte spullen dan bij aliexpress

We willen gewoon allemaal alles in huis hebben. Onze kinderen alles geven wat ze willen. Echt, ik begrijp dat wel. Na mijn depressie wilde ik Luca ook alles geven, nog steeds wel. Een gevoel van goedmaken naar hem toe. Onnodig, weet ik verstandelijk ook hoor. Maar het gevoel lieve mama’s. Dat is toch iets anders. En als ik dan zie dat ik voor hetzelfde hier in Nederland bij een hardwerkende lieve mede mama het dubbele betaal exclusief verzendkosten dan via aliexpress. Dan moet ik toch even slikken. Want dat is toch wel veel en zo breedt hebben we het echt niet.

Waarom ik dan toch mijn speelgoed in Nederland koop

Inmiddels koop ik niets meer via aliexpress voor de kinderen. Alles voor de kinderen komt uit Nederland. Omdat ik weet dat dit gekeurd wordt. Dat er terugroepacties zijn wanneer er toch gebreken blijken te zijn. Dat er onderzoek wordt gedaan naar schadelijke stoffen in producten. Want lieve mama, jou kindje sabbelt wel op dat stuk houten speelgoed. En je kind stopt echt dat speeltje van hubelino ongemerkt wel in zijn mond. Nee, het zal niet direct zo’n vaart lopen. Maar we moeten er toch niet aan denken dat we in een ‘had ik maar’ situatie belanden.

Je kind vraagt je maar 1 ding lieve mama…

….wil je voor me zorgen? Me behoeden voor gevaren? Wil je me voeden en geven wat ik nodig heb?

Wat is daar op jou antwoord lieve mama?

Lieve mama, wil je alles doen wat in je macht ligt om voor mij te zorgen. Het beste voor mij in huis halen? Niet de spullen die niet goed gekeurd zijn met gifstoffen via aliexpress?

Stock Photos from fizkes/shutterstock

 

3 thoughts on “Lieve mama, wil je de gifstoffen via aliexpress niet in huis halen?

  1. Ik vraag me inderdaad ook af wat er in het plastic zit van ‘Alie’. Zeker als je kinderen klein zijn en het in hun mond doen, lijkt het me niet veilig. Mijn kinderen zijn groot, dus dat probleem heb ik niet. Maar eerlijk gezegd is het wel makkelijk om anderen dingen te kopen bij Alie. Een mobielhoesje, oplader enzovoorts. Het kost bijna niets. Ik probeer er weer minder te bestellen toch maar..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: