Yes, het is weer bijna Pasen. De tijd van veel chocola en eieren breekt weer aan. En natuurlijk het paasbrood niet te vergeten. Ook met Pasen gaat het steeds meer lijken op een commercieel (vr)eetfestijn. Bij de meeste mensen thuis dan, want wij doen hier niet echt aan mee eigenlijk. En wel om twee redenen. Als eerste hebben we gewoon niet het geld om nu al allemaal lekker luxe producten in huis te halen en op te eten. Daarbij is dat ook niet heel goed voor je gezondheid. Maar de belangrijkste reden is dat Pasen niet draait om eten voor ons. Waar draait Pasen dan wel om?

Mama, waar gaat Pasen eigenlijk over?

Luca zit op een Katholieke school en krijgt op school dus ook mee wat het verhaal van Pasen is. Maar thuis toeleven naar Pasen vind ik ook heel belangrijk. Hoe ik dat aan pak? Ik kijk rond op internet en instagram. Al een tijdje zie ik verschillende manieren voorbij komen. Ook studio sprankel heeft weer een paasproject bedacht; Leef in het licht. En zij gaan zelfs nog een stapje verder denk ik. Want er is niet alleen een nieuw project, maar er zijn aanvullingen en er is een klein project te vinden.

Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review! pakket posters en kleurplaten

Een nieuw project als je al eens mee deed?

Vorig jaar deden wij niet mee met het paasproject, maar wel met het project rond Hemelvaart en Pinksteren. Daardoor hadden we al het een en ander in huis. Ook met de kerst hebben we het project van studio sprankel gebruikt. Ik besloot zelf om het aanvullingspakket te kopen. In dit pakket zitten 6 posters voor op het klembord en 6 kleurplaten. Dit is een goede aanvulling op het Paasproject2018 van vorig jaar. Maar mis je nu echt iets als je dat project niet hebt gekocht?

Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review! close up poster en kleurplaat

Lees hier meer over het Hemelvaart en Pinksteren pakket van studio sprankel.

Wat mis je als je alleen het uitbreidingspakket besteld?

Natuurlijk is het paasproject super tof om te kopen, maar ook prijzig. Zeker als je al een deel hebt wat bij het pakket geleverd wordt. Ik kreeg het boekje wat bij het paasproject hoort en kijk voor jou na wat ik nu echt mis, nu ik dat project niet heb.

Inhoudt van het paasproject:

1 klembord (heb ik nog van het uitbreidingspakket van Hemelvaart/Pinksteren)
6 verhaalposters (deze zitten in het uitbreidingspakket)
2 decoratieposters (deze mis ik)
3 houten poppetjes (deze heb ik nog van kerst/pinksteren/hemelvaart)
witte veer (deze heb ik niet, maar nog wel liggen tussen de knutselspullen)
flesje (deze heb ik niet, maar toevallig kreeg Luca dat bij een kinderfeestje)
2 palmtakken (heb ik niet)
handleiding (deze mis je dan ook)
knutselmap (deze mis je ook)
raamstift en raamtekening (de raamstift heb ik wel van kerst nog, de tekening mis ik)
paaskaarten (deze mis je)
1 groen A3 vel (deze mis je ook)
ijslolliestokje (deze mis je ook)
stroken voor gebedsketting (deze mis je ook)
wit papier voor voetjes, papieren bordje (Deze mis je ook)
splitpen (deze mis je ook, toevallig kwam ik deze tegen tussen de knutselspullen)
bruin crepepapier (deze mis je ook)
wasknijpers voor 2 kinderen (deze mis je ook)
dubbelzijdig plakkertje (open graf) (deze mis je ook)
6 strijkkralen (deze mis je ook)
scoobydoo touwtje (deze mis je ook)
touwtje voor slinger (deze mis je ook)

Er zitten in het uitbreidingspakket wel tekeningen.

Lees hier hoe je stekkels kunt gebruiken om toe te leven naar pasen.

Wat me opvalt is dat je eigenlijk vooral de knutselspullen en de handleiding mist. Dit is wel het grootste deel van het pakket én je hoeft dan dus niet meer zelf op pad om iets te gaan kopen. Wil je gewoon toeleven naar Pasen met kleurplaten én heb je al een van de voorgaande projecten gekocht dan kun je deze keer ook goed uit de voeten met het aanvullend pakket. Wanneer je meer wil en ook echt wil knutselen dan is het hele project toch wel een aanvulling en handig om te kopen.

Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review! 40 dagen kaartjes

Ook een alternatief voor het paasproject

Voor Pasen hebben ze dus deze toffe projecten, maar er is meer. Ze hebben deze keer ook kaartjes om samen toe te leven naar Pasen, kaartjes 40dagentijd. Deze lijkt me ook erg leuk en vooral ook wanneer er wat minder tijd is. Voor elke dag in de lijdenstijd vind je een kaartje. Dit kaartje kun je in het meegeleverde houdertje zetten. Op de kaartjes vind je afwisselend een bijbeltekst, liederen, vragen, kleine activiteiten voor jezelf en de ander, download met knutsels, posters. De download komt beschikbaar via de website.

Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review! Close up 40 dagen kaartje

De kaarten voor tijdens de lijdenstijd

Op instagram zal in de lijdenstijd nog wel vaker iets online komen over deze kaartjes, maar dit is tot nu toe wat ik er van vindt. De kaartjes zijn niet te groot en handig om ergens in huis te plaatsen. Plaats ze bij voorkeur dicht bij de plek waar je ontbijt. Zo kun je bij het ontbijt direct kijken wat er voor deze dag op het kaartje staat. Of je even iets kunt printen (de download knutsel) of dat je iets voor een nader gaat doen. Als je dit aan het eind van de dag leest is het eigenlijk een beetje de laat. De kaartjes zien er ook mooi uit en passen in mijn beleving goed bij de posters uit het aanvullend pakket voor Pasen. Zo kun je net wat extra’s doen bij de posters zonder dat je direct hele knutsels maakt met je kind. Ze zijn ook stevig (uiteraard kunnen kinderhandjes deze wel scheuren, maar dit staat er voor mij en ik lees het voor aan de kinderen).

Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review! genade

Voor welke leeftijd kies je wat?

Eigenlijk zijn alle pakketten die je bij studio sprankel kunt kopen voor de leeftijd van basisschool beschikt, dus tussen de 4 en 12 jaar. Echt de moeite waar, niet alleen met Pasen! Ik denk dat de kinderen van 12 wellicht iets meer interesse in de kaartjes voor de lijdenstijd hebben en de kinderen van 4 iets meer interesse in het hele paasproject om te knutselen. Maar, grote kanttekening, dat ligt natuurlijk ook aan je kind (en mijn kinderen zijn nog jong dus wat een kind van 12 bezig houdt weet ik niet zo direct). Voor mij zelf als moeder geeft de kaartjes me iets minder druk om van alles uit de kast te trekken. Ik kan zelfs van te voren kijken wat er op de kaartjes staat en alvast iets downloaden printen. Zo kunnen we direct aan de slag.

Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review! Geloofsopvoeding, toeleven naar pasen met je kinderen met de pakketten van studio sprankel. Review!

Even alle informatie op een rij

De 40 dagen tijd voor Pasen begint dit jaar op woensdag 6 maart. Dat is dus al volgende week! Bestel je pakket dus snel bij Studio Sprankel dan heb je hem nog op tijd in huis. De links kun je in deze blog vinden. Er zijn 3 verschillende pakketten; het grote Paasproject (er zijn er nog maar een paar dus wees snel!), het uitbreidingspakket voor bij het pakket van vorig jaar en de kaartjes (deze zijn er nog wat meer maar gaan ook hard!).

Lees hier wat we vorig jaar in de lijdenstijd deden. 

Bedankt voor de leuke samenwerking studio sprankel. Ik heb een deel zelf betaald en ook wat gekregen van deze lieve dames. Lees hier meer over samenwerkingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: