Echt weer om te picknicken was het niet deze vakantie. De dag dat ik wilde gaan picknicken was het ook slecht weer, maar ik had het Luca al beloofd. Hij vond het zo leuk en ook wel een beetje spannend. Toen opa die ochtend langs kwam vertelde hij al vol verwachting dat we zouden gaan picknicken. Daarvoor ging hij nog even met opa mee, maar hij zou op tijd terug zijn om met ons mee te eten. Dus samen met Nola trof ik de voorbereiding. Kijken jullie mee?

Hapjes maken en voorbereiden

Voor deze binnenpicknick maakte ik een aantal hapjes. Ik besloot het te gebruiken als lunch. Luca is gek op bladerdeeg met ham en kaas, dus die maakte ik. Ook maakt ik nog bladerdeeg gevuld met appel en kaneel (zonder suiker ja, erg lekker!) en een met banaan en chocola. Ik had nog wortelcake staan van de laatste schooldag, dus die pakte ik ook lekker. Wat druifjes (Nola is daar gek op) en appel (want daar is Luca gek op) om het ook wat gezond te houden en nog apenkoekjes en spekjes voor de zoete trek. Niet alles moest die dag gemaakt worden gelukkig, maar al met al was ik er toch een half uurtje zoet mee.

Eten op de grond

Dat is toch wel erg leuk. We hebben wat kleden op de grond gelegd. Dat zit toch net wat lekkerder en warmer. En met knoeien maakt het niet zo veel uit. Even uitkloppen buiten en het is weer schoon. Doe dit alleen niet direct voor je deur, daar blijft het vaak liggen en met al die regen is dat niet zo fijn. Been there, done that. Niet zo’n slimme actie. Ook Nola bleef aardig zitten, waarschijnlijk omdat het nieuw was. Ik had er ook wat speelgoed bij gelegd zodat er iets te spelen was. En ik had een matrasje naar beneden gehaald om te gebruiken als glijbaantje. De uitwerking daarvan was iets minder goed, het mislukte een beetje. Maar de kinderen hadden veel lol. Daar gaat het om. En toen Nola op bed lag, lagen Luca en ik op het matrasje een film te kijken.

Nog eens picknicken?

Wij gaan zeker nog eens picknicken. Als we naar de dierentuin gaan zoeken we de laatste tijd steeds vaker een grasveldje op om wat te eten en te drinken. Bij opa hebben we pas nog buiten op de grond gegeten. Stokbroodje, knakworstjes en wat beleg. De kinderen hadden het weer erg naar hun zin. Het is ook ideaal als je een dagje weg gaat. Wij nemen dan altijd gesmeerde broodjes mee. Een grasveldje opzoeken en lekker eten samen.

Luca op de 'glijbaan'

Dit was voor ons de laatste mamachallenge die we hebben gedaan. We hebben niet alle onderwerpen zelf gedaan, hieronder zie je alle onderwerpen. Wij hebben alle klikbare linkjes uitgevoerd.

[checklist-box title=”onderwerpen mama challenge” extraTitle=”” extraUrl=””]

[/checklist-box]

Natuurlijk was ik niet de enige die deze opdrachten op haar blog plaatste. Er deden veel andere bloggers mee. Die kun je allemaal terug vinden in onderstaande linkup. Hieronder deel ik ook nog mijn favoriete blog over de onderwerpen die wij niet hebben gedaan.

Zomerse ootd – Josan schreef over de kleding die ze op vakantie aan had. Gelukkig was het daar wel gewoon zomer, met heerlijk temperaturen. Dat leverde mooi outfits en prachtige foto’s op.

knutselen – Xenia schreef over het pimpen van je lamp. Dit lijkt me super leuk om te doen met een kinderfeestje. Van Nola ofzo later. In de winter ben je toch wat meer beperkt (Nee, dan ga ik niet voor de lol naar buiten).

beste speeltuintjes – Nathalie schreef over een leuke natuurspeeltuin/speelpolder. Ik kende het eigenlijk niet, maar ga eens opzoek naar een hier in de buurt.

waterpret – Meike schreef over verschillende manieren waarop je waterpret kunt hebben. Leuk om te lezen!

me-time – Merel schreef over de onverwachte tijd voor zichzelf die ze vulde met werken. Een workaholic of gewoon doen wat je leuk vind en nooit meer werken?

[inlinkz_linkup id=724895 mode=1]

liefs Minke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: