Je hebt een idee voor een nieuwe keuken. Je hebt het er over met je man. Jullie gaan naar winkels, doen inspiratie op en maken een keus. De voorpret is allang aanwezig. Het uitzoeken en laten uittekenen is enorm leuk, vind ik dan. Maar de kinderen krijgen er weinig van mee natuurlijk. Ja, je kunt ze meenemen naar de showroom, maar ik maak zulke keuzes liever in rust zonder kinderen dan in drukte met kinderen. Maar hoe kun je ze dan wel betrekken bij deze verandering?

Waarom je kind betrekken bij veranderingen?

Voor jou komen veranderingen gelijkelijk. Je doet inspiratie op, zoekt en kiest samen (in ons geval) de keuken uit. Je kinderen hebben hier weinig van meegekregen terwijl het toch best een verandering is. De oude keuken die zo vertrouwd was gaat weg. Wordt meestal gesloopt, stuk gemaakt. Dan is het wennen. Vreemde mensen over de vloer, een nieuwe keuken en andere geluiden (op het moment van plaatsen). Om kinderen ook voorpret te geven en ze hierbij te betrekken voorkom je een buitensluit gevoel, ze wennen makkelijker en ze weten wat er aan zit te komen.

Met vos en haas in de keuken

Vos en Haas hebben al vele leuke boeken. Wij haalden ze wel eens in de bibliotheek. Ze hebben nu een nieuw boek. Inclusief recepten. Makkelijk genoeg om samen met je kind(eren) te maken. Sommige kunnen ze zelfs wel alleen maken. Gewoon leuk, niks fancy. Een voorleesboek inclusief recepten. Die je achterin de lijst terug kunt vinden. Met leuke namen. Kies er vast een paar uit die je kind(eren) het lekkerst lijken om te gaan maken wanneer de keuken af is.

Een verrukkelijk voorleesboek

Vos maakt zoete soep en ontdekt dat ‘gras’ best wel lekker kan zijn en Haas vraagt zich af hoe Uil kersen zaait. Kinderen leren enorm veel. Over koken en bakken bijvoorbeeld. Het verhaal leest fijn en het is door de recepten een interactief boek. Bereidt het wel even voor wanneer je na een verhaal het recept direct wilt maken. Niets zo jammer dan samen de keuken in willen gaan en ingrediënten missen. Al is samen boodschappen doen ook erg leuk.

Vos en Haas zoete soep en andere verhalen om van te snoepen

Een prachtig geïllustreerd voorleesboek met verschillende smakelijke verhalen. Inclusief de leukste (en makkelijke) recepten om samen ook de keuken in te duiken. Een mooie manier om de kinderen te betrekken bij een nieuwe keuken. En wat is er nu leuker dan samen de keuken testen met recepten uit dit boek?!

ISBN: 9789401487054
Prijs: 16,99 euro
Uitgeverij: Lannoo
Je kunt het boek via deze link voor 16.99 euro kopen. Dit is een affiliate link, daarmee help je mij. Je merkt daar zelf niets van. Je kunt het boek ook via je plaatselijke boekhandel kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: