Wat denkt jou kind dat je doet voor werk? Nu ik niet werk is dat best een lastige vraag. Want wat doet mama nou eigenlijk? Mama doet niets. Dat is natuurlijk niet waar, maar leg maar eens aan een peuter uit wat thuisblijfmama nou precies inhoudt. Dat je het klaarmaken van zijn eten en het verzorgen van zijn zusje het ‘werk’ van mama is. Al vind ik dat niet zo zeer onder werk vallen, maar als je het een naam moet geven.

Wat doet papa?
Wat Luca denkt dat zijn vader doet weet ik niet. Daar hebben we het niet over eigenlijk. Tenminste niet over de inhoudt van zijn werk. Vind ik ook niet zo nodig. Luca zegt altijd dat papa centjes aan het verdienen is. En dat is waar het om draait. We hebben het wel eens over het werk van opa gehad. Opa werkt bij de bus. Dat is niet helemaal waar, maar het komt in de richting. Hij stuurt mensen aan die servicemedewerker zijn bij het busstation. Ach, een mond vol waar Luca niet eens de betekenis van snapt. Dus zijn antwoord is best prima te noemen.

Hoe kinderen denken
75% van de ouders in Nederland denken dat hun kinderen van 2-6 jaar weten wat zij voor werk doen buitenshuis, blijkt uit een kleinschalig onderzoek van viking. Best grappig, want bij ons komt het weinig ter sprake. Behalve dus het feit dat papa is werken. Hoe goed zouden ze dat ook kunnen begrijpen? Moeten we dat wel willen? Persoonlijk vind ik dat we kinderen lekker kind moeten laten en dat het voldoende is dat zij weten dat papa (of mama) is werken en dat hij daarmee centjes verdiend om spullen te kunnen kopen. Maar je krijgt wel hele leuke uitspraken van kinderen als je vraag wat zij denken dat hun ouders voor werk doen. Een aantal van deze uitspraken zijn visueel weergegeven. Deze wilde ik jullie niet onthouden. 

Elektisch ingenieur

Verzorger in een bejaardenhuis

Verpleegkundige in een psychiatrisch ziekenhuis


Wat denken je kinderen dat jij voor werk doet? Hebben jullie het er thuis wel eens over? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: