Toen ik in 2012 begon met hardlopen deed ik dit op mijn oude binnenkorfbal schoenen. Gewoon asics als merk. Dat liep prima en ging ook goed. Heb zo uiteindelijk ook gewoon 5 kilometer kunnen hardlopen. Echt goed voor mijn lichaam was dit echter niet. Dus, toen ik had bedacht vaker te willen hardlopen, ben ik opzoek gegaan naar andere schoenen. Ik wilde geen blessures krijgen, omdat ik eigenwijs op mijn schoenen bleef lopen.

Welke schoenen aanschaffen?
In de folder van o.a. de lidl zie je vaak sportkleding en schoenen staan. Zo ook veel hardloopkleding en schoenen. Deze zijn heel betaalbaar en zien er prima uit. Toch zou ik het niet aandurven deze schoenen te kopen. Iedere mens en dus iedere voet is anders. Wat voor mij prima loopt kan voor jou juist voor blessures zorgen. Dat was nou net wat wij niet wilden. Dus gaat onze zoektocht verder.

Runnersworld
Mijn schoonvader en M. zeiden dat ik gewoon eens naar runnersworld moest gaan in het centrum. Je koopt dan niet schoenen op uiterlijk, maar wel schoenen die bij jou passen. Ik vond het nogal wat. Normaal koop je toch schoenen die je mooi vind. Wat nou als er schoenen zouden staan die goed zijn voor mij maar echt helemaal niet mooi? Of wat nou als ze zouden zeggen dat ik gewoon maar niet meer moet hardlopen? Wat als ze me zouden uitlachen om hoe ik loop? Ik heb best een bepaald loopje moet je weten. Maar goed, op een dag gingen we samen toch maar eens naar die winkel.

Rennen
En dan moet je daar in de winkel heen en weer rennen terwijl dat wordt opgenomen. Het is nog geen 100 meter en dus best apart. Ik kan me voorstellen dat je soms best even moet lachen als je dat ziet van andere mensen. Maar de meeste zullen dat zelf ook wel eens doen. De opnames worden in den treuren bekeken en uiteindelijk kwam er voor mij een schoen uit. En de mazzelkont die ik was, had ik niet 1 maar 2 geschikte schoenen. Dus ik mocht nog kiezen ook. 

De keus was snel gemaakt, aangezien ik 1 van de 2 echt leuk vond en de ander niet. Dus dat is makkelijk. De schoenen gaan een bepaald aantal kilometers mee. Ik ben inmiddels vergeten hoeveel dat was, maar het kwam er toen op neer dat ik wel een aantal jaar zou kunnen lopen (tenzij in ineens de marathon zou gaan lopen). We zijn inmiddels een paar jaar verder en ik ben er nog steeds super blij mee. Ze lopen nog steeds heerlijk en zijn echt perfect voor mij. Ik kan je echt aanraden goede hardloopschoenen te halen. Het loop echt 10 keer beter.

Heb jij speciale schoenen voor het hardlopen of loop je op ‘gewone’ gympen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: