Moeder worden is super mooi. Wat fijn dat je zwanger kan worden, maar er komen ook veel nieuwe dingen op je af. Je moet van alles regelen voor de komst van je kindje en je zit soms met veel vragen. Dan zijn er nog boekenkasten vol boeken geschreven over dit bijzondere geschenk. Tijdens de zwangerschap van Luca heb ik 1 boek gelezen. Of eigenlijk heb ik een poging gedaan. Het was niets voor mij en ik kon er echt helemaal niets mee. Wat vind ik het jammer dat ik dit boek niet hand tijdens mijn zwangerschappen.
Moms, het boek
Wie kent hem niet, Radmilo Soda. Voor mij vooral bekend van het programma obese. Daarin was hij vaak hard, maar wat ik zag hadden de kandidaten wel een goede band met hem. En hij had een goed doel voor ogen. Hij wilde deze mensen helpen naar een gezonde levensstijl. Deze weg zet hij voort met zijn boek Moms, zijn tweede boek. Over het eerste boek, Echt Radmilo kun je hier meer lezen. Over het boek moms kun je vandaag meer lezen. Het boek, de naam zegt het al, is voor moeders (to be) en voor na de zwangerschap. Want we willen allemaal het beste voor ons en ons kindje. Het boek bestaat uit drie delen die ik graag met jullie deel.

Van vrouw naar moeder
Deel 1 gaat over de transformatie die je doormaakt als je moeder wordt. Je bent niet meer alleen vrouw, maar hebt de zorg en verantwoordelijkheid over een klein kindje in je buik. Wat gebeurt er in deze periode? Wat kun je verwachten? Wat moet je regelen? Er staan handige checklists in. Niet van die lijsten met ‘je hebt hydrofiele en flanellen luiers nodig’. Maar gewoon wat je op dat moment van je zwangerschap het beste wel geregeld kunt hebben. Het gaat over de groei van je kindje in je buik, over de verandering van je lichaam en over de bevalling. Dat laatste willen veel vrouwen niet aan denken. Toch is het fijn om vast een beetje voorbereid te zijn. De tekst is niet zweverig of zoetsappig. Gewoon hoe het is, down to earth. Zo fijn om eens een fijn boek te lezen over de zwangerschap.

                                                                                                                                                                                     Sporten en trainingen
Waar je als zwangere naast eten ook vragen over kunt hebben is sport en bewegen. Wat mag je allemaal doen tijdens je zwangerschap? Zit er nog verschil tussen de oefeningen als je langer zwanger bent? Moet ik nu stoppen met mijn sport? Eigenlijk is het antwoord vrij simpel. De meeste sporten kun je zeker in het eerste trimester gewoon blijven doen. Verder moet je goed naar je lichaam luisteren. Krijg je last van harde buiken? Dan heb je waarschijnlijk iets gedaan wat te veel of te zwaar was. Let daar dan de volgende keer op. Je hoeft niet direct te stoppen, maar wel aanpassen.

Wat je dan wel kunt doen, ook als je niet zo fanatiek sport wordt ook aangegeven. Er staan super handige oefeningen in het boek, met duidelijke uitleg en foto’s. Er is zelfs een schema wat je zou kunnen volgen. Met warming up en cooling down. Een heel fijn pluspunt zijn de mooie foto’s. Dat vind ik zelf prettiger dan de plaatjes die bij de oefeningen in het eerst boek van Radmilo staan. Zo wordt het toch wat beter visueel gemaakt. Na de zwangerschap wil iedereen graag weer terug naar hoe het was. Keep on dreaming. Terug hoe het was gaat niet, want je bent moeder geworden. Het is mogelijk dat je weer je gewicht van voor je zwangerschap bereik, zelf minder. Alleen zijn er misschien ook dingen veranderd die niet meer terug veranderen, bredere heupen bijvoorbeeld. Hou daar rekening mee. Om toch weer zo veel mogelijk back in shape te komen staan er in het boek ook trainingsschema’s voor na je bevalling. Let goed op wat er bij staat. Veel nieuwe moeders willen dir

ect weer terug. Radmilo raad aan 6 weken te wachten voordat je rustig begint met sporten. Wat fijn dat iemand erkend dat het verstandig is om even de tijd aan je lichaam te geven om te herstellen. Het is voor je lichaam echt zwaar om een kindje op de wereld te zetten. Ook deze oefeningen zijn voorzien van duidelijke uitleg en prachtige foto’s. Kan ik nog mee doen met een kindje van 1 jaar? Ik vind van wel! Recepten en voedingstips
In dit deel krijg je praktische tips met betrekking tot eten. Je eet voor 2, maar niet letterlijk natuurlijk. Samen met de informatie verder uit dit boek merk je dat goede en gezonde voeding heel belangrijk is voor je kindje. Tijdens mijn eigen zwangerschap ben ik lang misselijk geweest en hield weinig binnen. Enkel eten dat ongezond was. Dat heb ik dan ook veel gegeten. Had ik dit gelezen in mijn zwangerschap dan had ik zeker een aantal recepten uitgeprobeerd. Koken vind ik namelijk wel heel leuk. Toch kun je ook na je zwangerschap goed met deze tips overweg. Het is natuurlijk niet ineens onbelangrijk om gezond te eten. 

Er staan verschillende receptideetjes in voor ontbijt, lunch, sausjes, avondeten met vlees en vis en desserts. Vooral dat laatste ziet er heerlijk uit. Sommige recepten bevatten wat dure ingrediënten, maar er staan ook zeker recepten in die met een kleine portemonnee goed te maken zijn. 


Ik ben echt heel enthousiast over dit boek. Super fijn om alles in 1 boek te hebben. Door de kaft, die hetzelfde is als bij het eerste boek van Radmilo, blijft hij ook makkelijk open liggen. Ideaal als je een recept aan het maken bent of het boek even weg wil leggen. Zijn jullie ook nieuwsgierig naar dit boek? Had je hem graag gehad tijdens je zwangerschap?


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: