Toen Luca geboren werd begon ik met liedjes zingen voor hem. Hij was best huilerig in de avond en had veel last van krampjes. Logisch natuurlijk dat je dan huilt, maar ik hoopte hem zo wat te kunnen kalmeren. Ik bleef liedjes zingen tot ik het perfecte liedje voor hem gevonden had. Bij Nola deed ik dat hetzelfde. Al zing ik nu veel meer kinderliedjes. Samen met Luca zingen we wat af, maar de meeste boeien Nola niet zo. Toch heeft ook zij een liedje waar ze eigenlijk altijd wel rustig van wordt.

Rustgevend
Waardoor het komt weet ik niet. Misschien de melodie, de herkenning. Kinderen krijgen net uit de baarmoeder veel prikkels te verwerken. Door regelmaat aan te brengen in je doen en laten kunnen ze deze prikkels goed verwerken. Steeds weer hetzelfde liedje zorgt voor herkenning en vertrouwen. Niet ieder kind vind hetzelfde liedje leuk, let dus goed op je kindje. Reageert hij/zij niet of ‘slecht’ op een liedje, ga het dan zeker niet heel vaak herhalen omdat jij het zo’n leuk liedje vind.

Luca’s song
Voor Luca was het even zoeken. Uiteindelijk had M. het liedje voor hem gevonden. Geen standaard kinderliedje voor Luca, maar een voetbal liedje. M. is gek van PSV (mooi kampioenschap dit jaar ook weer) en begon uiteindelijk een liedje van PSV te zingen voor Luca. Oh Fritsje Philips, Lucie Nilis, Romario…… Geen idee of jullie het kennen. Mochten jullie benieuwd zijn dan kun je het liedje hier luisteren. Luca werd er super rustig van en dat gaf de doorslag. Mama ging oefenen en binnen no time konden we dit liedje samen zingen.

Nola’s song
Voor Nola was het weer even zoeken. Zij bleek het liedje van Luca niet echt leuk te vinden (van voetbal kijken wordt ze dan weer wel rustig). Dat was geen succes dus. Ook de standaard kinderliedjes waren geen succes voor haar. Toen begon ik kinderopwekkingsliedjes te zingen voor haar. Daar zat een grote hit tussen. Als ik het liedje ‘Dank u wel‘ zing voor haar wordt ze meteen rustig (misschien kan papa hem ook leren). Super fijn en een leuk liedje vind ik zelf. Je kunt het liedje luisteren als je op de titel klikt. 

Dat waren de liedjes die onze kinderen super vonden en wij dus vaak zongen en zingen voor ze. Hebben of heeft jou kind(eren) ook zo’n favorite song?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: