De zomer staat weer voor de deur. De laatste schoolweek is bijna begonnen en iedereen heeft het over vakantie. Een heerlijke vakantie in het vooruitzicht. En die willen we zo plezierig mogelijk houden. Lekker even eruit met de kinderen. Elke dag zwemmen. Luca is er dol op en zou het liefst het hele jaar in een vakantiehuisje zijn. Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje en je leuke vakantie kan zo maar veranderen in een bezoekje aan de EHBO. Gelukkig zijn er de Ockyz sweakers zwemsokken.

Wat is het?

Ken jij het al, de zwemsokken? Ik had het online al veel gezien, maar in het zwembad kwam ik ze eigenlijk nog niet tegen. Ook toen wij de zwemsokken gingen testen zag ik, op één ander kindje na, geen zwemsokken. Zo jammer, want met de zwemsokken is uitglijden verledentijd. Het is een sok, zonder tenen, die je aantrekt voor je gaat zwemmen. Eigenlijk een soort waterschoen, maar dan een stuk comfortabeler. Aan de onderkant zit een soort rubber patroon dat erg stroef is. Ondanks het water is uitglijden bijna onmogelijk.

Wat vond Luca er van?

Ik was een beetje sceptisch, Luca is niet zo van de veranderingen. Gelukkig wilde hij deze sokken wel proberen. Na de eerste keer wilde hij ze elke keer dat we gingen zwemmen aan. Het gaf hem een gevoel van zekerheid. We hebben ze getest in het zwembad van center parcs. Daar kunnen de stenen naar het water nogal glad worden. Ook was er een glijbaan bij de peuterbadjes die wat schuin naar beneden loopt. Ik heb daar menig kind onderuit zien vallen. Behalve Luca. Hij bleef keurig staan en kon gewoon weglopen. Hij blij en zeker van zichzelf in het water. Mama en papa ook heel blij.

Is het een aanrader?

Mocht je het nog niet door hebben, wij zijn enthousiast. Niet een klein beetje, maar heel erg. Ik zou niet meer zonder willen. De sokken kosten tussen de 14,95 en 19,95 euro en kunnen dan 4 maten mee. Wij kozen voor maat 23-26. Helaas voor ons zit Luca net in 26, maar ik durfde het niet aan een maat groter te bestellen. Als hij er uit gegroeid is bewaren we ze gewoon voor Nola, tenzij ze echt niet met blauwe sokken wil lopen natuurlijk. Voor hem kopen we dan wel weer nieuwe. Het is zo fijn om hem te zien genieten zonder dat hij bang is om uit te glijden. Uiteraard mag je nog steeds niet rennen, maar het geeft een stuk meer zekerheid.

Wat vinden jullie van deze Ockyz Sweakers zwemsok? Zouden jullie er één aanschaffen?

Je kunt ze hier bestellen.

liefs Minke

17 thoughts on “Ockyz Sweakers zwemsokken, de waterschoen van tegenwoordig

 1. Wij hebben ze ook, maar helaas tot nu toe steeds vergeten mee te nemen om ze te proberen. Dit weekend gaan we een weekendje naar een bungalowpark met zwembad en dan gaan ze zeker mee. Ze zitten al in de koffer

  1. Helaas geeft dat geen effect op het wel of niet oplopen op wratjes. Mijn zoontje heeft ze ook gehad en helemaal niet op zijn voeten. Geen 1 te bekennen daar. De tenen blijven open om een zo natuurlijk mogelijk gevoel in het water te geven. En ze trekken veel makkelijker aan zo met open teentjes heb ik het idee.

   (water)wratjes zijn heel besmettelijk. Indien een kind met wratten in contact komt met water en jou kind of jijzelf komt met dat water in aanraking dan kun je het al krijgen. Sommige zijn er niet gevoelig voor en andere juist heel veel. Eigenlijk is er dus geen ontkomen aan. Of niet meer gaan zwemmen of andere openbare plaatsen komen waarmee jij of je kind in aanraking kan komen met (water)wratjes.

 2. Ik vind dit echt een top uitvinding! Ik schreef er over in de zomerspecial van Vettt, die 5 juli uitkomt. Als zomers hebbeding. Ik vind het wel jammer dat de designs niet zo naar mijn smaak zijn, maar je kunt niet alles hebben!

 3. Met dit soort sokken zou ik bv wel in natuurwateren gaan zwemmen. Voor het zwembad zou ik het niet snel gebruiken. Bij natuurwateren heb je nog meer ellende op de bodem en in het water en dan zou dit me meer een veilig gevoel geven.

  1. Wij gebruiken het juist tegen het uitglijden op die gladde tegels. Bij natuurwater weet ik niet of het fijn werkt. Maar wie weet kun jij daar later meer over vertellen? Leuk om te vergelijken.

 4. Ik ben hier zelf niet echt een fan van. Vind het echt geen gezicht. Sorry!! (Gelukkig verschillen smaken) Al is het natuurlijk wel veiliger door de antislip laag. Mijn kinderen lopen het liefst de hele dag op blote voeten dus denk ook niet dat ik ze bij ze aan zou krijgen..

  1. Ik hoop dat er in de toekomst wat meer designs komen. Bij mij lopen ze ook veel op blote voeten, ook in de winter. Maar gelukkig wilde hij ze wel aan.

 5. Ik wist zelfs niet dat dit bestond! Zo handig, want inderdaad uitglijden in een zwembad hoort erbij en daar heeft iedereen wel wat schrik voor.
  Leuk kleurtje ook, speels voor een kind 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: