De eerste keer dat ik hoorde van het fenomeen ‘kindercottage’ was ik erg nieuwsgierig. Op de foto’s zag het er super leuk uit. Dat leek me wel wat voor onze kinderen. En eigenlijk ook voor ons, want nieuw speelgoed is leuk. Het betekend ook dat we niet zo veel zelf mee hoeven te nemen. De nieuwe generatie kindercottage is natuurlijk helemaal super. Helaas grepen we steeds naast het net, tot afgelopen zomer. Wij verbleven een midweek in een kindercottage op vakantiepark Erperheide in België. Waren we aangenaam verrast of viel het toch een beetje tegen?

Wat waren mijn verwachtingen van een kindercottage?

Ik was er zo enthousiast over, de kindercottage. Het leek me zo leuk voor de kinderen en makkelijk voor ons. Want een huisje speciaal voor kinderen, met speelgoed. Een huisje wat er op aangepast zou zijn dat er kinderen rond lopen. Extra plezier en extra gemak voor ons als ouders. Nu zat er geen vaatwasser in het huisje, het is gewoon een comfort huisje en geen premium. Dat vonden wij niet erg. We boekten een 5 persoons huisje met ruimte voor drie kinderen. Dan konden de kinderen beiden op een eigen kamer slapen. Genoeg plastic borden e.d. zodat ze lekker konden eten. Dicht bij de marketdome zodat we niet als voorgaande vakantie een half uur moesten lopen voor het zwembad. Ik zag het al helemaal voor me.

Wat was mijn eerste indruk van het huis?

Goed, spullen uitpakken en kijken wie waar gaat slapen. Het is iets minder kindvriendelijk dan ik had verwacht. Een glazen vaas op de kleine tafel, een haardpook op pak hoogte van de jongste en vooral heel veel dode vliegen op de grond. Een klein beetje opruimen en wegzetten. Dan konden we de bedden opmaken en lekker gaan zwemmen. De spullen naar de kamers, Nola wilden we eigenlijk graag in de grootse ruimte maar dat had 2 grote minpunten. Daar was het speelgedeelte ook en er was geen stopcontact. Hoe gaan we dat oplossen?

vies of kapot kindercottage
Een aantal punten die naar mijn mening anders kunnen. Vies of kapot in een kindercottage is niet nodig.

Een te hoge verwachting van de kindercottage?

Was mijn verwachting te hoog? Hebben we gewoon pech gehad? Bij beter kijken bleek er nog veel meer te missen in mijn ogen. Er miste dus een stopcontact. Nu bleek dat uit voorzorg gedaan. Maar waar sluit je dan een babyfoon aan? Met een verlengsnoer was het antwoord. Juist, die heb ik ook altijd in mijn auto liggen als we op vakantie gaan. Niet dus. Luca is die vakantie dus cold turkey gestopt met zijn muziekje voor het slapen gaan. Er zat een gat in de buitenmuur die gedicht was met papier. Onder de poppenkast lag geen vloerbedekking. Het speelgoed wat er was bleek een poppenkast met 6 handpoppen en een bootje met badeend voor in bad. Een stoeltje was kapot, dit zou vervangen worden maar dat werd niet gedaan. En dan de dode vliegen die we steeds maar overal vonden en die wij niet hadden gedood. De kinderstoel was niet bepaald veilig, geen riempjes om vast te maken ofzo. Bordjes waren er wel, maar voor twee kinderen. Voor ons voldoende, maar met 3 kinderslaapplekken niet direct wat ik verwacht. Glazen spullen in keukenkastjes die niet voorzien waren van kinderslot.

 

Gaan we nog een keer naar een kindercottage?

Wij zijn genezen. Voor ons geen kindercottage meer. Het was goed hoor, maar we konden nog steeds extra opletten. Dat had ik toch niet zo verwacht in een kindercottage. Voor die prijs kunnen we ook naar een premium huisje. Met vaatwasser en tv op de slaapkamer. Iets meer luxe die ons dan toch fijner lijkt dan een kindercottage. Dat speelgoed is te verwaarlozen en met voorkeursligging kunnen we ook een plekje uitzoeken dicht bij de market dome. Nee, wij gaan dat niet meer boeken en we zullen het ook niet aanraden aan andere.

Hebben jullie wel eens een kindercottage geboekt op centerparcs? Wat is jullie ervaring daarmee?

liefs Minke

pinterest kindercottage

Als jullie deze blog willen delen op pinterest, wil je dan bovenstaande afbeelding gebruiken? Bedankt!

16 thoughts on “Een onbezorgde vakantie in een kindercottage?

  1. Het klinkt helemaal niet zo goed inderdaad. Alleen al die glazen vaas! Daar hebben ze niet goed over nagedacht bij Centerparcs zeg! Duidelijk ruimte voor verbetering.

  2. Wij zijn afgelopen jaar op een park geweest en dat was prima. Alles was keurig schoon en ook de vloer lag er keurig bij. Jammer dat jullie dode vliegen vonden. Dat lijkt me toch minder prettig.

  3. Ik ben als kind ook eens in een kindercottage geweest, maar dat was heel leuk. De slaapkamer was net een grote speelruimte en het leek toen heel kindvriendelijk. Jammer dat jij die ervaring niet hebt!

  4. Wat jammer dat het zo tegenviel! Ik heb een tijdje op CP Erperheide gewoond, toen ik stage liep op de Belgische marketingafdeling, dus was erg beniewd naar je artikel. Ik zou zeker wat met je klachten doen, want dit is niet zoals het zou horen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: