We kennen allemaal de jongen, de mol, de vos en het paard. Prachtige illustraties met mooie teksten. Nu hebben we onze eigen Nederlandse variant, onderweg en zoveel moois. In elke stap die we zetten kan je iets moois zien. Geniet van het uitzicht. En geniet ook zeker van de prachtige teksten en mooie illustraties in dit boek. Prachtig boek om cadeau te geven aan iemand die het moeilijk heeft. Of gewoon aan jezelf, omdat je hem zelf ook heel mooi vind.

Onderweg en zoveel moois- uitgelichte afbeelding

Onderweg en zoveel moois

Hoe bijzonder dat dit boek uit kwam, precies in een periode waarin ik wel iets positiefs kon gebruiken. Onderweg en zoveel moois is een prachtig geschenkboek. Over op weg zijn, bergen en regenwolken tegen komen. Maar ook zo veel moois kunnen zien. Geschreven en geïllustreerd door Rozemijn Aalpoel. In het bijzonder voor haar opa die alleen verder moet.

Onderweg en zoveel moois - binnenkant kaft

Het boek, in full-colour!, start met een stuk tekst. Het ziet er tof uit, maar ik moet eerlijk zeggen dat het soms niet heel fijn leest. Ik leg de oorzaak bij mijn dyslexie (wellicht in combinatie met mijn CVS, want als je vermoeid bent lees je ook minder goed), maar zeker weten doe ik dat niet natuurlijk. Maar ik moet soms even goed kijken wat er staat. Maar ik snap de keuze. Het maakt het boek toegankelijk, alsof iemand het voor mij schreef. Zelf. En niet een gedrukt exemplaar dat duizenden mensen in hun hand hebben.

Onderweg en zoveel moois - dankbaarheid een kleur

Cadeau in moeilijke tijden

Hoewel je onderweg en zoveel moois altijd cadeau kunt geven. Is het ook prachtig in moeilijk tijden. Voor een gezin waarin een ouder gaat overlijden bijvoorbeeld. Want hoe moeilijk en verdrietig het op dat moment is, we zijn en blijven onderweg. We gaan door en komen weer mooie uitzichten tegen. Ik heb dit boek gelezen na een verdrietige tijd en heb daar echt iets aan gehad. Herkenning. Bevestiging. Mocht je iemand kennen die het moeilijk heeft is dit echt een aanrader.

donker naar licht

Onderweg en zoveel moois

Viel het jou ook op dat er ‘en’ gebruikt wordt in de zin. Niet onderweg naar zoveel moois, maar onderweg en zoveel moois. Wat indirect verteld dat er altijd wat moois is. Dat je niet door een dorre, saaie en droge woestijn loopt bij moeilijkheden en stormen. Maar dat er ook dan iets moois te zien is. Iets dat zo belangrijk is om te onthouden. Niet naar, maar en! Vind ik bijzonder en mooi om even uit te lichten. Want het is wel net die mindset die je misschien helpt om je hoofd boven water te houden.

Specificaties onderweg en zoveel moois

Titel: onderweg en zoveel moois | auteur en illustrator: Rozemijn Aalpoel | uitgeverij: kokboekencentrum | ISBN: 9789043540452 | te koop bij de plaatselijke boekhandel, via kokboekencentrum en via deze link bij bol.com

Onderweg en zoveel moois - Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: