De online wereld is enorm. Toch komt er een steeds grotere groep die offline aan de slag gaat. Met een journal boek, een dagboek of een 5 jaren boek. Het idee is hetzelfde. Je sluit je online activiteiten af en gaat schrijven. Offline. Op papier. Met pen. Of je maakt er leuke mixed media pagina’s van. Dan is een journal fijn, bijvoorbeeld een Bijbeljournal of een tekenjournal. Maar wil je schrijven en je verdiepen in een Bijbeltekst? Dan is de elke dag met God journal ideaal.

Elke dag met God - uitgelichte afbeelding

Elke dag met God

Begin of eindig je dag met God. Schrijf je dank- en/of gebedspunten op. Leg je zorgen bij Hem neer. Reflecteer op  hoe je Zijn liefde uitdraagt. Om jezelf te straffen? Op de vingers te tikken? Zeker niet! Om te kijken waar je staat, wat en hoe je iets doet en wat je zou willen doen/veranderen. Want alleen door te reflecteren kun je dingen veranderen als je dat zou willen. Daarnaast kun je een Bijbeltekst opschrijven. Dit kun je om verschillende redenen doen

Een Bijbeltekst opschrijven helpt je om het te onthouden. Daarnaast was het misschien een tekst die je belangrijk vind vandaag (omdat het je doop of belijdenistekst is of je trouwtekst). Het is prettig dat daar ruimte voor is. Let wel op, het zijn 3 regels. Dus het is wel goed om wat klein te schrijven (of verder te gaan bij notities). Ook is er ruimte voor jouw eigen notities. Wat je belangrijk vind, inzichten of herinneringen aan bepaalde gebeurtenissen. Zo wordt het een persoonlijk journal die past bij jou! Die jouw groei laat zien. Laat zien wat jij belangrijk vind en vond.

Sis you got this

Dit elke dag met God journal is een uitgave van sis you got this. Een mooi platform dat jonge christelijke vrouwen met elkaar en God verbind. Een prachtige missie, met nu al 2 mooie uitgaven. De eerste was het boek You God this – must have voor jouw dochter. Ook een aanrader, geschreven voor jonge christenen maar fantastisch om als moeder ook te lezen. Of als cadeau aan je dochter te geven. Een boek waar ze iets mee kunnen. Dat je samen kunt lezen ook. Hoe mooi om samen met je dochter te groeien in geloof.

quote bidden

Dit journal is daar een mooi vervolg op. Eerst de tekst. De hulp. De antwoorden. Toffe quotes tussendoor. En daarna een journal om zelf aan de slag te gaan. Om te ontdekken en te leren. Om een eigen weg te zoeken. Waarbij wij als ouders ze los laten. Want vast houden kan meer kapot maken dan je lief is hoorde ik eens van een wijs man. Los laten in vertrouwen en klaar staan voor een knuffel, bemoediging en wat lekkers.

achterkant

Specificaties Elke dag met God

Titel: Elke dag met God – journal voor een leven dicht bij Hem | Schrijfster: Jolet Scheper | uitgeverij Jongbloed Media/Sestra | online: sisyougodthis | ISBN: 9789464251029 | te koop via je plaatselijke boekhandel, via Jongbloed Media én via deze link bij bol.com

Elke dag met God - Pinterest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: