Eind januari overleed mijn (schoon)vader. Een bewogen en moeilijke tijd. Met veel herinneringen. Ook mooie herinneringen. Toen we bezig waren met de dank- en troostdienst luisterden we ook de liederen die hij zelf nog had uitgekozen. Een van die liederen was een toekomst vol van hoop van Sela. Later zag ik dit dagboek van Tineke Tuinder – Krause. Mijn interesse was gewekt. Een toekomst vol van hoop? Ik zag het echt even niet.

Een toekomst vol van hoop - uitgelichte afbeelding

Een toekomst vol van hoop

Een toekomst vol van hoop is een Bijbelsdagboek over leven met vergezichten. Tineke Tuinder neemt je 100 dagen mee en laat je iets zien van de toekomst die God voor jou in gedachten heeft. Ook zie je wat je op de weg naar die toekomst kunt tegen komen. Een boek dat je wil bemoedigen én uitdagen. Waarbij je 100 dagen lang samen op weg gaat en langs verschillende onderwerpen komt.

Een toekomst vol van hoop wil je bemoedigen door in Zijn woord opzoek te gaan naar de beloften die God ons heeft gedaan. Beloften voor een hoopvolle toekomst. Uitdagen door je na te laten denken over jouw impact op deze wereld. Op en voor deze kostbare aarde. We leven in een wereld vol onrecht en wanhoop, maar de Bijbel is een bron van genade en hoop. Een bron waaruit je mag putten en waarvan je mag uitdelen aan iedereen die je op jouw pad tegen komt.

onderwerp samen

Wat kun je verwachten

Ik gaf al aan dat ik erg benieuwd was. Want die hoopvolle toekomst zag ik even niet. Toch bleef dat zinnetje en het lied maar door mijn hoofd spoken. Ja het was een moeilijke tijd. En waarschijnlijk zullen velen die met rouw en jonge kinderen te maken hebben dit wel herkennen. Je hebt niet alleen je eigen verdriet en rouw, maar ook dat van je kinderen. Die je toch zo veel mogelijk en goed wilt begeleiden. Zou die hoop er weer komen?

Door verschillende thema’s ga je door het boek heen. Met vragen, dilemma’s en nooit alleen zijn. Een ding komt steeds naar boven. Waarom? De vraag waarvan vaak gezegd wordt dat je hem niet zou moeten stellen aan God. Waarvan in het boek staat dat je hem wel mag stellen. Jouw kinderen stellen die vraag ook aan jou over gebeurtenissen toch? Waarom stellen we die vraag dan niet aan onze Hemelse Vader? Dat is de band die Hij met ons wil. Dat deed me goed. En waarschijnlijk zal ik geen antwoord krijgen. Waarschijnlijk moeten we het doen met ‘domme pech’. Maar we mogen ook vertrouwen en hoop houden op die toekomst.

duurzaam

Een toekomst vol van hoop

Ik wil je toch graag ook dit lied meegeven. Hij staat ook in het boek op pagina 154. Met qrcode en songtekst. Hij geeft een toekomst vol van hoop. Dat heeft Hij aan ons beloofd.

Specificaties een toekomst vol van hoop

Titel: een toekomst vol van hoop | schrijfster Tineke Tuinder – Krause | uitgeverij Jongbloed Media/Sestra | ISBN: 978946425009 | te koop via je lokale boekhandel, via Jongbloed Media en via deze link bij bol.com

Een toekomst vol van hoop - Pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: