Dorine van den Noort-Kema, beter bekend als juffrouw duurzaam, schreef het boek ‘er is al zoveel moois’. Een boek vol inspiratie over duurzaam leven, zoals het zelf op de voorkant al aangeeft. Een boek dat in deze tijden van klimaatcrisis en armoede niet mag ontbreken. Een koffietafelboek met prachtige foto’s en volop inspiratie. Ik hou van zulke boeken die je mooi neer kunt leggen op de tafel, maar die ook uitnodigen tot gesprek. Ben je al bezig met meer duurzaam leven of zou je dat willen? Dan is dit boek voor jou!

Er is al zoveel moois - uitgelichte afbeelding

Er is al zoveel moois

Een mooi boek met prachtige vormgeving en een leeslint. Ik vind een leeslint echt een pré hebben, want zo kun je iets wat je belangrijk vind, snel terug wilt vinden of waar je bent gebleven met lezen makkelijk markeren. Er is al zoveel moois laat de schoonheid in het alledaagse zien. Dorine is opzoek naar een zo duurzaam mogelijk leven en deelt haar gedachten over allerlei onderwerpen. Ze schrijft op een prettige én herkenbare manier en staat naast je in plaats van dat ze je de les gaat lezen. Dat is ook erg prettig met een onderwerp als duurzaam leven.

En er komen verschillende onderwerpen lang, van koken tot je tijd offline besteden. Want hoe doen we dat laatste eigenlijk? Ook ik merk dat ik mezelf online kan verliezen. Nog even Instagram bekijken, nog even een filmpje op TikTok zien. We zijn zo weer een uur verder. Maar ook schrijft ze over christen zijn in de wereld en hoe we omgaan met duurzaamheid en kleding bijvoorbeeld. Want in deze snelle wereld moet alles mooier, nieuwer en luxer. Hoe past een duurzame levensstijl daarin?

duurzaam in contacten

Veel tips die je op weg helpen

Ik ben zelf ook bezig om te kijken waar wij aanpassingen kunnen doen. Zo kochten we tweedehands cadeaus voor de kinderen voor Sinterklaas. We zijn lid van een kledingtas waar we kleding in doen en uit halen. Het klinkt een beetje als een druppel op een gloeiende plaat. Maar ik ben dan ook niet zo bedreven hierin als Dorine. Dit boek is dus ook echt een aanrader als je meer wilt weten en om te kijken wat jij kunt doen. Er staan namelijk ook heel veel tips in. Haalbare tips. Van een kledingruilparty organiseren tot het creëren van een georganiseerd en schoon huis (laat het mijn man maar niet horen, dan moet ik dat verplicht heel vaak lezen denk ik) en tot het kopen van kringloopgeluk (of marktplaats/vinted).

duurzaam kleding

Wat kun je verwachten in er is al zoveel moois

Het is een prachtig boek en zeker de moeite waard. Maar ik vind het zelf ook altijd fijn om te weten wat ik in een boek kan verwachten. Dan kun je beter bepalen of het boek bij je past. Dus dit zijn de verschillende hoofdstukken in er is al zoveel moois:

  • wat is duurzaamheid
  • duurzaam onderweg, aan Zijn hand
  • duurzaam kringloopgeluk
  • duurzaamheid in je interieur
  • een opgeruimd huis
  • duurzame(re) manieren om schoon te maken
  • duurzaam omgaan met je kleding
  • duurzaamheid in contacten
  • duurzaam in je keuken
  • duurzaam omgaan met je tijd
inhoudsopgave

Leuke DIY tips, recepten, tips om langer van je kleding te genieten schoonmaakmiddel maken en ontspullen/opruimen (in stapjes, gelukkig want ik ben slecht in weggooien). Er staat heel veel bruikbare informatie in. Een beetje een carefour idee, waarbij je heel veel spullen in 1 winkel kunt vinden (naast je etenswaren ook kleding en speelgoed), maar dan in een boek dus. Want naast informatie over wat duurzaam leven dan is, krijg je dus veel tips, leuke DIY’s en recepten die je kunt maken.

Specificaties er is al zoveel moois

Titel: er is al zoveel moois | auteur: Dorine van den Noort – Kema | uitgeverij: Jongbloed Media/Groen | ISBN: 9789088973628 | te koop in je plaatselijke boekhandel, bij uitgeverij Jongbloed Media en via deze link bij bol.com

Er is al zoveel moois - Pinterest
footer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: