Vanaf 1 maart zitten we al weer in de 40 dagentijd richting Pasen. Voor een gezin zijn er talloze leuke manieren om daar naar toe te leven. Al moet ik zeggen dat deze manieren voor Kerst veel meer mogelijkheden lijken te zijn. Via uitgeverij jongbloed kreeg ik de kans om een boekje te testen om met mijn gezin naar Pasen toe te leven. Dat wil ik graag met jullie delen.

God woont bij zijn volk, op weg naar Pasen

Het boekje waar ik een recensie over schrijf heeft God woont bij zijn volk. Op de voorkant staat een mooie afbeelding van de tabernakel (dat betekend tent), daar hou ik van. Zo wordt het voor de kinderen leuk om er naar de kijken. Het is de bedoeling dat je via het verhaal van Mozes die de tabernakel bouwt lijnen gaat trekken naar goede vrijdag en Pasen. De offerdienst is namelijk niet meer nodig na het offer dat Jezus bracht. De relatie tussen God en de mensen is weer herstelt.

God woont bij zijn volk voorkant

Een dag uit het boekje

Met dit boekje kun je de tabernakel na bouwen in een kijkdoos. Er staat per dag wat je nodig hebt, op dag 1 is dat bijvoorbeeld een trommeltje, pen en papier. Er is op dag 1 ook uitleg over het vastentrommeltje. In de veertigdagentijd zijn er ook mensen die vasten, dat kan voor kinderen met snoepjes die ze in dat trommeltje bewaren om met Pasen op te eten. Er staat nog een leuk weetje over de rooms-katholieke kerk m.b.t. aswoensdag. Je kunt met je kind opschrijven waar hij berouw over heeft en dat verfrommelen, God vergeeft ons namelijk met Pasen. Onderaan de bladzijde staat een punt waar je voor kunt bidden. Zo wordt het bidden onder kinderen ook gestimuleerd.

God woont bij zijn volk inhoudt

Voor welke leeftijd?

Zelf dacht ik dat Luca het wel heel leuk zou vinden om de tabernakel na te bouwen. Dat bleek verkeerd, hij vind het niet leuk en vind het boekje nu nog wat te moeilijk. Dat geeft niets, want het boekje kun je elk jaar gebruiken. Er staat geen data bij en aswoensdag blijft natuurlijk aswoensdag. Een groot pluspunt aan dit boekje dus. Ik denk dan ook dat het geschikt is vanaf een jaar of 5 á 6. Wij laten hem dan ook nog even in de kast staan. Het maken van de kijkdoos dan, want ik vind het zelf wel interessant om dit boekje te lezen. Het is echt een boekje voor het hele gezin en als je kinderen er interesse in hebben zeer geschikt om samen te lezen in deze bijzondere tijd.

Gebruiken jullie een boekje om met je kinderen naar Pasen toe te leven? Hebben jullie een vorm van vasten die je deze periode doet? Ik lees het graag in een reactie. 

Je kunt het boekje hier bestellen voor 8,95 euro.

liefs Minke gesponsordDeze tekst bevat een affiliate link

 

4 thoughts on “Onderweg naar Pasen met je gezin tijdens de veertigdagentijd

  1. Leuke recentie! Wij lezen hem met onze zoons van 4 en 5. Zij genieten er echt van en vragen elke dag wanneer ze weer verder mogen met de kijkdoos. Deze kijkdoos stimuleert de jongens extra om eerst goed op te letten bij de tekst en opdrachtjes. Ik had niet gedacht dat ze alles al zo goed zouden begrijpen. Echt leuk!
    (Ik heb het uitknipvel voor de kijkdoos gekopieerd, zodat we het evt. volgend jaar nog eens kunnen maken).

    Groet, Rebecca

  2. Leuk dat jullie ook bezig zijn met de veertigdagentijd. Wij gaan naar een oecumenische kerk en daar zijn allerlei rituelen. Vanmorgen hadden we de handenwassing. En op Aswoensdag hebben we takjes verbrand en kregen we een kruisje op ons voorhoofd van as. Bijzonder om mee te maken en ik neem Dunya dan ook zoveel mogelijk mee naar de diensten, zodat ze het mee beleeft. Vorige week was er een sponsorloop voor de kinderen en binnenkort een kindergroetenactie voor Amnesty. Zo blijft het niet alleen bij het toen in de Bijbel, maar leren kinderen dingen ook toe te passen in de praktijk. Ik verheug me op Pasen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: