Onlangs kregen wij stekkels om te reviewen. En het makkelijkste kan ik ze omschrijven als houten blokken. Maar, niet gewoon houten blokken. Het gaat meer richting een uitbreiding van Grimms dan gewoon een doos blokken van Woezel & Pip of Jip & Janneke. Die laatste hebben namelijk een verflaagje op de meeste of een aantal blokken. Daardoor worden ze wat gladder. Dat heb je met de stekkels niet.

Maar met stekkels naar Pasen?

Toen ik de stekkels zag kreeg ik direct een idee om een aantal bijbelverhalen uit te werken met de kinderen. Ik merk dat zij het toch het meeste onthouden als ze kunnen spelen. Spelend leren vind ik zelf ook erg belangrijk. Dus dat is een mooie combinatie. Omdat we nu richting Pasen gaan besloot ik dat verhaal er bij te pakken. Luca was super enthousiast en deed zo leuk mee. Hij stelde ook allemaal vragen.

stekkels Pasen graf dicht

Mama, Jezus ligt toch in het graf en niet de engelen?

De blokken zijn zeer geschikt om een mooie grot mee te bouwen. En de grote ronde steen (ik zie dat voor me als van die stenen in het water waar je op kunt stappen) kun je prima gebruiken als de zware ronde steen die voor het graf staat. Met twee zuilen en een klein blokje maak je een prachtig kruis. We hadden nog wat houten poppetjes staan die eerste Jezus en later de vrouwen en de engelen voor moesten stellen. Toen ik de engelen in het graf zette begon Luca tegen te sputteren. Jezus lag in het graf, niet de engelen.

stekkels Pasen graf open

We pakken de prentenbijbel erbij en gaan lezen

Zou ik het dan verkeerd hebben? We pakken de prentenbijbel erbij en gaan samen lezen/kijken. En ja hoor, daar staat het. De engelen stonden voor het graf. Al lag Jezus op dat moment niet meer in het graf. Maar Luca had dus gelijk. Terug naar het spel en de engelen werden zorgvuldig uit het graf gehaald. We haalden de grimms regenboog erbij en zo konden we het verhaal afsluiten. Een blijde boodschap want Jezus leeft en hij is opgestaan!

stekkels Pasen opgestaan kruis

Een aanrader of toch niet?

De stekkels zijn een erg leuke aanvulling op het speelgoed dat we al hebben. Ze worden regelmatig gepakt door Luca en Nola. Ze spelen beide anders, maar wel met hetzelfde speelgoed. Zo leuk om te zien. Een super leuk verjaardagscadeau voor je kinderen. Er zit zo veel uitdaging in. Door de robuuste vormen kunnen de kinderen er al vroeg mee spelen (ze zijn wel zwaar dus let wel even op!). Je kunt bouwen, verhalen naspelen maar ook stapelen en omgooien (wat Nola vooral doet). Wij zijn erg blij met de stekkels!

Waren jullie al bekend met de stekkels? Zou je het een leuke aanvulling op jullie speelgoed vinden?

Je kunt de stekkels hier kopen. De set die wij hebben voldoet echt om in een gezin te hebben. Je kunt altijd mailen en vragen om deze set. Wil je weten welke blokken wij hebben? Stuur me dan even een berichtje. Hier vind je nog wat meer informatie over de stekkels.

liefs Minke

Ik heb de stekkels gekregen voor de review. Later volgt nog meer. Dit beïnvloed mijn mening niet. Kijk op de pagina over samenwerkingen voor meer informatie.

Met stekkels het Paasverhaal na bouwen en zo spelenderwijs het verhaal vertellen. Goed voor kinderen om te oefenen met hun motoriek en het onthouden van het verhaal. Gebruik ook andere materialen om het verhaal te verduidelijken en zoek het op in een kinderbijbel als er vragen zijn.

13 thoughts on “Onderweg naar Pasen met Stekkels (review)

  1. Ik kende ze nog niet, en ze ogen op zich niet zo heel aantrekkelijk vind ik. Maar ik vind dat je ze prachtig hebt gebruikt voor de grot waarin Jezus lichaam werd gelegd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: