Heb jij daar ook last van, die oorwurmen? Ik kwam er achter dat niet iedereen daar last van heeft, maar de meeste wel gelukkig. Of gelukkig, dan ben ik niet de enige. Toch fijn om te weten dat je niet de enige bent die ergens last van heeft. We’re in this togheter!

Oorwurmen, ze zitten gewoon in mijn hoofd

Met Mark heb ik het er wel eens over, die oorwurmen. Ze zitten gewoon in mijn hoofd. En eigenlijk altijd zijn het andere oorwurmen. Mark heeft er geen last van en snapt er ook niets van. Dan haal je ze er toch gewoon uit? Ja, als dat zou kunnen. Maar ik zou niet weten hoe. Hoe haal je een oorwurm uit je hoofd? Wie het weet mag het zeggen.

Alle opties open houden

Echt, ik hou alle opties gewoon open. Via ademhalingsoefeneningen probeer ik ze via mijn mond naar buiten te werken. Geen effect. Of ja, wel even hoor. De tellen die ik kwijt ben om me echt even te concentreren op mijn ademhaling en het naar buiten werken van de oorwurm. Maar daarna? De oorwurm zit er nog. Net of hij naar me lacht ‘nananana je krijgt me lekker toch niet weg!’. Shit, mislukt! Wat kunnen we nog meer doen? Zou een andere oorwurm helpen?

Oorwurm twee is in aantocht

Dit werkt verrassend goed eigenlijk. Oorwurm één is gewoon vertrokken. Helaas heeft oorwurm twee bedacht dat het toch wel heel fijn is in mijn hoofd en blijft daar lekker zitten. Beginnen we weer van voor af aan. Gezellig joh! Moet je weten dat het nu 4 uur in de nacht is. Ik wil slapen mensen! Maar eenmaal een oorwurm in mijn hoofd dan duurt het minstens een uur voor deze oorwurm verdwenen is. En met veel pech slaap ik helemaal niet meer.

Dag oorwurm, blijf je nu de rest van het jaar weg?

Het meest effectief is nog om gewoon het hele liedje af te zingen. In mijn hoofd hoor, niet hardop. Zou Mark gek van worden. En net zo lang blijven zingen tot hij verdwijnt. Dat mooie oorwurm liedje gaat weg. Ik wens hem een goede reis en bid dat hij de rest van het jaar weg blijft. Meestal duur het een dag of met wat mazzel twee voordat de oorwurm er weer is. Gewoon een ander liedje die vind dat mijn hoofd een geweldige plek is. Can’t blame him!

Maar dag lieve oorwurm, ik ga nu lekker slapen!

Deze blog bedacht ik naar aanleiding van een stukje uit het boek ‘van dit boek ga je beter slapen (en je wordt er knapper van). Later volgt een recensie van dit boek.

Oorwurmen, ze komen op de meest rare tijden. En je bent er ook niet zomaar vanaf. Ze zitten in mijn hoofd om niet meer weg te gaan.

Deze blog bevat een affiliate link. Dat kost jou niets extra’s, maar je support mij wel. Zo kan ik mijn blog onderhouden en leuke acties voor jullie regelen.

uitgelichte afbeelding via Shutterstock van Suriya Yapin

6 thoughts on “Oorwurmen, ze komen op de meest rare tijden

    1. Ik ben op de helft (lezen gaat wat langzamer vanwege dyslexie helaas). Hij komt er zo snel mogelijk aan. Maar ik ben nu al blij met het boek! Echt een aanrader.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: