Ikke hoera! roept ze vrolijk eens in de zoveel tijd. Dat begon al in september. Nu moet je weten dat ze in november pas jarig is. We kunnen haar dus nog wel een aantal keer teleurstellen. Echt teleurstellen, want ze is dan helemaal verdrietig. Ze wil zo graag jarig zijn (oh en het liefst wordt ze ook even meteen 5 want ze wil op zwemles) en een feestje vieren. Gelukkig heb ik nu iets tofs gevonden om het wat inzichtelijker te krijgen voor haar, aftelblokken

aftelblokken aftellen tot verjaardagModerne aftelkalender

Ik kan natuurlijk gewoon een papieren aftelkalender maken voor onze jongste. Vakjes erop tekenen, dagen erbij en stickers plakken maar. Alleen ben ik niet zo’n moeder die dat steeds gaat maken. Sorry, maar not my cup of tea. Dus moest ik iets anders bedenken. Of moest, dat wilde ik graag want ik vind het niet leuk om haar dan steeds zo verdrietig te zien. Op internet zie je steeds meer aftelblokken voorbij komen. Dat leek me wel wat.

aftelblokken aftellen tot pakjesavond

Aftelblokken van de Studio by mem

Ik besloot eens rond te kijken op instagram wat er allemaal aan aftelblokken is. Een hoop kan ik je vertellen, maar de meeste lijken op elkaar. Behalve in prijs dan. Toen kwam ik daar de studio by mem tegen. Het logo is roze, dat spreekt mij al meteen aan. De jongste en ik houden van roze. Extra leuk vond ik het dat de aftelblokken ook in het Fries te bestellen zijn. Mijn familieroots liggen in Friesland en ik vind dat toch altijd een leuke taal. Ondanks dat ik het niet spreek, dus Nederlandse aftelblokken zijn voor ons heel fijn.

aftelblokken aftellen tot kerst

Lees meer over feestjes

Aftellen naar….

De aftelblokken die je bij de nifelsouder kunt bestellen bestaat uit 3 blokjes met cijfers; 1 blokje met nachtjes, weken, dagen en maanden en 1 blokje met verjaardag, pakjesavond, kerst en vakantie. Wij kochten er zelf nog een groot blok bij (niet gesponsord) om af te tellen naar Pasen en onze trouwdag bijvoorbeeld. Super leuk dus ook met sinterklaas in het vooruitzicht. En kerst en de kerstvakantie. Met de drie blokjes met cijfers kun je alle denkbare getallen maken, wat ideaal is als je erg ver van te voren wil gaan aftellen (zoals wij met de jongste en haar verjaardag). Deze set kost 12,50 euro en is verkrijgbaar in zwart en wit.

aftelblokken aftellen tot de vakantie

Sinterklaas assortiment

Zoals overal in de winkel kun je bij de nifelsouder ook leuke andere spullen voor sinterklaas kopen. Een paperbag om alle sintcadeautjes in te stoppen, een jute zakje voor de pepernoten en leuke shirtjes met opdruk voor alle hulpsinterklazen en hulppietjes. Nu wij ook gaan trouwen vind ik het altijd leuk om ook even tussen de trouwspullen te kijken. Ze hebben ook hele leuke trouwborden te koop. En alsof dat nog niet genoeg is hebben ze ook een groot assortiment met kraamcadeautjes. Neem gewoon eens een kijkje in de webshop, er is zo veel leuks te vinden.

aftelblokken zijn sinterklaas assortiment van de nifelsouder. Dit hebben ze ook in hun assortiment

Deze foto’s zijn eigendom van de nifelsouder.

Ik hoop dat het voor de jongste nu iets duidelijker is dat het nog wel een tijdje duurt voordat ze jarig is (2 weken en 5 dagen om precies te zijn). Daarna gaan we verder met aftellen naar pakjesavond om vervolgens de veertigdagentijd ook inzichtelijk te maken. Soort adventskalender maar dan anders. Maken jullie ook gebruik van aftelblokken?

Lees meer over een DIY adventskalender

aftelblokken aftellen tot kerst, sinterklaas, verjaardag en vakantie van de nifelsouder. In Nederlands en Fries verkrijgbaar. Nog meer sinterklaas assortiment.

aftelblokken aftellen tot kerst, sinterklaas, verjaardag en vakantie van de nifelsouder. In Nederlands en Fries verkrijgbaar. Nog meer sinterklaas assortiment.

Ik heb de aftelblokken gekregen om over te schrijven. Dit beïnvloed mijn mening niet. Lees meer over samenwerkingen op deze pagina.

10 thoughts on “Aftelblokken, om teleurstellingen te voorkomen

    1. We besloten 7 jaar geleden een geregistreerd partnerschap aan te gaan vanwege de koop van ons huis. Maar later zouden we echt trouwen, ook voor de kerk, als we daar geld voor hadden. Toen ging dat in ons huis zitten. En nu vinden we het gewoon leuk als de kinderen het mee kunnen maken, dus kozen we voor 2020. Vorig jaar vroeg Mark eindelijk of ik wilde trouwen en nu zou ik het jammer vinden als Nola het dan wat minder mee krijgt. Dus wachten we tot ze bijna 5 is. Voordeel is wel dat mijn oma nog heeft gehoord dat we gaan trouwen en dat ze heeft gezien hoe hij het gevraagd heeft d.m.v. foto’s. Zo waardevol voor mij, mijn oma was mijn alles en ook voor de kinderen. Dus extra bijzonder nu ze er niet meer is.

  1. Haha! Hie nog een leuke anekdote. Elin mocht vorig jaar gelijk na de zomervakantie naar de basisschool. Ze was toen 3 jaar en 10 maanden. Maar deze mama had haar altijd verteld dat ze naar de basisschool mocht als ze 4 jaar zou zijn. Maar ineens mocht ze al eerder. Twee maanden lang heeft ze elke ochtend gevraagd of ze nu dan 4 jaar is. Dan zijn 2 maanden wel echt lang hoor voor zo’n klein meisje.
    En ja, nu is ze net 5 geworden en gestart met zwemles! Blij meisje 🙂
    Joas is van de week 3 jaar geworden … waarschijnlijk mag hij ook met 3 jaar en 10 maanden naar school. Maar ’s even denken hoe ik hem dat duidelijk ga maken 😉 Haha!

    1. haha ja dan zijn het twee lange maanden. Wel erg leuk dat ze met 3 jaar en 10 maanden mogen beginnen. Dat zou Nola ook wel leuk vinden. Ze wil vaak nu al blijven. Hier doen ze 5 wendagen als ik het goed heb Dus dan kan ik 2 weken voor haar verjaardag starten en dan de dagen dat ze niet naar de peuterspeelzaal gaat vast de ochtenden laten wennen. Hoe vind Elin zwemles?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: