In de voorjaarsvakantie (je zo kon je het wel echt noemen met het mooie weer) ging ik met de kinderen picknicken. Het was allemaal wat last minute besloten en ik had dus nog niets klaar staan/liggen. Dat gaan we de volgende keer anders doen. Voor jullie zet ik op een rij wat je allemaal goed kunt gebruiken voor een picknick en wat zeker handig is mee te nemen. 

Basisspullen voor de picknick

Deze basisspullen heb je vast wel in huis. Ik denk dan zelf aan een picknickkleed (kocht ik afgelopen zomer bij de action voor nog geen 5 euro dacht ik), een plasticfles voor drinken, plastic bekers, bordjes en bestek. Geen wegwerp zodat je het kunt blijven gebruiken. En plastic zodat het niet snel kapot kan gaan. Een mand is ook handig om alles in mee te nemen. En uit de vriezer wat koelelementen om alles lekker koel en vers te houden.

De lente en zomer komen er weer aan, tijd om te gaan picknicken. Wat heb je nodig? Ik geef je een aantal tips wat je standaard in huis moet hebben. Wij namen dit mee op onze eerste picknick.

Extra spullen voor de picknick

De basisspullen aangevuld met eten kun je natuurlijk al goed picknicken. Maar om het picknicken met kinderen extra leuk te maken is het volgende wel ook heel leuk om mee te nemen natuurlijk. Een bal om lekker te voetballen, spelletjes zodat je samen op het kleed spelletjes kunt doen en een camera om alles vast te kunnen leggen. Bij spelletjes kun je denken aan reisspelletjes van bijvoorbeeld dominoo en memorie. Maar ook kwartet of 4 op een rij is makkelijk mee te nemen. En een kruiptunnel doet het ook goed!

Wil je graag een christelijk spel mee? Dan is schapenkoning misschien een optie!

Nog meer mee als je gaat picknicken?

Zelf had ik nog zonnebrand van drs. Leenarts mee. Deze gebruiken wij sinds afgelopen jaar alleen maar. Beter voor de huid van Nola en ook voor Luca kan het natuurlijk geen kwaad. Goed insmeren is ook nu al belangrijk. Verder neem ik de volgende keer de bolderkar mee. Dan hoef ik niet alles te tillen en de kinderen kunnen er ook in zitten. Plus extra ruimte om bijvoorbeeld een tennisracket mee te nemen of wat andere grote spelletjes.

De lente en zomer komen er weer aan, tijd om te gaan picknicken. Wat heb je nodig? Ik geef je een aantal tips wat je standaard in huis moet hebben. Wij namen dit mee op onze eerste picknick. ons picknickplekje

Eten wat je mee kunt nemen als je gaat picknicken

Wij besloten nogal last minute te gaan picknicken en hadden geen tijd om te bakken. Dit namen we mee:

 • cherrytomaat
 • komkommer
 • wortel
 • bolletjes
 • kaas
 • worst
 • gekookt ei
 • stroopwafels
 • tompouce
 • chocolade melkbroodjes (de croissantjes waren op in de winkel)
 • cocktailworstjes
 • chocoladekoekjes van de kleine keuken
 • chips (teckels) van de kleine keuken

Er was meer dan genoeg te eten en ook best redelijk gezond. Nee het was niet de gezondste maaltijd die de kinderen hebben gegeten. Maar hé, we hadden vakantie en het was heerlijk weer. We hebben genoten samen. En de kinderen hebben het hele veld over gerend, meerdere keren. Het eten was lang niet allemaal op. Soms zelfs niet eens aangeraakt. Maar er was keus en dat is fijn.

Wat neem jij altijd mee als je gaat picknicken?

uitgelichte afbeelding: Stock Photos from oliveromg/shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: