Raar, dat is ook wel hoe de afgelopen week voelde. We zijn de maandag er nog op uit getrokken met de kinderen. Even het bos in. Maar dat is het laatste uitstapje geweest van onze jongste. Verkoudheid houd haar aan huis en daarmee ook mij als ouders. Dat maakt het prentenboek raar ook wel weer heel toepasselijk. En dat het een groot succes is bij onze kleuter kan ik wel stellen. Ik ken hem inmiddels bijna uit mijn hoofd. En dit is waarom wij hem zo vaak lezen.

prentenboek raar voorkant

Waarom wij dit prentenboek zo vaak lezen

Geen hogere wiskunde, geen ingewikkelde experimenten. Nee, wij lezen dit prentenboek gewoon omdat het wordt uitgekozen door onze jongste. Ik begin daarin nu wel echt een verschil te merken tussen de oudste en de jongste. De oudste is toch meer van de verhalende boeken die wat langer doorlopen. Logisch ook met 6 jaar en al zelf kunnen lezen. Dit boek is dus zeer geschikt voor kleuters en peuters is wel duidelijk. Maar dat betekend niet dat onze 6 jarige niet geniet van het boek, ook hij vind het leuk als hij erbij is wanneer wij het voorlezen. Een beetje de ‘u vraagt, wij draaien’ boodschap hier in huis.

prentenboek begin

Mooie illustraties in raar

Illustraties, dat is natuurlijk waar een prentenboek om draait. In het prentenboek zijn die illustraties fantastisch. Eenvoudig, gewoon enkel het dier waar het om gaat. Met leuke leerelementen in te stoppen (hoeveel poten heeft de zebra?). Natuurlijk snap ik als ouders dat het om een spiegel gaat, maar dat is voor de kinderen niet direct duidelijk. Het is dus een heus avontuur. Hoe kan het dat ze dubbel zien? Hoe kan het dat de dieren er zo raar uit zien? Leerzaam ook, want je kunt zelf met een spiegel na doen wat je in het boek ziet. Leuk nu we toch thuis les mogen geven.

prentenboek raar zebra

Waarom juist nu raar lezen?

In een periode waarin raar de boventoon voert voor kinderen is het fijn dit boek te lezen. Het leven is het nu raar, spannend en soms angstig. In het boek leren ze dat raar ook leuk en grappig kan zijn. Even lachen en plezier maken in deze tijd is echt aan te raden. Ook voor jou als ouder zijnde natuurlijk. Want de stress en angst die wij hebben voelen de kinderen ook. Dus maak er iets leuks van. Laat zien dat raar niet vervelend is, maar dat het juist leuk kan zijn (yes, ook ik moet dat nog leren en mijn weg vinden). Maar laten we er iets moois van maken. Alle initiatieven om de kinderen zo min mogelijk te laten missen van school is fijn, maar het is niet de noodzaak. Ik kom liever hier gezond en met een fijne mentale weerstand uit dan dat ze leertechnisch helemaal up-to-date zijn & metaal helemaal gebroken.

Dus snel via deze link dit prentenboek kopen (kost 14,95) en samen lachten om de leuke dieren in dit boek. Die raar weer een hele leuke en fijne betekenis geven. Klaar met lezen of is zoekboeken meer iets voor jullie? Het prentenboek van neushoorn en narwal is ook heel tof en leerzaam. 

prentenboek raar - pinterest

2 thoughts on “Raar – een fantatisch prentenboek in deze tijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: