De feestelijkste tijd van het jaar komt er weer aan. Voor ons begint dit al in november, dit jaar toevallig tegelijk met de intocht van sinterklaas. Voor 24kitchen begon de feesttijd al in oktober, zij bestaan namelijk 5 jaar! Ter ere van dit leuke jubileum brachten de koks een vrolijk kookboek uit. In het kookboek staan feestelijke gerechten voor het hele jaar door. Er valt altijd wel wat te vieren!

De inhoud
Het boek is opgedeeld in 3 hoofdcategoriën: Fantastische feestdagen, speciale gelegenheden en elke dag feest. Elke categorie is weer opgedeeld in kleine hoofdstukjes. Zo vind je in het eerste hoofdstuk recepten voor halloween, sinterklaas, kerst, oud & nieuw. Echt de laatste periode van het jaar, waar we nu weer heerlijk naar toe gaan. Maar ook recepten voor valentijnsdag, pasen, vader- en moederdag en het suikerfeest. De grote feestdagen door het jaar heen zijn daar verzameld. Je vind er recepten voor drankjes, avondeten en zoete koekjes. Maar ook lekkere ontbijtrecepten mogen niet ontbreken. 

De tweede categorie geeft recepten voor je verjaardag, zomerfeest en kinderfeest (Zo fijn met een verjaardag in het vooruitzicht, check mijn favorieten!). Maar ook recepten voor als er vrienden blijven eten, als je Italiaans wilt koken een borrelbuffet organiseert of gewoon wat hapjes en drankjes wilt maken. Lekkere taarten, zwoele drankjes en tafels vol met eten. Je gasten zal het aan niets ontbreken als het aan deze koks ligt. 

De laatste categorie geeft je recepten voor elke dag. Voorgerechten, hapjes, hoofdgerechten en heerlijke toetjes. We kunnen van elke dag een feestje maken. Van lekkere en simpele gerechten tot wat luxer vlees gerechten. Voor ieder wat wils met vis, vegetarisch en vlees (in het register kun je zoeken op soorten gerechten bijvoorbeeld met vlees of juist vis, zoete of vegetarische gerechten of drankjes). 

Mijn eerste indruk
Het is een heel vrolijk boek met prachtige foto’s. Je krijgt zin direct iets uit het boek te gaan maken. Er staat goed bij geschreven voor hoeveel personen het is en wat de bereidingstijd is. Zelf tel ik daar nog een kwartier bij op voor mijn gestuntel soms, dan kom ik aardig uit qua tijd. De ingrediënten zijn goed weergegeven en bij meerdere recepten (bijvoorbeeld bij taart: moskovisch gebak, botercrème en taart) wordt dit apart weergegeven wat je waarvoor nodig hebt. Ook wordt er duidelijk aangegeven wat je verder nog nodig hebt (bij de taart een elektrische mixer, ronde taartvorm, bakpapier, bakplaat, plasticfolie, etagère, roze of blauw lint). Fijn dat het zo overzichtelijk is. Soms staat er nog een tip bij, als je bijvoorbeeld vis door vlees kunt vervangen in een gerecht. 

Mijn favorieten

Als eerste favoriet heb ik de geboortetaart. Hij ziet er super lekker en feestelijk uit. Nu de kraamfeesten steeds meer worden gehouden is het een goed alternatief voor beschuit met muisjes. Op een feest wil je toch niet iets meer uitpakken. Ook vind ik dit een leuke taart voor op de eerste verjaardag. Een soort feestelijk afscheid van de babytijd, die dan echt niet meer is. 

De versier-het-zelf-taart vind ik ook erg leuk. Super leuk om op een kinderfeestje met de kinderen zo’n taart te versieren. Of om samen met je kind te maken voor zijn of haar verjaardag. Hoe leuk is het dat je kind kan zeggen dat hij zelf de taart heeft gemaakt voor zijn verjaardag. Je kunt met het gebruikte snoepgoed ook rekening houden met je thema (haaien bijvoorbeeld voor een piratenfeestje of varkens bij een boerderij thema). 

Als laatste vind ik de waterijsjes erg mooi. Het ziet er zo feestelijk uit. Het is nu

wat te koud voor ijsjes, maar straks in de zomer lijkt het me leuk dit eens te maken. Makkelijk om samen met Luca te doen. Zo kan hij genieten van een verantwoord ijsje. Snoepen, maar dan nog beter! 

Kijken jullie vaak naar 24kitchen? Wat vinden jullie van dit kookboek ter ere van hun 5 jarig bestaan?

1 thought on “Recensie: Feest!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: