Bij familiekookboek hadden ze me al. Wat lijkt het me leuk om samen met de kinderen te koken. En dat zou dus moeten lukken met dit kookboek. Een kookboek, maar dan anders. Want het gaat niet alleen om koken, maar ook om spelen en leren. Een goed voedingspatroon leert je kind namelijk van jou in zijn/haar eerste levensjaren. Met dit kookboek moet dat zeker goed komen. En spelen met eten krijgt zo wel een hele andere betekenis.

Er is ook positief nieuws over eten

Ze starten met positief nieuws. Want wist je dat kinderen over het algemeen graag nieuwe dingen proberen en veel groenten en fruit lusten? Oké, mijn oudste behoort niet altijd tot die groep, maar hij doet zijn best en gaat steeds vooruit. De jongste eet alles wat je haar geeft, een enkele keer vind ze iets niet lekker maar meestal gaat het allemaal naar binnen. Er staat een voedingsschema in voor kinderen van 4 tot 12 maanden, informatie over de eerste hapjes, de peuterfase en het basisschoolkind. Want elke fase brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee.

kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten informatie twee jaar oud

Welk eten wordt er behandeld?

Er staan van elk genoemd product een aantal recepten in het boek. Ook staan daarbij hapjes voor je baby, dus kun je het echt met het hele gezin eten. De verschillende producten zijn:

 • spruit
 • aardappel
 • spinazie
 • pompoen
 • biet
 • wortel
 • framboos
 • avocado
 • kokosnoot
 • abrikoos
 • banaan
 • peer

Bij elk recept staan ook een aantal tips. Dit kan een variatietip zijn, een weetje, spelletje of informatie voor wanneer je zwanger bent. Het boek kan dan ook mee vanaf het moment dat je zwanger bent tot aan het einde van de basisschool. En langer, want de recepten kun je daarna natuurlijk ook gewoon blijven maken.

kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten extra tips en informatie kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten babyhapjes

Spelen

Waar andere kookboeken na informatie en recepten ophouden gaat dit kookboek verder. Je kunt met bieten namelijk stempelen en van de pit van een avocado kun je een avocadoplant laten groeien. Van banaan maak je een gezichtsmasker met je dochter, hoe leuk is dat. En zo staan er nog veel meer tips in om te doen. Met gezonde voeding bezig zijn zodat het er bij hoort en niet iets geks is. Dat werkt!

kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten kokosnoot

Wil je het geloof gebruiken in de keuken lees hier dan over het boek bakken met de bijbel

Trakteren

Naast tips om te spelen, eten en drinken staan er ook tips in voor het trakteren. Want dat is dus wel echt een dingetje. Het kan niet mooi en groots genoeg wezen en moet vooral ook gezond. Echt jongens, waar zijn de gewone prikkers met een kaasje gebleven? Dit inspireerde mij om juist dat gewoon te doen. Ik kocht prikkers met een feestdier erop bij de hema, deed er een cocktaillworst, kaasje en komkommertje aan en klaar was ik. Oh ik maakte er ook een aantal met alleen kaas en komkommer voor degene die geen vlees mochten eten. En wat vonden ze de traktatie leuk en het belangrijkste, Luca vond zijn traktatie leuk en lekker. Zo simpel kan het leven zijn lieve mama’s!

kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten chocoshake

Wat vinden wij ervan?

Sommige producten vind ik wat verrassend gekozen. Ik heb voor Luca bijvoorbeeld 1 keer avocado gemaakt, maar dat was echt geen succes. Zelf vond ik het ook echt niet lekker. Nee, dat heb ik nooit meer gemaakt. Misschien moet ik het toch nog een kans geven. De tropische fruitsalade van bladzijde 119 is bijvoorbeeld erg leuk om te zien en ook geschikt als traktatie. Naast eten staan er ook sapjes en ijsjes in. Een leuke afwisseling met de speeltips, maak eens alfabet of cijfers van meloen met koekjesvormen of ga stempelen met bietjes.

Heb je een klein budget lees dan mijn recensie over koken voor 4 personen onder de 5 euro

Geen puntjes van kritiek? Nou, de recepten zijn niet echt alledaags voor ons. Dat kan voor jou anders zijn natuurlijk. Maar voor ons is het minder budgetvriendelijk. Geen probleem af en toe, maar dus niet voor iedere dag. Heb je een klein budget houdt daar dan rekening mee. Een keer in de week een recept uit het boek in plaats van elke dag en een restjesdag inplannen kan al een hoop compenseren.

Spelen jullie wel eens met eten of is dat not done?

Je kunt het boek hier kopen voor 20 euro kopen. Dit is een affiliate link, daar merk je niets van maar je helpt mij ermee.

kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten dat kinderen wel lusten. Met extra tips, weetjes en variaties. Spelletjes om te doen en uitproberen om te leren. Een compleet boek voor de mama en papa (to be) kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten dat kinderen wel lusten. Met extra tips, weetjes en variaties. Spelletjes om te doen en uitproberen om te leren. Een compleet boek voor de mama en papa (to be) kookboek recensie van kleine spruit tot toffe peer eten dat kinderen wel lusten. Met extra tips, weetjes en variaties. Spelletjes om te doen en uitproberen om te leren. Een compleet boek voor de mama en papa (to be)

Deze blog bevat een product dat ik heb gekregen. Dit beïnvloed mijn mening niet. Lees hier meer over samenwerkingen.

1 thought on “Recensie: van kleine spruit tot toffe peer – familiekookboek

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: