Met de warmte zitten wij toch vrij veel binnen. Of eigenlijk houden we gewoon een siësta. We zijn altijd al ruim met schermtijd, maar nu kijken we er helemaal niet meer echt naar. We zijn in de ochtend en avond buiten zonder schermen en in de middag binnen met schermen. Toch vinden de kinderen het leuk om wat anders te doen. Een goed moment om nieuw speelgoed te testen. Vandaag kunnen jullie lezen over tiptoi!

Wat is tiptoi?

Met tiptoi ontdekken de kinderen van 3 tot 10 jaar spelenderwijs de wereld. Met de interactieve stift (bij starterssets zit deze erbij, anders kun je deze ook los kopen) kun je alles ontdekken. Tik met de stift ergens op en er gebeurd altijd iets. Het is onwijs breed met boeken, spellen, puzzels en speelfiguren. Als je eenmaal een stift hebt kun je alle producten van tiptoi gebruiken. Super handig dus. Al is het wel aan te raden om per kind een stift in huis te hebben, want ze willen er natuurlijk altijd tegelijkertijd mee spelen.

tiptoi voorkant boek

 

Nieuwe boeken voor kinderen vanaf 3 jaar

Het leukste is dat ze nu ook voor de jongste kinderen een boek en spel hebben uitgebracht. Met al mijn dieren leren ze tellen van 1 t/m 10 en van alles over dieren. Met de startersset en mijn geluiden prentenboek leren ze van alles over het leven in huis en over de familie Hofman. Het is heel herkenbaar dus extra leuk om het daarna thuis samen ook te gaan doen. Bij de startersset zit dus een stift erbij en kun je direct aan de slag. Heb je al een stift dan kun je dit prentenboek ook los kopen.

tiptoi achterkant stift

Hoe werkt het?

Wij kregen de startersset met het prentenboek thuisgestuurd. Als eerste even batterijen in de stift stoppen, dan doet hij het ook. Het is even kijken hoe de stift open gaan, maar als je het eenmaal door hebt gaat het vrij makkelijk. Dan op het bijgeleverde papier de stift activeren. Dit duurt even. Doe dit dan ook vooral even als je kind er nog niet bij is. Daarna het product activeren. Voor in het boek op de eerste bladzijde staat een soort aan knop. Daar tik je op met de stift en hij zoekt de informatie van het boek op. Super handig. Dan kun je beginnen, de stift legt uit wij de icoontjes betekenen en tikken maar. De stift kun je met de bijgeleverde USB kabel aansluiten op je computer om er verschillende producten op te laden.

tiptoi boek en stift

Wat vinden de kinderen ervan?

Het leek me super leuk voor Nola, ze begin steeds wat meer te praten en in het kader van woordenschat dacht ik dat dit misschien zou kunnen helpen. En dat kan het ook echt. Met de spelletjes moet je bijvoorbeeld voorwerpen of kleuren zoeken. Een goede manier om dat te gaan leren. Ze is nog wel net iets jonger, maar samen leek het me erg leuk. Nu blijkt Nola iets minder enthousiast als gedacht. Ze vond het een keertje leuk, maar daarna vooral het kijken naar de plaatjes. De stift raakt ze niet meer aan.

tiptoi boek en stift

Luca vind het juist super leuk en speelt er veel mee. Samen of alleen. Het voordeel vind ik dat dit boek ‘zelf’ praat. Hij kan de stift aan zetten, het boek pakken, het boek activeren en gaan spelen. Ook is het leuk om samen te kijken wat de familie Hofman allemaal doet. Er staat ook tekst bij geschreven die je kunt voorlezen. Zo wordt het nog leuker en echt iets om samen te doen. Toch ook nog bij Luca favoriet.

Het product is dan misschien voor kinderen vanaf 3 jaar, ook mijn 5 jarige vind het nog erg leuk. Kijk dus gewoon of het bij je kind past. Dat is met alles zo. Grappig detail; ik zei tegen Luca dat tiptoi misschien leuk was om voor zijn verjaardag te vragen. Was hij het niet mee eens, nu vind hij dat stiekem toch wel jammer. Een goede tip voor verjaardagen dus, tiptoi!

Prijzen

– Starter Set ‘Mijn geluiden prentenboek’: € 39,99
– Mijn geluiden prentenboek: € 19,99
– Al mijn dieren: € 21,99
Kijk voor meer informatie op Ravensburger of op www.tiptoi.nl.

Waren jullie al bekend met de producten van tiptoi?

We maakten ook nog een kort filmpje van het prentenboek. We waren lekker binnen aan het spelen vanwege de warmte buiten. Succes gegarandeerd.

 

TipToi review mijn geluiden prentenboek 'bij ons thuis'. Voor de kleinsten vanaf 3 jaar om spelenderwijs van alles te leren over kleuren, dieren en familie. TipToi review mijn geluiden prentenboek 'bij ons thuis'. Voor de kleinsten vanaf 3 jaar om spelenderwijs van alles te leren over kleuren, dieren en familie. TipToi review mijn geluiden prentenboek 'bij ons thuis'. Voor de kleinsten vanaf 3 jaar om spelenderwijs van alles te leren over kleuren, dieren en familie.

Ik heb dit product gekregen, maar dit beïnvloed mijn mening niet. Lees hier meer over samenwerkingen.

 

7 thoughts on “Nieuw: TipToi voor peuters – geluiden prentenboek ‘bij ons thuis’

    1. Bedankt! Het is wat prijzig inderdaad, maar kwaliteit ook wel echt goed. Mijn schoonvader heeft ook een leeuw uit de dierencollectie bij ontbreken van een leeuw bij sleich die ze zochten (lionking namaken) en die is echt van goede kwaliteit. Er wordt mee gespeeld en gegooid (het blijven kinderen), maar niets aan te zien nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: