Afbeelding Rudolph Kookt 2

Na het succes van zijn kookboek Rudolph kookt, is er nu ook een deel 2 verschenen. Het boek belooft de makkelijkste recepten voor iedereen. Rudolph wil met dit boek bereiken dat je er ook daadwerkelijk uit kookt en het niet bij andere kookboeken op de plank staat te verstoffen. De stof die je er zo af en toe eens afhaalt om er in te bladeren. Zou dat gelukt zijn? Lees snel verder voor de recensie.

Afbeelding Rudolph Kookt 2

Het uiterlijk
Het boek ziet er mooi en overzichtelijk uit. Daar begint al met een duidelijke inhoudsopgave. Het hoofdstuk begint met 5 keer een recept, basis en variaties daarop (bijvoorbeeld roomsoep). Ik dacht dat de hoofdstukken daaruit bestonden, maar niets is minder waar. Na deze 5 recepten komen er nog veel meer, over hetzelfde onderwerp. Elk recept (behalve de 5 x recepten) hebben een mooie en duidelijk foto. Bij de recepten staat ook een duidelijke ingredienten lijst en hoeveel calorieen/eiwitten/vetten/e.d. er per persoon in het gerecht zitten. Ook de bereidingstijd staat er bij geschreven, handig om te weten wanneer je ongeveer moet beginnen met koken als je op een bepaalde tijd wilt eten. Bij veel recepten staat ook nog een kleine noot van Rudolph, bijvoorbeeld een tip of wetenswaardigheidje. Ook het register achterin het boek is duidelijk en overzichtelijk. Zo kun je snel een recept vinden. 

Afbeelding Rudolph Kookt 2


De recepten
Het boek bevat 11 hoofdstukken met recepten, voor ieder wat wils. Soep, salades, pasta, rijst, traybake, vegetarisch, vis, kip, vlees, puddingen en traktaties. Het boek is erg divers en je kunt er een 3 gangen diner mee maken. De recepten zijn duidelijk geschreven en ik denk voor iedereen wel te maken. Een klein nadeel vind ik dat bij de soepen niet de bouillon staat als recept, deze is te vinden in boek 1 van deze serie. Nu weet ik zelf niet goed hoe ik een bouillon moet maken zelf zonder pakje/zakje. Dan is de keus, als je niet een ander kookboek hebt waar het in staat, om een bouillonblokje te pakken en het zo te maken of deel 1 ook aan te schaffen en zo zelf bouillon maken. De meeste recepten hebben ook maar 4 of 5 stappen, enkele uitzonderingen daargelaten. Niet te lang en goed te overzien. De ingrediënten zijn ook gewoon bij de supermarkt te verkrijgen. Je hoeft dus niet naar een speciale winkel om te halen. Verrassend vind ik ook de hoofdstukken met traktaties en puddings. Een heerlijk toetje en lekkere hapjes om te serveren op een verjaardag of borrel. Super leuk en het ziet er heerlijk uit.

Afbeelding Rudolph Kookt 2


Voor iedereen?
Rudolph wil dat het kookboek voor iedereen is.  Bij veel recepten zijn ook enkele dure ingrediënten nodig, denk aan bijvoorbeeld Parmezaanse kaas. Daarom denk ik dat deze recepten niet voor iedereen zijn weggelegd om te maken. Dat wil niet zeggen dat je het boek links moet laten liggen, want er zijn ook veel recepten te vinden die je goed kunt maken. Sommige recepten zijn ook niet zo weggelegd voor kinderen, maar veel ook wel. Hoe fijn is het dat er gezonde traktaties in staan, iets lekkers maar toch ook gezond. Heerlijk! Niet alle recepten zijn voor iedereen te maken vanwege een klein budget of kinderen, maar het boek is zeker de moeite waard om in de kast te hebben staan (en ook te gebruiken!).

Zouden jullie graag dit kookboek in de kast hebben staan? Laat het weten in een reactie!

Gegevens boek:
Fotografie en styling in het boek:
Sam Walravens en Birgitta Gadellaa.

titel: Rudolph kookt 2, de makkelijkste recepten voor iedereen.
auteur: Rudolph van Veen
ISBN: 978 90 452 0500 7
Afbeelding Rudolph Kookt 2
Dit is een S. post.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: