Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van Reiger en de Raaf over hun nieuwe webshop. Nu zijn er al veel webshops, maar deze sprak mij aan. Ze hebben prachtig houten speelgoed te koop. De maker van het speelgoed staat centraal, het speelgoed is duurzaam en er wordt nagedacht over de aarde. Want de plastic soep wordt alleen maar groter met al het afval wat we produceren. Zeker ook met goedkoop plastic speelgoed. Wij mochten een Amsterdams pakhuis reviewen voor jullie. Is houten speelgoed net zo leuk als plastic speelgoed?

Houten speelgoed is leuk!

Soms zijn mijn kinderen van het gemakkelijke en willen ze gewoon spelen met speelgoed zoals het bedoeld is. Plastic speelgoed is daar perfect voor. Maar toen Luca het houten pakhuis op mijn laptop voorbij zag komen riep hij direct enthousiast ‘Dat is het pakhuis van sinterklaas!’ Die wilde hij wel graag hebben. Bofkont dat hij is, want hij kwam onze kant al op. Het pakketje werd goed ingepakt verzonden en er kon echt niets kapot gaan. Zelfs ik kon de 2 losse onderdelen aan het pakhuis vastmaken. Easy peasy dus.

Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed

Open end toys

Ik hou zelf wel van open end speelgoed. Er is toch niets leukers dan kijken wat je kind maakt van iets? Dit pakhuis kan dienen als huis van sinterklaas, flat voor meerdere bewoners met garage voor auto’s of inderdaad een pakhuis bij de trein waar je goederen in- en uitlaad. De fantasie wordt geprikkeld en veel speelgoed kan gecombineerd worden. En juist dat spreekt mij heel erg aan. Een uitbreiding op je al aanwezig speelgoed in plaats van weer een extra stuk speelgoed in huis.

Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed met treinbaan

Lees ook over duurzaamhouten jongensspeelgoed

Met de hand gemaakt Amsterdams pakhuis

Het speelgoed dat je bij Reiger en de Raaf kunt kopen is vaak hand gemaakt. Ook dit pakhuis is hand gemaakt en dat kun je op sommige plekken zien. Zo lang er geen splinters aan zitten vind ik dat niet erg. Dat laatste had ik eens bij houten speelgoed dat machinaal gemaakt was. Geen succes met kleine kinderhandjes. Dit Amsterdams pakhuis is netjes afgewerkt en heel degelijk. Mijn kinderen zijn niet de voorzichtigste maar er is nog niets kapot gegaan. Wat ik ook erg leuk vind, de plaat aan de achterkant kan je verwijderen waardoor je ook aan de achterkant het pakhuis in kunt. Het katrolletje aan de zijkant kun je vastzetten zodat je de goederen op de juiste verdieping kunt brengen. Erg leuk en makkelijk in gebruik.

Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed Luca en Nola spelen

Is het Amsterdamse pakhuis net zo leuk als plastic speelgoed?

Bij mijn kinderen merk ik geen verschil in reactie toen het gekregen werd bij het pakhuis of bij plastic speelgoed. Ze vinden beide even leuk en spelen ook met beide. Het ene moment vinden ze het houten speelgoed leuk en het volgende moment staan ze weer bij het plastic speelgoed. Daarom vind ik een mix in speelgoed (het liefst wel duurzaam plastic zoals toet toet auto’s of duplo) erg fijn. Voor elk moment en elke stemming hebben ze iets te  spelen hier in huis.

Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed close up

Lees ook over de houten stekkels

Ken jij de webshop van Reiger en de Raaf al? Zouden jou kinderen dit Amsterdamse pakhuis ook zo leuk vinden?

Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed close up treinbaan

Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf duurzaam houten speelgoed

Het pakhuis heb je in 2 formaten, groot en klein. Wij hebben het kleine pakhuis wat ik eigenlijk nog groot vind. Mocht je vragen hebben, mail dan eens met Reiger en de Raaf. Zij kunnen je goed advies geven en denken graag met je mee is mijn ervaring in het contact. Ze hebben nu ook sale

Het pakhuis hebben wij gekregen. Dat beïnvloed onze mening niet. Lees meer over samenwerkingen.

1 thought on “Review Amsterdams pakhuis van Reiger en de Raaf

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: