Herinneren jullie je nog mijn bericht over de nieuwe journaling bijbel in Nederland? Je kunt anders hier nog even terug lezen over de geef kleur aan je bijbel, journaling bijbel voor kinderen. Ik schreef daar over de nieuwe journaling bijbel voor kinderen. Anders dan de schrijfbijbel heeft deze bijbel niet alle verhalen/boeken uit de bijbel, is hij gemaakt voor kinderen en bevat tekeningen. Op mijn instagram liet ik al eens een preview zien hiervan. Nu kunnen jullie ook lezen of hij echt zo leuk is als ik dacht dat hij was.

De journaling bijbel

Als je gewend bent aan de schrijfbijbel en de bijschrijfbijbel is het weer even wennen aan het formaat. Wat voor mij echt een pluspunt is, is het dikke papier. Echt teken papier. Uiteraard heb ik dit even goed getest, maar daar over later meer. Wat me op viel was dat het echt goed op kinderen is ingespeeld. Er zijn veel tekeningen en handletteringen die af zijn. Die kunnen mooi ingekleurd worden door je kind. Er zijn er ook een aantal die nog niet af zijn, bijvoorbeeld bij Mozes in het rieten mandje waarbij juist het mandje ontbreekt. Duidelijk te zien waar hij hoort, maar hij moet nog wel even getekend worden. Een extra uitdaging voor je kindje. Daarnaast is er genoeg witruimte om je eigen creaties te maken.

Wat ik gebruikte om te testen

Het papier ziet er veel dikker uit als in de schrijfbijbel. Het voelt ook veel dikker. Dus ik nam de proef op de som en probeerde verschillende materialen uit. Ik nam waterverf, acrylverf, met water verdunde acrylverf, stempelinkt, fineliner van de hema en washitape van de action. Ik bewerkte de pagina niet voor (gebruikte wel 1 van de laatste pagina’s om even te testen. Je weet maar nooit). Ik deed ook niets achter te pagina. Mocht hij doordrukken dan zou het dus ook op de pagina erna komen. Potlood geloof ik wel, ik was meer benieuwd naar de verf en gebruik van water.

De test van de journaling bijbel

Wat is het fijn papier om mee te werken. Ik mist enkel een papiertje achter de pagina zodat ik niet op de pagina eronder zou verven zelf. Alleen de acrylverf die ik met water verdunde en nog wat extra water gaf kon je zien op de achterkant. Niet eens op de pagina erachter. De rest van de materialen drukte niet door. Ik wilde mijn washitape nog even verplaatsen en nam toen wel wat papier van de pagina mee. Geen gat erin, maar het eerste laagje was er wel af. Dit kan natuurlijk komen door de washitape zelf (want niet heel duur van de action), maar wilde het toch even vermelden. Verder is het echt zo fijn papier om op te werken. Ik denk dat het juist ook heel geschikt is voor mixed media.

Voor welke leeftijd geschikt

Bij een kinderbijbel vind ik het altijd fijn om te weten voor welke leeftijd het geschikt is. Het verhaal zelf is voor iets grotere kinderen. Vanaf groep 6 denk ik. Mijn kinderen zijn nog jonger dus ik het dit niet goed kunnen testen. Tekeningen inkleuren kunnen ze natuurlijk al veel sneller. Je kunt het verhaal uit hun eigen bijbel vertellen en dan de tekening laten inkleuren. Als ze leren lezen zijn de plaatjes met handlettering ook erg leuk denk ik. Kleuren zou ik doen vanaf groep 3. Dat is meer omdat ze dan wat langer stil kunnen zitten is mijn idee. Als ik naar Luca kijk zou hij het inkleuren prima kunnen, maar na 3 strepen potlood is hij het wel weer zat. Toch minder leuk. Wel heel gezellig om samen met je kind bijbel journaling te kunnen doen.

Conclusie

Een hele leuke bijbel met de meeste veel gelezen verhalen uit de bijbel. Geschikt voor zelf gebruik bij kinderen uit de bovenbouw. Met wat hulp kun je er zeker al eerder mee starten. Een heerlijk momentje om samen met je gezin het journaling bijbel op te pakken. Lijkt jou dit een leuke activiteit om samen met je kinderen te doen?

liefs Minke

Deze blog bevat een product dat is opgestuurd door een bedrijf. Dit beïnvloed mijn mening niet.

19 thoughts on “Review Geef kleur aan je bijbel – journaling bijbel voor kinderen

 1. Dag Mamaminke. Ik ben een (inmiddels) oma oma en ben antosiast over jou verhaal over deze kinderbijbel. Ik maak kaarten met velerlei materialen en 3 van onze dochters zijn met bijbelyournaling,mix media en wat al niet meer bezig. Dat werkt aanstekelijk!!!
  En nu jou verhaal…geweldig! Dank,ik heb het gedeeld op FB.
  Is deze bijbel te koop in alle boekwinkels en weet jij de prijs? Veel knutselplezier.
  Hartelijke groeten. Mw. G.G.F. Buchner-Schuite

  1. Beste mevrouw Buchner, Wat leuk om uw reactie te lezen. De bijbel is bij bol.com en de christelijke boekhandels te verkrijgen. Ook kan u bij bruna vragen of zij hem kunnen bestellen. De bijbel kost 14,95 euro. Zelf vind ik het altijd leuk om even langs de christelijke boekhandel te gaan en dan direct alles even te bekijken. Er is zo veel moois te vinden. U ook veel knutsel plezier! Vriendelijke groet, Minke

  1. Ja het is echt heel fijn papier om op te werken. Ik kan niet wachten er met de kinderen mee aan de slag te gaan. Lijkt me zo leuk! De oudste zou al wel kunnen gelukkig :).

 2. Klinkt als een mooie bijbel en tof ook om eens op ‘een andere manier’ met de Bijbel bezig te zijn. Zou het niet snel aan mijn kinderen geven maar vind het mooi hoe jij er tegenover staat 🙂

  1. Ik ben benieuwd. Het lijkt me ook super leuk om met beide kinderen te doen later. P.s. Er komt ook weer een kerstpassion, mocht je dat leuk vinden :).

 3. Leuk om te lezen Minke. Mijn jongste dochter is 12, dus een beetje te oud voor deze Bijbel denk ik. Ze tekent liever zelf iets dan een plaatje inkleuren. Maar dikker papier lijkt mij ook handig.

  1. 12 is misschien net een grens leeftijd ja. Al is er ook heel veel ruimte om zelf te tekenen. En de handlettering zal ze vast wel erg leuk vinden. Misschien eens samen in de winkel kijken en bladeren?

 4. Lijkt me erg leuk als je je kinderen geloof wilt bijbrengen, een erg leuke manier zeg. Ik denk dat kinderen er zo ook sneller interesse in krijgen dan dat je ze een normale bijbel doet.

 5. Ik vind het ook heel leuk om samen te kleuren met de kinderen! Zou zelf niet zo snel een bijbel kopen, maar dit is dan weer wel een heel mooi cadeau voor mijn nichtje 🙂 Ga hem in gedachten houden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: