Op instagram plaatste ik een foto van een nieuw ontdekt ontbijt. Daar kreeg ik veel leuke reacties op en ook via mijn blog kwamen de reacties binnen. Dan kan ik dat natuurlijk niet voor mijzelf houden. Maar een recept kunnen we het niet noemen. Het is gewoon wat ingrediënten bij elkaar in een bak stoppen en lekker eten maar. Kijken jullie mee?

Afvallen en eten

Helaas voor mij ben ik een echte snoepkont. Ik hou gewoon van lekker eten. En lekker veel eten. In combinatie met afvallen is dat geen goed idee. Een zeer slecht idee zelfs. Dus ik besloot weer eens Griekse yoghurt in huis te halen. Die met 2% vet. Geen idee of dat beter is dan die andere, maar ik heb eens gehoord van wel. En qua prijs maakt het niet uit. Beide even duur. En walnoten, want die waren in de aanbieding. Maar duur joh! Dat vind ik dan weer een nadeel. Een koek is zoveel goedkoper. Maar goed. Ik kocht dus walnoten. Banaan heb ik altijd wel in huis dus dat kwam mooi uit.

Wat heb je nodig voor dit ontbijt?

  • 1 banaan
  • 6 tot 8 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 grote hand walnoten, in kleine stukjes
  • honing

Hoe maak je dit ontbijt?

Doe de Griekse yoghurt in een kom. Pel de banaan en snij in stukjes die je op de yoghurt legt. Pak de walnoten en knijp ze in je hand fijn. Zo heb je wat kleinere stukjes die makkelijker te eten zijn. Klein beetje honing erover en klaar om te eten.

Zelf gooi in daarna alles door elkaar. Maar dat ben ik. Ik hou van eten door elkaar. Niet fotogeniek enzo, maar wel lekker. Nola is er ook gek op trouwens. Jong geleerd is oud gedaan hoop ik. Dus zij eet meestal lekker met mij mee. Mocht je dit nou ook eens maken en op instagram zetten. Tag me dan, vind ik leuk. Eet smakelijk!

liefs Minke

12 thoughts on “Een simpel ontbijt dat lekker en gezond is

  1. Ik ben niet zo dol op walnoten, misschien ga ik het eens zonder proberen. Ik maak regelmatig havermoutpap met banaan, rozijnen en een beetje kaneel als ontbijt, misschien ook wat voor jou? Vult wel lekker in ieder geval ;-P

    1. Ja havermoutpap met banaan is heerlijk. Ik hou dan weer niet van rozijnen dus die laat ik dan weg haha. En in december lekker met pepernootjes erin :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: