Een indianen wigwam, wat kun je daar nou mee doen? Kun je daar leuk mee spelen? Het ziet er in ieder geval al heel leuk uit, maar om het voor de sier neer te zetten. Nee, we gaan er echt mee spelen. En je kunt er veel meer mee doen dan je zelf van te voren had kunnen bedenken. En je kinderen bedenken vast nog veel meer mogelijkheden. Het stimuleert het fantasiespel wat ik zelf al super leuk vind. Wat het precies is en wat we er mee deden lees je vandaag. 

De indianen wigwam

Je krijgt de wigwam geleverd in een handige opbergzak. Past precies en zo vangt hij niet te veel stof. Want stof op stof is niet fijn. En schoonmaken daar hou ik niet van dus doe ik liever niet te vaak. Nog een voordeel van de wigwam in de opbergzak is dat je hem makkelijk mee kunt nemen als je weg gaat. Je kunt hem aan een lusje handig tillen en alles blijft goed bij elkaar. Eenmaal op de locatie kunnen de kinderen lekker spelen samen.

indianen tellen wigwam

Leerzaam speelgoed

Zelf vind ik leerzaam speelgoed heel fijn voor de kinderen. Zo kunnen ze spelenderwijs al een heleboel dingen leren. Denk aan tellen, kleuren en vormen. Deze wigwam is ook leerzaam. Een extra voordeel is dat deze wigwam van stof is en dus al gebruikt kan worden door hele kleine kinderen. Je kunt het er volgende mee doen:

spelen wigwam

  • Vanaf dat je kindje speelgoed leuk gaat vinden en alles overal in en uit gaat halen is deze tipi al leuk. Je kindje kan dan alle indianen, de totempaal en andere attributen in de tipi stoppen en er weer uit halen. Geen gevaar dat je kindje zich zeer doet. Super veilig en fijn dus.
  • Als je kindje iets ouder is kun je alles wat hij/zij aanwijst gaan benoemen. Zo ontstaat er woordbegrip en leer je kind de namen van verschillende onderdelen. Zo leren ze wat een totempaal is en wat een tipi is.
  • Nog weer iets ouder kun je gaan leren tellen door de cijfers die op de kleding van de indianen staat. Daar kun je leuke spelletjes mee doen. Alle even cijfers en alle oneven cijfers bij elkaar leggen, kleine sommen maken maar ook een stapel van 1 t/m 10 of juist van 10 t/m 1 maken.
  • Oudere kinderen kunnen los gaan met hun fantasie. Bedenk een verhaal en speel het uit. Of laat 1 van de indianen een verhaal vertellen aan de andere indianen die om een kampvuur zitten. Je kunt het zo spannen maken als je zelf wilt. Super leuk ook om dit nog te spelen voor dat je kind gaat slapen.

extra spullen indianen wigwam

Een hit?

Voor mij als mama is dit zeker een hit. Speelgoed wat leuk is voor kleine kinderen (zo hoeven we dit niet op te ruimen als nichtje Zoë komt spelen), maar ook voor Luca nog leuk is. Hij kan er zijn fantasie in kwijt en hele verhalen mee bedenken. Ik denk wel dat dit geschikt is voor kinderen van 1 t/m 4 jaar, dus bij bijna 5 jaar zou ik hem niet meer aanschaffen. Maar dit ligt natuurlijk ook aan je kind. Luca vind het heerlijk om te spelen en van alles te bedenken. Dan is het echt nog heel leuk. Houdt jou kind daar nou niet van dan is het misschien minder geschikt.

spelen wigwam

Shop de tipi bij Hi Cutiepie

De leuke tipi kun je kopen bij Hi cutiepie. Ik heb jullie al vaker verteld over deze webshop en je kunt hem ook terug vinden in mijn lijstje met shops waar wij cadeautjes halen. Ze verkopen nog veel meer speelgoed van Lilliputiens waar deze tipi ook van is. Maar naast dit leuke merk verkopen ze nog veel meer leuk speelgoed, o.a. ook de circus stapeltoren die ik vorig jaar kocht voor Nola. Extra leuk nu om hem te kopen want ze hebben t/m 5 december 15% korting op al het speelgoed. Gebruik daarvoor de code SINT2017.

Hebben jullie speelgoed van Lilliputiens in huis? Wat is jullie favoriete speelgoed van dit merk?

liefs Minke

afbeelding pinterest wigwam

2 thoughts on “Sinterklaastip #7 indianen wigwam om van te leren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: