Het is vrijdagmiddag als ik er achter kom dat Luca de week erna niet alleen op woensdag vrij is maar ook op maandag. Dat kwam niet helemaal uit in mijn planning. Ik wilde op maandag graag wat dingen doen voor mijn blog. Dan maar de plannen van dinsdag met maandag omruilen. En zo kwam het dat Luca mee ging naar de sportschool. Want alleen thuis laten was echt geen optie voor mij. Kan dat wel, je kind mee naar de sportschool?

Geen oppas bij de sportschool

Voor de duidelijkheid, bij mij op de sportschool is er geen kinderoppas aanwezig. Ik lees wel eens dat dat bij andere sportscholen wel zo is. Nu moest Luca dus gewoon bij mij blijven. In de sportschool, waar het gewoonlijk vol is met volwassenen liep er nu een kind tussen. En jongens, wat deed hij het goed. Ik ben zo trots op hem. Maar eigenlijk ben ik nog meer blij met mijn sportschool. Want wat deden zij het leuk!

Lees ook wel of niet sporten.

Sporten bij phc in Ede

Al eerder had ik wel eens een kind gezien in de sportschool. Niet van de leeftijd van Nola, maar wel wat ouder. Dus toen ik geen oppas had besloot ik Luca mee te nemen. We starten met een meting. Als eerst mocht Luca. Niet een meting zoals ik, maar hij kreeg een briefje met zijn gewicht erop. Dat is voor hem al heel wat. De eigenaar, Pim stelde zich voor en het was alsof Luca er al jaren kwam. Zo leuk gingen hij met hem om.

We starten met sporten

En dan gaan we doen waar we voor kwamen, sporten. We beginnen op de loopband. Best eng en spannend voor Luca. Maar Pim blijft bij hem en legt hem rustig uit wat hij kan doen. We gaan verder en doen voor mij wat buikspieroefeningen. Voor Luca is het gewoon even met zijn buik richting benen bewegen als hij zit. Dan gaat hij met Pim bezig met gewichten. Zo leuk om te zien. En wat is Luca al sterk! Als laatste mag hij nog roeien. En dat doet hij ook al zo goed.

Lees ook over afvallen.

Sporten met een kind aan te raden?

Persoonlijk vind ik het fijn dat Luca mee kan als ik geen oppas heb, maar ik zou er niet voor kiezen als het anders kan. Het is heel gezellig en hij doet echt goed zijn best. Maar ik ben toch ook meer met hem bezig. Ik doe minder dan normaal en ga toch sneller weg. Ja, het is beter dan thuis op de bank zitten. Maar ik sport liever zonder kind en beweeg met mijn kinderen op hun manier.

Neem jij je kind wel eens mee naar de sportschool?

Afbeelding van shutterstock

3 thoughts on “Sportschool, ook leuk om samen met je kind te sporten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: