Ik vind tags erg leuk om te lezen. Je leert de persoon achter de blog zo beter kennen en weet dan dus iets meer van hem of haar. Leuk om jullie zo ook wat meer over mij te kunnen vertellen. Door Roelina werd ik getagd om de alle ballen in de lucht houden tag in te vullen. Bedankt voor de tag! Mocht je haar nog niet kennen, neem eens een kijkje op haar blog. Ik ken haar blog sinds kort en vind hem erg leuk. De tag is bedacht door Linda.

Alle ballen in de lucht

Andere mama’s hebben misschien wel meer taken als mij. Ik ben mama, vrouw van, vriendin van, blogger en heb nog hier en daar wat hobby’s. Helaas heb ik wel een kleine extra complicatie, mijn chronische vermoeidheid. Die beperkt me de laatste tijd iets meer dan ik zou willen, maar goed. Hoe ik dan toch die ballen in de lucht houdt? Je leest het hier.

foto van Nola in de speelgoedbak
Mijn lieve schat moet je toch echt wel in de gaten houden tegenwoordig. Ze loopt in zeven sloten tegelijk.
Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc.?

Een echte verdeling hebben we niet. Ik doe wat ik kan. Ik sta wel altijd op met de kinderen. Aankleden, ontbijten en hup naar school. Dan ben ik met Nola en doe of iets in het huishouden of boodschappen. De was doe ik tussendoor, meestal zet ik hem al rond 8 uur aan en hang het dan op voor we Luca weer uit school halen. Fruithapje is ook meestal wel iets wat ik zelf doe. Met het avondeten helpen we beide één van de kinderen. Als Luca naast mij zit dan help ik hem, anders help ik Nola. Wat er verder blijft liggen pakt M. op naast zijn werk. Ik mag in mijn handen knijpen met zo’n man.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Dat is vrij simpel aangezien ik niet werk. M. heeft werk wat je eigenlijk niet mee naar huis kunt nemen dus dat is ook wel prettig. Alles blijft zo mooi gescheiden. Thuis is echt thuis en dus privé. Heel fijn.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

De klusjes die veel energie kosten laat ik het eerst vallen. En de badkamer maak ik niet schoon. Dat is echt iets wat M. doet en ik op 1 keer na niet gedaan heb. Boodschappen kostte toen Nola net geboren was heel veel energie, dat deed M. toen. Nu doe ik het meeste wel weer zelf. Stofzuigen boven dat doe ik als het lukt zelf, maar het is ook vaak zo dat M. dat even doet. Keuzes maken over waar ik mijn energie aan wil geven.

foto van Luca
Die lieve jongen houdt van grapjes en spelen. Het liefst de hele dag, altijd.
Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Een beetje me-time pak ik elke dag wel even. In de ochtend als de kinderen nog slapen even een serie kijken. In de middag als Luca aan het spelen is en Nola slaapt even bloggen. ‘S avonds als Nola op bed ligt en Luca nog even bij ons ligt dan blog ik ook wel. Een hele dag alleen weg was 25 februari, toen ik naar de 9 maandenbeurs ging. Een hele leuke dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Soms hebben we wel een date night. We gaan dan meestal lekker uit eten samen, maar dat gebeurd niet heel vaak. Ook gaan we wel eens samen naar een wedstrijd van PSV. Het is altijd super om even samen weg te zijn, even opladen voor de weken erna.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik zie ze niet zo heel vaak. Met sommige ook minder contact door andere leefsituaties. Maar een klein groepje fijne vriendinnen heb ik wel. We zien elkaar met verjaardagen en spreken af om gezellig te kletsen, high tea te doen of lunchen. Gewoon even bijkletsen.

Heb je veel contact met je familie?

Ik heb redelijk wat contact met familie. Luca is dol op opa en wil daar het liefst wonen. Ik heb zelf geen auto en soms wil je toch even ergens heen. Dan vraag ik mijn moeder gezellig mee. Soms komt mijn zusje hier eten en ze heeft ook geholpen met de verjaardag van Nola.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Aan het einde van de dag is mijn to do lijst nog lang niet klaar. Dat komt ook door beperkte energie, maar ook door te weinig uren. Ach, ik probeer de was goed bij te houden en dat het beneden schoon is. Spelen met de kinderen tussendoor en het liefst nog even bloggen. En als het niet lukt, dan is er morgen weer een dag.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Als je hier ja op antwoord denken mensen direct negatief. Dat je dan bijvoorbeeld zegt 100 euro te krijgen voor een blog ipv de 50 die je echt kreeg. Dat doe ik niet, maar ik doe me wel eens beter voor dan het werkelijk is. Met name met mijn vermoeidheid. Ik loop dat ook eigenlijk eens in de zoveel tijd tegen een grens aan. Dan komt er veel uit en barst een bom. Lastig, maar ik wil niet altijd andere ‘opzadelen’ met mijn problemen. Eigenlijk wil ik dat mijn vermoeidheid niet eens een ‘probleem’ is en dat het mij beperkt in dingen. Dat doet het wel, want als ik dat niet toe laat komen we dus bij die bom. Maar goed, een weg van acceptatie en balans zoeken misschien?

foto van mij
Soms is het even me-time. Zoals tijdens dit vrijgezellenfeestje. Foto credits zijn voor Machteld van Made creatives.
Welke tips heb je voor andere moeders?

Je mag best eens een off dag hebben. Schakel hulp in als je dat nodig hebt. Het is niet erg om te vragen of je kind(eren) een dagje naar opa of oma kunnen. Meestal zelfs een win-win situatie. Jij even rust en je kind helemaal blij omdat hij/zij bij opa/oma is. Let op je eigen grenzen. Een blije mama is een blij kind.

Wat vraag jij je wel eens af hoe andere moeders dat aanpakken?

Hoe ze het hele huis zo spik en span krijgen, pinterestproof, en kindjes die vermaakt worden. Ik krijg echt maar een bepaald aantal klusjes af op een dag als ik ook gezellig met de kinderen bezig ben. Wie heeft ‘DE’ tip voor mij?

Hopelijk vonden jullie het leuk om de antwoorden op deze vragen te lezen. Wil je hem overnemen? Dan mag dat zeker. Ik zou het leuk vinden als je mij zou willen vermelden en natuurlijk de bedenker van de tag.liefs Minke

1 thought on “TAG: Alle ballen in de lucht houden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: