Jullie hebben hier al eens over kunnen lezen. De zoektocht naar een leuke kinderbijbel. Het is een langdurig project, want een bijbel lees je niet zomaar even. Zeker met kinderen niet. Luca vind het geweldig en vraagt er ook echt zelf om, om te gaan lezen. Dus elke maaltijd ligt er wel een andere bijbel op tafel. Voor nu is het tijd om de zoekbijbel aan jullie te laten zien.

De zoekbijbel

De zoekbijbel is gemaakt door Marijke ten Cate, illustrator ( je kent haar misschien van de prentenbijbel) en Corien Oranje (kinderboekenschrijver en theoloog). In het boek worden een aantal belangrijke personen uit de bijbel besproken:

Eva, Jakob, Jozef, Mozes, David, Ester, Jezus en Petrus

In de bijbel is een grote plaat aanwezig bij het begin van het verhaal. Op deze plaat ontdek je de belangrijkste gebeurtenissen uit hun leven. Voor jonge kinderen is hij geschikt als voorleesboek. Op de flap naast (of eigenlijk aan) de grote plaat staat dan ook een leuk verhaal. Voor kinderen van 6 jaar of ouder kun je de bladzijde erna gebruiken. Daar staan korte stukjes tekst op die verwijzen naar de grote plaat. Door de plaat kun je heel veel ontdekken over de personen en de tijd waarin ze leefden.

grote plaat

Naast de plaat en de kleine verhaaltjes die terug kunt zoeken staan er aan het begin van het boek 7 kleine plaatjes. Deze kun je op elke plaat terug vinden. Ook staat er op elke flap een aapje met een kameleon, zij geven hun eigen grappige commentaar.

flaptekst

Wat vind ik van de zoekbijbel

Een hele leuke, interactieve kinderbijbel. Luca is nu 3,5 en vind het zoeken heel leuk. Alles wordt net een beetje echter. Het voorleesverhaal is leuk, maar Luca mist daar dan weer het zoeken naar een plaatje. De kleine verhaaltjes na de grote plaat vind hij ook heel erg leuk. Omdat het kleine stukjes zijn goed te doen voor hem. Ik lees ze voor, samen kijken we naar het plaatje dat er bij staat en gaan dan opzoek naar dat stukje in de grote plaat. De figuurtjes voorin de bijbel kunnen we soms wel vinden, maar daar heeft Luca op dit moment nog geen interesse in.

Ook leuk dat er een persoon uit het nieuwe testament bij gepakt is. Daarnaast zie je het verhaal van Mozes en Ester in vele kleine kinderbijbels niet terug, extra leuk dus. De verhaaltjes zijn leuk geschreven en je leert een persoon zo echt kennen. Ook een verdieping van mijn kennis.

kleine stukjes tekst

Wat vind Luca van de zoekbijbel?

Volgens mij hoef ik dat hier niet meer uit te leggen. Hij is heel enthousiast. Natuurlijk heeft hij zijn favorieten, die heeft iedereen toch? Toch lezen we wel alles, we zoeken alles op en hebben zo echt een leuk momentje samen in de ochtend voor hij naar school gaat. De ene keer lezen we 3 stukjes, andere keer 2 of 1. Het maakt niet uit. We kunnen gezellig samen lezen.

Wij zijn, zoals je kunt merken, enthousiast. Deze bijbel is ook voor wat kleinere kinderen al geschikt, omdat je het zo lang en kort kunt maken als je zelf wilt. Nola leest ook gezellig met ons mee. Een aanwinst voor ons gezin!

Je kunt de bijbel hier kopen voor 17,50 euro. liefs Minke gesponsord Deze tekst bevat een affiliate link

4 thoughts on “Zoektocht naar een kinderbijbel: de zoekbijbel van Marijke ten Cate

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: