Toen ik pas niet kon slapen bedacht ik dat het misschien leuk is daar een blog over te schrijven. Niet over het niet slapen, maar juist over slapen. Want iedereen slaapt anders. Mark is echt een goede slaper en slaapt overal doorheen. Zelf wordt ik vrij snel wakker helaas. En als ik eenmaal wakker ben wil mijn lichaam ook direct in de ‘opstaan’stand. Dus weer slapen is vaak lastig. Lees mee met de vragen en mijn antwoorden!

Hoe laat ga jij naar bed?

Meestal gaan we tussen kwart over 6 en half 7 naar boven toe. Het is nu ik dit typ vakantie en heerlijk weer dus dan iets later. Wij (of ik als Mark is werken) maken de kinderen klaar om naar bed te gaan, pyjama aan en tandenpoetsen. Soms ook douchen, maar niet elke dag. Dan liggen we tegen half 7/kwart voor 7 in ons bed. Rond 7 uur gaat Nola naar bed en dan duik ik mijn bed ook in.

Wat is jou bedritueel?

Eerst dus de kinderen klaar maken om te gaan slapen, dan gezellig met z’n allen nog even in het grote bed om rond 7 uur Nola naar bed te brengen. Dan ga ik zelf mijn bed ook in. Als Mark thuis is brengt hij Luca rond half 8 naar bed. Ik schrijf vaak nog even een blog, lees een boek of kijk een serie.

Hoe laat ga je slapen?

Meestal ga ik tussen 9 en 10 uur slapen. Dat probeer ik tenminste. Soms is het eerder, maar dat merk ik ook in de ochtend. Dan ben ik of vroeg wakker of ik kan niet meer slapen als Luca in de nacht naar de wc moet. Dan heb ik al zo veel geslapen (Meestal een uur of 6 á 7).

Hoeveel uur slaap jij het liefst?

Liefst 8 uur of meer achter elkaar. Dat is vrij sporadisch dat dit gebeurd. Meestal moet Luca wel een keer plassen in de nacht, soms 2 keer. Of Nola wordt wakker.

dekbed-discounter uitgelichte afbeelding

Ben je een ochtend of een avondmens?

Ochtendmens! Na een uur of 12 in de middag begint de aftakeling. Ideaal is het soms om even een dutje te doen of te rusten op bed. Maar dat gaat niet altijd. Soms merk ik dat want dan kan ik tegen 6 uur mijn ogen amper open houden.

Lees mijn review over dekbedden voor de dekbedovertrek.

Welke kant van het bed slaap jij?

Als je op bed ligt aan de linkerkant. Het dichtst bij de deur. Best grappig want toen we op het appartement woonden sliep ik juist aan de rechter kant. Geen idee meer waarom dat is veranderd. Maar handig was het wel. Met de kraamzorg is aan deze kant de meeste ruimte, ik wordt het vaakst wakker van de kinderen dus ben het snelst bij de deur zo en ik ga vaak toch even mijn bed uit in de ochtend als ik niet kan slapen. Zo hoef ik het minst door de kamer te lopen.

Hoe slaap je, linker of rechterzij? Of juist op je rug of buik?

Op mijn linker of rechter zij. Voor de zwangerschap van Luca sliep ik heerlijk op mijn buik, maar dat lukte na de zwangerschap niet meer helaas. Maar zij is ook prima hoor. Liefst wel met een kussen tussen mijn benen. Ik heb heel lang met een voedingskussen geslapen. Bij Nola hadden we er zelfs 2. Toen heb ik er 1 aan mijn zwager en schoonzusje gegeven toen zij zwanger waren. De ander is naar mijn zusje gegaan. Dus nu pak ik vaak een gewoon kussen, toch een soort van gewenning die er niet uit wil gaan.

Lees mijn review over het dekbedovertrek van dekbed-discounter.

Wordt je snel wakker of slaap je overal doorheen?

Ik wordt vrij snel wakker. Van de kinderen, de buren of de regen. Helaas slaap ik ook niet heel makkelijk weer in als ik een uurtje of 4 heb geslapen. Best balen. Voordeel is wel dat ik vrij snel bij de kinderen ben als er iets is. En Mark kan gewoon lekker doorslapen, op een enkele keer na.

dekbed-discounter kussens

Waar kun je jou voor wakker maken?

Mcdonalds! Zo heel af en toe neemt Mark iets lekkers mee voor mij. Als ik dan slaap maakt hij me gewoon wakker. Ideaal. Lekker even wat eten, meestal kipnugets en mckroket, en dan weer slapen. En onder het eten even kletsen of samen wat leuks kijken. Quality time samen.

Hoe laat wordt je wakker ’s ochtends?

Dat is heel verschillend, ik zet namelijk geen wekker. Luca is mijn wekker. Een echt ochtendmens en meestal tussen half 7 en 7 uur is hij wakker. Maar hij mag van ons om 7 uur zijn bed uit. Dus rond 7 uur wordt ik dan wakker. Of ik ben eerder wakker. Een tijdje werd ik rond 5 uur wakker steeds. Ach, dan heb ik wat tijd voor mezelf om blogs te lezen of rond te surfen op instagram.

Wat is jou beste slaaptip?

Gebruik een goed matras en een goed kussen. Niets is zo vervelend als wakker worden met een zere rug. Wij hebben een matras van Simba. IDeaal want het wordt bezorgd en is makkelijk naar boven te brengen. Even uit laten veren en je kunt heerlijk slapen. Plus goede garantie!

Wat is jou bed ritueel? Vind je het leuk deze tag over te nemen wil je mij dan taggen? Dat zou ik erg leuk vinden!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wil je liever niet dat er cookies worden geplaatst om je bezoek te registreren dan kun je dat hier uitschakelen. Het registreren van je bezoek helpt mij om te kijken hoeveel bezoekers er op mijn blog komen. Zo kan ik ook leuke acties voor jullie regelen. Je helpt mij dus enorm om hem aan te laten staan. Click here to opt-out.
%d bloggers liken dit: